Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Advertisements

1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Rekvalifikace jako nástroj politiky zaměstnanosti České republiky Vypracovala: Věra Pepřicová Vedoucí práce: Ing.
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Poradenství ve službách zaměstnanosti v rámci celoživotního poradenství ČR Praha
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Státní politika zaměstnanosti
S handicapem zpět do zaměstnání
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Aktivní politika zaměstnanosti Cíle aktivní politiky zaměstnanosti Prosazování rovnováhy mezi nabídkou a poptávkou na pracovním trhu, zejména.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Služby, projekty a práce s nezaměstnanými Aktivní politika zaměstnanosti v ČR.
Aktivní politika zaměstnanosti
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
OP LZZ Operační Program Lidské Zdroje a Zaměstnanost PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST Evropský sociální fond Úřad práce v Liberci Oddělení.
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Regionální stálá konference pro území OK Pracovní skupina Zaměstnanost
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Kontaktní pracoviště (KoP) Strakonice.  ČR uchazečů o zaměstnání (5,4 % - podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu let)  Jihočeský kraj 18.
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR Krajská pobočka v Brně Mgr. Ivana Ondráková
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Milan Šimek Ekonomická fakulta VŠB-TUO Dlouhodobá nezaměstnanost znevýhodněných skupin obyvatel v Moravskoslezském kraji.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Aktivní politika zaměstnanosti
Studijní obor: Sociální činnost
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Bc. Hana Martinková Místo konání stáže Úřad práce v Ústí nad Orlicí
INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO VOLBU POVOLÁNÍ
Kontaktní pracoviště v Mostě
Setkání kariérových poradců oblasti Ústí nad Labem, Děčín a Litoměřice
Mgr. Jan Karmazín, MPA – ředitel odboru trhu práce
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Transkript prezentace:

Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová

Statistika nezaměstnanosti k Nezaměstnanost celá ČR Počet nezaměstnaných Počet volných míst Nezaměstnanost okres Hodonín Počet nezaměstnaných 8296 = 7,9% ( minulý rok ) Počet volných míst 945 ( minulý rok 343 ) okres Hodonín je na 9 místě v nezaměstnanosti ze 77 úřadů práce v ČR

Statistika - absolventi škol dle kategorií vzdělání v evidenci ÚP k Vzdělání Počet absolventů, ÚP ČR Nižší střední odborné - E1176 Střední odborné s výučním listem - H4547 Střední odborné bez mat. i výuč. listu - J17 ÚSV Gymnázium - K1327 ÚSO Vyučení a maturita - L1649 ÚSO Střední odborné s maturitou - M5592 Vyšší odborné - N557 Bakalářské - R2115 Vysokoškolské vzdělání - T2143 Doktorské – V71 Absolventi škol celkem19194 Počet absolventů, ÚP Hodonín

Nabídka volných pracovních míst v HO k

Podpora řemesel Hospodářská komora ČR ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR ocenila dne na jubilejním 20. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, nejlepší absolventy technických, řemeslných, gastronomických oborů a oborů služeb. Ocenění si převzalo celkem 250 absolventů ze 44 středních škol. Hospodářská komora v Hodoníně ve spolupráci se zaměstnavateli usiluje o podporu řemesel a proto apeluje na rodiče a žáky ZŠ v rozhodovacím procesu při volbě povolání. Podpora těchto učebních a studijních oborů v oblasti řemesel a techniky je velmi důležitá, protože v současnosti na trhu práce není dostatek kvalifikovaných pracovníků právě v této oblasti. Asociace malých a středních podnikatelů a živnostníků v ČR vyhlašuje rok 2016 jako ROK ŘEMESEL.

Aktivní politika zaměstnanosti - nástroje Nástroje APZ jsou pomocné a podpůrné prostředky dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, jak zvýšit zaměstnanost některých skupin UoZ, kterým věnuje ÚP ČR zvýšenou péči (nástroje - poradenství, rekvalifikace, VPP, SÚPM, projekty aj.) Cílové skupiny UoZ, kterým je věnována zvýšená péče na ÚP ČR: dlouhodobě evidovaní UoZ (déle jak 5 měsíců) uchazeči do 30 let včetně absolventů bez praxe uchazeči starší 50 let osoby vracející se z mateřské a rodičovské dovolené včetně osob pečující o dítě osoby se zdravotním postižením osoby ohroženi sociálním vyloučením aj.

Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání Poradenství - IPS  volba a změna povolání  individuální a skupinové  poradenské programy ( Bilanční diagnostika, Job club, PC gramotnost)  orientace na trhu práce  životopis a motivační dopis, možnost dalšího vzdělávání aj. Rekvalifikace  umožňuje fyzickým osobám získat úplně novou kvalifikaci nebo zvýšit, rozšířit či prohloubit dosavadní kvalifikaci  Druhy rekvalifikací:  rekvalifikace uchazečů a zájemců o zaměstnání zabezpečovaná úřadem práce  rekvalifikace zvolená

Veřejně prospěšné práce Společensky účelná pracovní místa Veřejně prospěšné práce  časově omezené pracovní příležitosti zahrnující zejména údržbu veřejných prostor, úklid a údržbu komunikaci (příspěvky na úhradu mzdy) … podmínka pro UoZ 5měsíců v evidenci Společensky účelná pracovní místa  pracovní místa, která zaměstnavatel nově zřizuje nebo vyhrazuje na základě dohody s ÚP a obsazuje je UoZ, které nelze umístit jiným způsobem (příspěvky na úhradu mzdy, příspěvky na zřízení pracovního místa nebo dotace na zahájení SVČ) … podmínka pro UoZ 5měsíců v evidenci

EURES – práce v zahraničí Informace  o volných pracovních místech v členských státech EU + Norsko, Island, Lichtenštejnsko a Švýcarsko  o životních a pracovních podmínkách v konkrétních zemích  o možnosti studia v členských státech sítě EURES

Projekty ESF (OP LZZ)  jsou hrazeny z 85% z EU a 15% z rozpočtu ČR  jsou zaměřeny cíleně na určené věkové skupiny Cílem je:  snížení nezaměstnanosti v EU  UoZ umístit na trh práce formou SÚPM (dotace)  rekvalifikovat  motivovat k uplatnění na trhu práce aj. Projekty v realizaci JmK:  Odborné praxe pro mladé do 30 let v Jihomoravském kraji (končí k )  Stáže ve firmách

Atlas školství 2016/2017 Aktuální přehled středních škol z celé ČR najdete na stránkách