RNDr. Věra Palkovská starostka města Třince 29. února 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Třinec – průmyslové město ČR
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Státní fond rozvoje bydlení Konference o sociálním / dostupném / bydlení Jednací sál Senátu Parlamentu ČR JUDr. Ing. Eva Helclová Programy a.
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
Sociální podnikání praktická zkušenost
Odkanalizování a čištění odpadních vod v povodí řeky Radbuzy CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Statutární město Ostrava
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Socioekonomická sféra
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Bakalářská práce Studie zvýšení úrovně technické a občanské vybavenosti obce Vypracovala: Hana Vostřelová Obor: Agroekologie Rok: 2007.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Obytný soubor Za Školkou
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Přednáška Akce: Přednášející: RNDr. Věra Palkovská | starostka | město Třinec| TFM Město Třinec a Facility Management.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Pečovatelská služba.
Charakteristika a vývoj plzeňského kraje
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Kanalizační Přípojky F-M
Podnikání na venkově.
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Seniorské bydlení listopad 2017
TEZE ROZVOJE BYDLENÍ V PRAZE
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

RNDr. Věra Palkovská starostka města Třince 29. února 2012

Geografické umístění Třince 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost 2 Polsko Slovensko

Historie Třince 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost3 První zmínka o Třinci Třinec součástí Těšínské komory železnice Třinec připojen k ČSR Založení TŽ Povýšení Třince na město 40 tisíc obyvatel

Třinec – město a jeho okolí Základní údaje Klíčová odvětví Populace: cca Rozloha: ha 33% území města je v CHKO Beskydy Výroba oceli Zemědělská výroba Farmaceutický průmysl Potravinářská výroba 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost4

29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost5

Třinecké železárny byly založeny roku února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost6

Třinecké železárny racionalizace redukce pracovních míst město Třinec rozvojový plán redukce nezaměstnanosti PPP – Public Private Partnership Partnerství soukromého a veřejného sektoru Založení nové průmyslové zóny 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost7

Vítejte v průmyslové zóně Baliny jedná se o 100 % využitý brownfield. Průmyslová zóna byla koncipována jako společný projekt města Třince a Třineckých železáren, a. s., s využitím státní finanční podpory - princip PPP (Partnerství soukromého a veřejného sektoru). Vlastníkem zóny, investorem a příjemcem státních dotací za finanční účasti Třineckých železáren je město Třinec. 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost8

29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost9 Zahájení výstavby průmyslové zóny Baliny rok 2000 Celková výše investice všech investorů, kteří se rozhodli investovat v průmyslové zóně do současnosti mil. Kč Počet pracovních míst v současné době 788 pracovních míst Plánovaný počet pracovních míst v roce pracovních míst Celková výše investice do roku 2012 cca mil. Kč Plocha obsazená všemi investory, kteří se rozhodli investovat v průmyslové zóně Baliny 20 ha

Mimoúrovňové křížení Baliny Společný projekt města Třince a Třineckých železáren: Odklon těžké automobilové dopravy mimo centrum města 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost10

29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost11

Vysoká škola podnikání Konzultační středisko VŠP Třinec Výuka probíhá na Soukromé obchodní akademii TRIA, ul. Beskydská 1140, Třinec V roce 2008 navázalo na bakalářské studium i studium magisterské Celkem 40 studentů ukončilo navazující magisterské studium a získalo akademický titul inženýr 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost12

Vysoká škola báňská - Technická univerzita Fakulta strojní Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství Výuka probíhá v aule Střední odborné školy Třineckých železáren, Lánská 132, Třinec Jedná se o tříleté kombinované bakalářské studium, výuka probíhá jednou týdně v odpoledních hodinách Výuka probíhá v aule Střední odborné školy Třineckých železáren, Lánská 132, Třinec Jedná se o tříleté kombinované bakalářské studium, výuka probíhá jednou týdně v odpoledních hodinách 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost13

Univerzita třetího věku Město Třinec ve spolupráci s Ostravskou univerzitou pořádá již pátý běh Univerzity třetího věku. Každý běh je zakončen slavnostní promocí. 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost14

