TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2010 pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky předsedy Senátu Parlamentu České republiky a senátora za Liberecko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Evropský sociální fond v ČR
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2009 GLOBÁLNÍ GRANT PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 21. srpna 2009.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
1 CELOŽIVOTNÍ UČENÍ − KROMĚŘÍŽ 2010 PŘÍKLADY INSTITUCIONÁLNÍ PODPORY ROZVOJE CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ V KRAJI Výměna zkušeností z rozvoje a podpory celoživotního.
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Projekt sociálně-ekonomický rozvoj Hradce Kralové VNG-GST-projekt ve spolupráci měst Hradec Kralové (CZ) aArnhem (NL) Mezinárodní konference Praha, 16.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
1 CELOŽIVOTNÍ UČENÍ − KROMĚŘÍŽ 2010 PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÉHO POSKYTOVÁNÍ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝM Výměna zkušeností z rozvoje a podpory celoživotního učení.
Motivační aktivity projekt KRUH Partneři: ABS WYDA, s.r.o.; Žďár nad Sázavou Hospodářská komora; Jihlava AIVD ČR Institut vzdělávání dospělých; Jihlava.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Ústí nad Labem Současnost a budoucnost dalšího vzdělávání.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám 1 Podpora ZŠ v čerpání prostředků prostřednictvím šablon - vzdělávání.
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Ústí nad Labem Současnost a budoucnost dalšího vzdělávání.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 „Kraj, kde je radost žít“
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Centrum vzdělanosti Libereckého kraje
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Závěrečná konference projektu
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2010 pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky předsedy Senátu Parlamentu České republiky a senátora za Liberecko ve dnech 21. října – 7. listopadu 2010

Rada pro rozvoj lidských zdrojů Libereckého kraje ▪▪▪ představuje dobrovolný koordinační, iniciativní a poradní orgán. Jejím cílem je pozitivní ovlivňování a podpora rozvoje lidských zdrojů na území Libereckého kraje jako jednoho z pilířů hospodářského růstu, i celkové sociální a kulturní úrovně ▪▪▪ vzhledem ke svému složení je prostorem i pro hledání konsenzu při koncepčních rozhodnutích, jež vedou ke konkurenceschopnosti kraje a k růstu kvality života jeho obyvatel ▪▪▪ tvoří ji sedm institucí zahrnujících státní správu, krajskou a místní samosprávu, sociální partnery a další subjekty Úřad práce v Liberci I Liberecký kraj I Statutární město Liberec I Technická univerzita v Liberci I Krajská hospodářská komora Liberec I Krajská rada podnikatelských a zaměstnavatelských svazu Libereckého kraje I Regionální rada odborových svazu Českomoravské konfederace odborových svazu Libereckého kraje

Pracovní skupina KRLZ LK Ustavena v srpnu 2010 Reflektuje složení KRLZ Doplněna o regionálního zástupce AIVD ČR, o.s., předsedá pracovní skupině Kontaktní osoba Marie Keberlová, , Kromě TVD bude realizovat další úkoly KRLZ LK

Týdny vzdělávání dospělých 2010 Motto „Vzděláváním ke zvyšování produktivity.“ V TVD by měly být aktivity zaměřeny na podporu komplexu znalostí a dovedností, které pomohou při správné implementaci do praxe přispět ke zvýšení produktivity práce.

Týdny vzdělávání dospělých 2010 Poprvé s mezinárodní účastí Agentura PONTES Cech Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorców w Jeleniej Górze Plánované akce: 1.Zahájení na Veletrhu Educa Konference – KRLZ navrhuje dvoudenní v tématických blocích - celoživotní vzdělávní v LK se zaměřením na produktivitu - odborné vzdělávání a vazby na DV - představení projektu Kompetnece na 4 - vzdělvávání a fondy EU (upřednostňováno Opatření 3.2.) - vyhlášení výsledků soutěže 3. Soutěž o nejlepší program vzdělávání dospělých 2010

Týdny vzdělávání dospělých 2010 Soutěž o nejlepší program vzdělávání dospělých 2010 Návrh: Kritéria hodnocení -rozsah vzdělávacího programu (hodinový, územní, tématický ) -přínos pro účastníky vzdělávacího programu -přínos pro zaměstnanost a vzdělanost obyvatelstva -inovativnost, komplexnost, způsob zajištění kvality Uzávěrka pro podávání přihlášek je stanovena na 30. září Přihlásit lze maximálně 3 vzdělávací programy za jednu organizaci. Oceněno bude maximálně 5 vzdělávacích programů Jejich přihlašovatel obdrží diplom, věcné ceny a částku Kč. Slavnostní vyhlášení výsledků dne 21. října 2010.

Nový katalog Kruzů dalšího vzdělávání

1.4 Zlepšení podmínek ve vzdělávání na základních školách EU peníze školám Seminář pro krajské školy , 9:09 Je to velmi jednoduché Není to o ničem jiném, než o volbě šablon. Běžte do toho ihned… není na co čekat, možná nová výzva pro rychlé Projekt je jako každý jiný, měla by to být změna, něco nového, navíc. Lépe je člověka platit za přípravu materiálů, než za dělení hodin. Neplaťte za to! Pozor na placenou službu z přímých nákladů? Z nepřímých?

1.4 Zlepšení podmínek ve vzdělávání na základních školách EU peníze školám Seminář pro krajské školy , 9:09

DĚKUJI ZA POZORNOST CVLK RNDr. Robert Gamba Marie Keberlová, Úřad práce v Liberci I I Liberecký kraj I I Technická univerzita v Liberci I I Krajská hospodářská komora Liberec I I Statutární město Liberec I I