HateFree Culture aktivita Kampaně proti rasismu a násilí z nenávisti Lukáš Houdek, koordinátor Úřad vlády ČR – Agentura pro sociální začleňování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Advertisements

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
Kampaň Nahá celebrita Martin Kožíšek, Manažer pro internetovou bezpečnost.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Multikulturní vzdělávání v rámci NNO
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Prezentace výsledků projektu Centrum občanského vzdělávání CZ.1.07/1.2.00/
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Individuální projekt systémový - OP VVV Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Přehled reklamní kampaně letiště Chotěboř pro Otevřené Mistrovství ČR v letecké akrobacii 2017 a Mistrovství Evropy v letecké akrobacii kategorie Advanced.
Místní plán inkluze + OP VVV
Aktuální informace o stavu
Atraktivní zaměstnavatel
Závěrečná konference projektu
Příprava operačních programů
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
Ing. Stanislava Správková
Pracovní skupina pro boj s extremismem KŘP Libereckého kraje
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Komunitární program PROGRESS
5. SEMINÁŘ SLM ČR Algesia o.s. Michala Filipová Hodonín,
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Celorepublikový preventivní projekt „Zabezpečte se
Transkript prezentace:

HateFree Culture aktivita Kampaně proti rasismu a násilí z nenávisti Lukáš Houdek, koordinátor Úřad vlády ČR – Agentura pro sociální začleňování ;

Obecné informace Mediální aktivita tříletého celonárodního projektu Kampaň proti rasismu a násilí z nenávisti Realizátor: Agentura pro sociální začleňování – Úřad vlády ČR Financováno z Norských fondů (80%) a státního rozpočtu ČR (20%) Hlavní mediální partner: Česká televize Cílová skupina – mladí lidé let

Sociální sítě Facebook ( fanoušků) Hlavní komunikační kanál kampaně konstantní komunikace s uživateli (24/7) – skrz komentáře i zprávy sdílení vlastních příspěvků (články, analýzy, fotokampaně, videa, vyvracení hoaxů, meme, komiksy apod.) sdílení ostatních zajímavých příspěvků (aktuality, příběhy, pozitivní praxe) propagace zajímavých aktivit a akcí jiných iniciativ Twitter (700 followerů)

Klíčové aktivity SPOTY První série – listopad a prosinec 2014 (hlavním cílem bylo získat pozornost a přivést diváky a posluchače na náš web a FB) – celkem 528 TV spotů (Nova, ČT, Óčko), celkem 698 radiospotů (Evropa 2) Druhá série – listopad a prosinec 2015 – tématem budou zřejmě hoaxy nebo nenávistné komentáře online (podobný počet spotů)

Klíčové aktivity HATEFREE ZONE Síť míst po celé ČR, které se deklarují jako místa bez násilí a nenávisti. Některé z nich realizují ve spolupráci s námi různé akce (výstavy, projekce, debaty apod.). Nejzajímavějším prostorům natáčíme krátká promo videa pro FB. Aktuálně je registrovaných 85 míst. Po představení značky HateFree Zone se začaly hlcásit také festivaly. Proto jsme vytvořili také značku HateFree Fest, kterou se označují ty festivaly, které deklarují podobné myšlenky a k myšlence kampaně se hlásí. Doposud jich proběhlo již 15.

Klíčové aktivity HATEFREE ART V únoru vyhlášena otevřená výzva pro umělce a veřejnost OPEN IT! pro předkládání uměleckých projektů v kategoriích 2D, performance a video. Došlo celkem 600 děl. Z nich vybráno 15 2D, 10 performance, 10 videí. Realizace v regionálních městech zejména v létě a na podzim 2015

Klíčové aktivity HATEFREE SONG Soutěž pro začínající interprety o HateFree Song. Na konci září 2015 vybere odborná porota tu nejlepší z 90 přihlášených skladeb. Té následně natočíme profesionální videoklip, který bude mít premiéru v TV Óčko. Dalším dvěma natočíme profesionální singly pro rádia. HateFree Song také pro kampaň vytváří Ben Cristovao. Ten bude mít na TV Óčko minimálně 100 rotací.

Klíčové aktivity WEB ( Od spuštění kampaně ( ) evidujeme návštěv (dnes měsíčně) Na webu je registrováno uživatelů Vyvracení hoaxů (Hejtomat x Hoaxy) Manuály (pro vedení diskusí, oběti/svědci/vrby násilí z nenávisti) Články, rozhovory, aktuality Příběhy obětí násilí z nenávisti Analýzy buzzmonitoringu Centrála HateFree Zone (mapa)

Další aktivity Fotostánky na festivalech a spřízněných akcích Pořádání vlastních akcí (Seminář o islámu, Snídaně bez předsudků, HateFree Stage apod.) Podpora a spolupráce na organizaci akcí dalších iniciativ Podpora studentů při psaní absolventských prací Účast v debatách a na konferencích Vyjádření do médií k aktuálním problémům, propojování médií s relevantními aktéry (od počátku kampaně přes 160 článků o kampani) Výzkumy (Mezi mladými lidmi 15-25; Pravidelné analýzy buzzmonitoringu na daná témata – muslimové, Romové, LGBT, uprchlíci)

Fotokampaně

Další aktivity projektu Kampaň proti rasismu Vzdělávací aktivity na školách Ústecký a Moravskoslezský kraj Pilotní zavedení zevrubné mediace v 10 základních školách Online mediální dílna pro tvorbu krátkých videí Vzdělávací aktivity pro policii Semináře pro Policii ČR (vedoucí územních pracovišť PP ČR Ústecký kraj, pro tiskové mluvčí (subdodavatel), prezentační akce PP ČR Moravskoslezský, SKPV ČR (oba kraje), městská policie, pedagogové (min. 500) Metodické materiály (spolupráce s celorepublikovým útvarem pro vzdělávání) Tvorba manuálu pro monitoring TČ násilí z nenávisti dle návrhu OBSE, zkušební provoz (spolupráce VSZ, soudy, PČR, MV ČR, NNO, ÚV) tvorba instruktážního filmu pro Policii ČR a spotu pro oběti násilí z nenávisti

Další aktivity projektu Kampaň proti rasismu Šíření dobrých praxí Předávání a další aplikace osvědčených mechanismů v oblasti zaměstnání, vzdělávání a bydlení Zapojení 30 odborných garantů, kteří budou asistovat Vyškolení 220 lokálních aktérů Příručka dobrých praxí Příprava komunikační strategie pro místní aktéry Výzkum lichvy a migrace v sociálně vyloučených lokalitách Výstupy: Závěrečné zprávy z výzkumů (zveřejněné na webových stránkách projektu a na závěrečné konferenci), reporty shrnující výstupy z výzkumů, publikace minimálně dvou článků v celostátních médiích Metodologie: kvalitativní a kvantitativní výzkum, analýza dat Zkoumané lokality: vybrané obce a města v Moravskoslezském, Olomouckém, Ústeckém a Karlovarském kraji