Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Rovné příležitosti pro důstojný život.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Evropský sociální fond v ČR
Ing. Stanislava Správková
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Společný regionální operační program Obchodní akademie, Česká Lípa, nám. Osvobození 422, příspěvková organizace.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Ing. Dominika Prchlíková
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Ústí nad Labem Současnost a budoucnost dalšího vzdělávání.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Studium pro školní metodiky prevence
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Projektový záměr Libereckého kraje pro období Projekt na podporu SAS a NZDM Krajský úřad Libereckého kraje.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Ústí nad Labem Současnost a budoucnost dalšího vzdělávání.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Ing. Stanislava Správková
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Rovné příležitosti pro důstojný život

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Realizátor projektu Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Partneři projektu Úřad práce v České Lípě Výtvarná a keramická dílna Jany Glaserové v České Lípě

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Cíle projektu zvýšení dostupnosti a kvality služby osobní asistence, zejména v menších městech a obcích LK rozšíření nabídky a zvýšení dostupnosti vzdělávacích aktivit celoživotního vzdělávaní pro zdravotně handicapované občany

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Cíle projektu Reaguje tak zejména na vznikající "poptávku" po tomto typu moderní sociální služby v menších městech a obcích LK, kde její poskytování ještě není zdaleka standardem a současně přibližuje nabídku vzdělávacích aktivit i zdravotně handicapovaným občanům z těchto obcí.

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Odůvodnění realizace projektu přetrvávaní určitých forem přímé i nepřímé diskriminace vůči občanům se zdravotním postižením v mnoha oblastech společnosti vysoká sociální izolovanost zdravotně handicapovaných občanů a nízká míra jejich zapojení do života obcí (komunit) nedostatečná vybavenost moderními terénními sociálními službami v menších městech a obcích LK poměrně silná „zakázka“ po osobní asistenci již na úrovni obcí s POÚ stoupající počet osob se zdravotním postižením bez zaměstnání nedostupné vzdělávací aktivity pro občany se zdravotním postižením z menších měst a obcí LK, zejména kvůli nedostupné osobní asistenci

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Cílová skupina občané se zdravotním postižením občané s omezenou schopností pohybu a orientace dlouhodobě nezaměstnaní občané se zdravotním postižením

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Vazba na jiné projekty Projekt „S akcentem na budoucnost“, který CZP LK připravilo v rámci 2. výzvy GG OP RLZ a v jehož rámci dojde k k vybudování časově i místně dostupné sítě kontaktních a poradenských míst ve 23 městech a obcích LK (mimo jednotlivá CZP)

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Výstupy projektu Dostupná služba osobní asistence Dostupné vzdělávací kurzy

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Osobní asistence V rámci marketingové strategie byly vybrány 3 cílové oblasti pro zvyšování dostupnosti služby osobní asistence ve vztahu k současné dostupnosti sociálního poradenství, dostupnosti osobní asistence a její potřebnosti.

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Osobní asistence Primární lokalizace Český Dub Desná Frýdlant Hodkovice nad Mohelkou Chrastava Jilemnice Lázně Kundratice Lomnice nad Popelkou Osečná Rynoltice Vysoké nad Jizerou

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Osobní asistence Sekundární lokalizace Cvikov Doksy Dubá Hrádek nad Nisou Jablonné v Podještědí Janov nad Nisou Kamenický Šenov Mimoň Nový Bor Tanvald Turnov Žandov

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Osobní asistence Terciární lokalizace Česká Lípa Jablonec nad Nisou Liberec Semily

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Osobní asistence Přínosy projektu: zvýšená dostupnost osobní asistence min. v 5 městech a obcích LK vytvořena 2 nová pracovní místa osobních asistentů osobní asistence poskytována min. 40 zdravotně handicapovaným občanům z cílové skupiny v jejich přirozeném prostředí úspěšnost osobní asistence min. 75 %

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Vzdělávací kurzy kurzy IT a PC kurzy „Jednoduše získej práci“ kurzy motivačně - aktivizační

