Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.1526 Název:VY_32_INOVACE_II.VL1 Vytvořeno: 6. 1. 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Navštivte hlavní město České republiky
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
ÚZEMNÍ ČLENĚNÍ ČR Více ZDE.
 Praha je hlavní a současně největší město České republiky a 14. největší město Evropské unie. Sídlí zde prezident republiky, vláda, ústřední státní.
Praha.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Městská sídla, proces urbanizace, suburbanizace
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
Znak Prahy.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt:CZ.1.07/1.5.00/
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Autor výukového materiálu:
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
„Matka měst“ „Zlatá Praha“ „Stověžatá Praha“
Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Česká republika Hlavní město Praha
Kraj Praha Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
Praha Andy Poláková.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePraha Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje historii, zajímavosti hlavního.
PRAHA – MATKA MĚST.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Jindřiška Tomášková Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_IV.MND5 Vytvořeno:10.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_29_Praha ZŠ praktická,
Název školy Základní škola a Mateřská škola Ploskovice, p.o., okres Litoměřice Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektu„Zlepšení kvality vzdělávání.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Název školyZákladní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektuCZ.1.07./1.4.00/ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_II.VL2 Vytvořeno:
VY_52_INOVACE_70_Praha Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_III.VL7 Vytvořeno:
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
 Hlavní + největší město ČR  Zároveň kraj a statutární město  Rozloha: 496 km²  Obyvatel: 1,3 mil  Primátor: RNDr. Tomáš Hudeček  Nadmořská výška:
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
VY_52_INOVACE_12_02_Středočeský kraj. 3. snímek – vlajka, znak a mapa 4. snímek – hrady a zámky Středočeského kraje 5. snímek – cvičení (použij mapu a.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
P RAHA – HLAVNÍ MĚSTO ČR Název školyPlavská škola AutorMgr. Jitka Hýsková, DiS. Název VY_32_INOVACE_02_VL5 _Praha – hlavní město ČR TémaVL 5 Číslo projektu.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_XI_Vl2_14 AutorMgr.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_III.PR7 Vytvořeno:
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Jiřina Trpková Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_III.CAS27 Vytvořeno:
 1348 založení Nového Města Pražského  1348 – Univerzita Karlova  1357 –začala stavba Karlova mostu- náhradou za Juditin most, který zničili povodně,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Česká republika.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Číslo projektu: Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Velká města České republiky.
Soňa Maruničová Říjen ročník
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_14 Domov, vlast
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_08_07_hlavní město - památky.
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Transkript prezentace:

Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_II.VL1 Vytvořeno: Vzdělávací oblast:Člověk a jeho svět Vzdělávací obor:Vlastivěda Tematický okruh: Česká republika a její hlavní město Určeno pro:4. ročník Anotace: Výukový materiál seznamuje žáky s rozdělením republiky na kraje. Seznamuje je s hlavním městem, jeho dopravou, kulturou, možnostmi výletů do okolí. Metodický pokyn: Materiál je vhodný pro frontální výuku a na závěr pro práci jednotlivců, dvojic, či skupiny. Pro úplné využití materiálu je nutné připojení k internetu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Lehká.

Česká republika a její hlavní město mapa ČR vlajka a znak

Kraje Česká republika se dělí na 14 krajů, včetně kraje Praha. Každý kraj má své krajské město. Kraje se dále dělí na regiony, které se dříve nazývaly okresy s okresními městy. Kraje Kraje s okresy

Praha Hlavní a současně největší město České republiky. Sídlí zde prezident republiky, parlament, senát, vláda, ústřední státní orgány a vrchní soud Středisko průmyslu, obchodu, dopravy, kultury a vzdělanosti Jsou zde velvyslanectví - zastupitelství cizích států Praha Sídlo vlády Sídlo prezidenta

Kultura Pražský hrad Národní muzeum Národní divadlo - původní budova ND - nová scéna ND – opona Orloj Orloj – světelná projekce Najdeme mnoho míst, kam se jít pobavit či za kulturou.

Vzdělání Karlova univerzita je nejstarší vysokou školou ve střední Evropě. Karlova univerzita Zakládající listina Národní knihovna – interiér Klementinum

Obchod I za nákupy je určitě kam vyrazit. Toto je jen jedno z mnoha, ale za to největší obchodní centrum. Paladium – exterier Paladium - interier

Doprava Silniční doprava Autostráda Tramvaje Trolejbusy Metro Letiště Je zde velmi rozvinutá infrastruktura. K přepravě osob slouží metro, které není v žádném jiném městě v republice.

Výlety do okolí I v okolí Prahy jsou krásná místa vhodná k návštěvě. Karlštejn Konopiště Slapská přehrada