29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost15

Revitalizace povodí Olše Za účelem realizace společného projektu „Revitalizace povodí Olše“ byl založen Slezský vodohospodářský svazek, který vznikl na základě smlouvy uzavřené dne 25. června 2004 mezi osmi obcemi: Mosty u Jablunkova, Jablunkov, Návsí, Bystřice, Vendryně, Třinec, Český Těšín, Těrlicko Cíl Projektu: Rozšíření kanalizační sítě Výstavba čistíren odpadních vod Napojení obyvatelstva na odkanalizování, které odpovídá požadavkům evropské a národní legislativy 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost16

Význam Projektu Snížení znečištění povrchových a podzemních vod Eliminace nevyhovujících žump a přímých výtoků, které budou nahrazeny sítí, napojenou na čistírny odpadních vod Umožní napojení obyvatel na kanalizaci, čímž se zvýší procento napojení v dané oblasti z 55% na 80% V rámci Projektu bylo celkem vybudováno více než 93 km nové kanalizační sítě, je postaveno 5 nových čistíren odpadních vod Dále jsou zrekonstruovány zhruba 2 km kanalizační sítě 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost17

Financování Projektu Slezskému vodohospodářskému svazku byla v roce 2006 přiznána finanční podpora z Fondu soudržnosti EU v max. výši € a ze Státního fondu životního prostředí ČR ve výši max Kč Celkové náklady na Projekt však byly vyčísleny na €, proto musely obce a města svůj finanční podíl na investici pokrýt pomoci úvěrových prostředků. 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost18

Revitalizace lesoparku První část revitalizace lesoparku byla dokončena v roce 2011 Projekt revitalizovaného lesoparku se může pochlubit Zvláštní cenou odborné poroty v soutěži „Stavba Moravskoslezského kraje 2011“ Vznikly nová dětská hřiště, lesní učebna, odpočinkové plochy, pobytové loučky V lesních porostech byly obnoveny a založeny pěšiny pro možnost procházek či joggingu v délce téměř 4,7 km V současné době bylo proinvestováno cca 10 mil. Kč a poskytnutá dotace činila cca 8 mil. Kč 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost19

Ocenění za třídění odpadu Keramická popelnice V Moravskoslezském kraji od roku 2005 probíhá vyhodnocování obcí zapojených v systému EKO-KOM, a to v kategoriích podle počtu obyvatel. Město Třinec se řadí do kategorie nad obyvatel. Umístění Třince: 3. místo v roce místo v roce místo v roce místo v roce místo v roce místo v roce místo v roce února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost20

Sociální služby Domov pro seniory Sosna Pečovatelská služba Centrum denních služeb – Domovinka Dům s pečovatelskou službou Oldřichovice Klub pro seniory a osoby se zdravotním postižením Denní stacionář PAPRSEK Denní stacionář RADOST Charita Třinec Rút – sociální rehabilitace Středisko Osobní asistence Sociální asistence Třinec Centrum pro zdravotně postižení MSK, pracoviště Třinec 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost22

Sociální inkluze Pracovní skupiny sociální inkluze: „Sociální problematika“ „Bydlení“ „Poradenství a osvěta“ 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost23

Srdce Evropy Město Třinec pořádá každoročně charitativní koncert na podporu zdravotně postižených dětí „Srdce Evropy“. V loňském roce se tento charitativní koncert konal už po deváté 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost24

Rozdělení grantů pro kulturu a sport 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost Počet žadatelůPočet žádostí Rozpočet (Kč) Požadováno (Kč) Schváleno (Kč) Počet smluv celkem K S (vč. TK Elán) Počet žadatelůPočet žádostí Rozpočet (Kč) Požadováno (Kč) Schváleno (Kč) Počet smluv celkem K S (vč. TK Elán) Počet žadatelůPočet žádostí Rozpočet (Kč) Požadováno (Kč) Schváleno (Kč) Počet smluv celkem K S

Farmářské trhy v Třinci V loňském roce se v Třinci konaly první farmářské trhy, jejichž cílem je poskytnout občanům čerstvé a kvalitní potraviny. Město Třinec rovněž pořádá velikonoční i vánoční trhy. 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost27

Město mnoha talentů 29. února 2012město Třinec a Společenská odpovědnost28

Děkuji za pozornost a nashledanou v Třinci