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Vzdělávací kurzy Kurzy IT a PC Proběhnou celkem 4 kurzy (Česká Lípa, Liberec, Jablonec nad Nisou, Semily) pro celkem 40 účastníků. Celkový rozsah 1 kurzu bude 40 hodin. Kurz bude probíhat v rozsahu 3 hod./ týden po dobu 3 měsíců. Výuka základů uživatelské obsluhy PC, ovládaní prostředí Windows a kancelářského balíku Office včetně aplikací Explorer a Outlook, které jim umožní využívaní moderních služeb informační společnosti. Pokud účastníci splní stanovenou minimální účast (75%) na jednotlivých kurzech bude jim vydáno osvědčení o úspěšném absolvování kurzu.

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Vzdělávací kurzy Kurzy „Jednoduše získej práci“ Proběhnou celkem 4 kurzy „Jednoduše získej práci“ (Česká Lípa, Liberec, Jablonec nad Nisou, Semily) pro celkem 40 účastníků. Celkový rozsah 1 kurzu bude 40 hodin. Kurz bude probíhat v rozsahu 3 hod./ týden po dobu 3 měsíců. Kurzy počítají s rozvojem dovedností a přenositelných kompetencí, zaměřených na získaní nového pracovního místa a jeho udržení. Pokud účastníci splní stanovenou minimální účast na jednotlivých kurzech (75%) bude jim vydáno osvědčení o úspěšném absolvování kurzu.

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Vzdělávací kurzy Kurzy motivačně – aktivizační Proběhnou celkem 2 kurzy motivačně – aktivizační (Česká Lípa, Liberec) Celkový rozsah kurzu bude 40 hodin. Kurz bude probíhat na v rozsahu 3 hod./ týden po dobu 3 měsíců. Kurz počítá s aktivizací účastníků kurzu stimulačně - relaxační pracovní aktivitou a rozvojem komunikačních dovedností. Pokud účastníci splní stanovenou minimální účast (75%) bude jim vydáno osvědčení o úspěšném absolvování kurzu.

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Vzdělávací kurzy Přínosy projektu Uspořádány 4 kurzy PC a IT pro min. 40 účastníků Uspořádány 4 kurzy „Jednoduše získej práci“ pro min. 40 účastníků Uspořádány 2 kurzy motivačně - aktivizační pro min. 20 účastníků Úspěšnost všech kurzů min. 75 %

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Harmonogram projektu doba realizace = 14 měsíců celkem = 4 etapy 1 etapa realizace = 25 % celkových uznatelných nákladů

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Realizační tým projektu vedoucí realizačního týmu koordinátor realizačního týmu osobní asistenti lektoři kurzů PC a IT lektoři kurzů „Jednoduše získej práci“ lektoři motivačně – aktivizačních kurzů účetní projektu

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Rozpočet projektu Celkové náklady projektu = Kč z toho: osobní náklady = Kč pracovní cesty = Kč materiálové náklady = Kč nájemné = Kč poštovné = Kč nákup služeb = Kč

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Zdroje financování EU = 80 % Státní rozpočet = 10 % Liberecký kraj = 10 %

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Předpoklady realizace Získání podpory z EU

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Rizika Neochota nebo neschopnost cílových skupin účastnit se jednotlivých aktivit projektu Nedostatečná spolupráce s partnery projektu Přetížení lidských a materiálních zdrojů organizace, zejména nedostatky v řízení a nečekané překážky a problémy během realizace projektu

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Udržitelnost projektu Z celospolečenského hlediska je projekt dobře udržitelný. Projekt je zaměřen na rovné příležitosti a informační společnost, nemá negativní dopady na životní prostředí a má konkrétní dopad na růst zaměstnanosti a podporu sociální integrace cílových skupin V rámci podpory poskytování sociálních služeb bude kladen důraz na podporu poskytování terénních a ambulantních sociálních služeb v přirozeném sociálním prostředí osob (Národní zpráva o strategiích soc. ochrany a soc. začleňování , str. 15)

Projekt „Rovné příležitosti pro důstojný život“ Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Děkuji za pozornost.