1 Přezbrojení AČR obrněnými transportéry Praha Červen 2006 MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
PŘEZBROJENÍ AČR AUTOMOBILEM TERÉNNÍM STŘEDNÍM „ATS“ Červenec 2005.
Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Co je důležité znát pro realizaci projektu?
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Přezbrojení AČR obrněnými transportéry
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
1 Přezbrojení AČR obrněnými transportéry MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 22. února 2010.
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Semestrální práce z předmětu Projektový management
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Stanovení postupu soutěžního dialogu Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
Proces partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP) Zadávání zakázek v širších souvislostech Jim Wheeler 3. a Tato zakázka je financována.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
AUTOMOBILY TERÉNNÍMI STŘEDNÍMI
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
1 Vyhodnocení splnění hlavních úkolů Armádou České republiky v roce 2007 Generální štáb Armády České republiky.
ÚTOČNÁ PUŠKA CZ 805 BREN A1/A2
Tisková konference ministra obrany
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Předběžná finanční kontrola Příkazce operace. Úvod S účinností od byl na fakultě upřesněn vnitřní kontrolní systém předběžné finanční kontroly.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Přednáška č. 9 Hodnocení veřejných zakázek Úvod do veřejných zakázek a věcné hodnocení Ladislav Kavřík
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
KIVS CMS Fórum Další postup realizace KIVS.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Třídimenzionální radary Základní takticko-technické údaje radarů:
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
ÚTOČNÁ PUŠKA CZ 805 BREN A1/A2
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Přezbrojení AČR obrněnými transportéry
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

1 Přezbrojení AČR obrněnými transportéry Praha Červen 2006 MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY

2 Cíl přezbrojení AČR novými kolovými transportéry   Zvýšit schopnost pozemních sil plnit úkoly prevence a reakce na krizové situace v národním a aliančním rozsahu.   Zajistit schopnost vybraných jednotek účastnit se aliančních (koaličních) operací a mírových misí.   Zvýšit akceschopnost jednotek pozemních sil, jejich mobilitu, schopnost rychlého přemístění na relativně velké vzdálenosti.   Dosáhnout interoperability se silami Aliance ve vybraných oblastech.   Nahradit ve výzbroji fyzicky a morálně zastaralé obrněné transportéry zavedené do používání v 70. letech minulého století a tím mít k dispozici nový, moderní obrněný transportér s možností využití do roku 2030.

3 Potřeba vyzbrojení Koncepce výstavby profesionální Armády ČR a mobilizace ozbrojených sil ČR Nutnost zvýšit schopnosti ozbrojených sil k plnění úkolů Při eliminaci vojenských i nevojenských ohrožení státu V bojových operacích podle čl. 5 Washingtonské smlouvy V operacích mimo čl. 5 Washingtonské smlouvy AČR v současné době nemá pro mechanizované jednotky kolový obrněný transportér v bojové verzi.

4 Projekt vychází z   Koncepce reformy Ozbrojených sil ČR   Požadavku na pořízení unifikovaného jednotypového podvozku s uspořádáním náprav 8x8   Uživatelských studií druhů vojsk AČR a jejich dodatků   Marketingových studií   Studií proveditelnosti

5 Výchozí podmínky pro realizaci   Rozhodnuto o zavedení a pořízení nových obrněných transportérů   Provedeno zařazení kolových transportérů do nových organizačních struktur   Stanoveny požadavky na bojové schopnosti a užitné vlastnosti   Upřesněny počty a druhy vozidel k přezbrojení AČR   Stanoveny priority vyzbrojení AČR jednotlivými modifikacemi ve vazbě na organizační struktury

6 Výchozí podmínky pro realizaci - pokračování   Zahrnuty související akce v oblasti logistického, ženijního, výcvikového, provozního zabezpečení a nákupu munice, trenažérů a simulátorů   Stanoveny požadavky na strojové spodky, věžové komplety bojových vozidel a další nástavby   Vyřešeno finanční zabezpečení na úrovni resortu   Doporučen způsob pořízení   Zpracována dokumentace programu a jednotlivých podprogramů   Vyhodnocen způsob výběru finálního dodavatele

7 Byly upřesněny požadavky uživatelů na specifikace pořizované techniky: Byly upřesněny požadavky uživatelů na specifikace pořizované techniky: Unifikovaný jednotypový strojový spodek s uspořádáním náprav 8x8 pro všechny varianty vozidel Přeprava jednotky do celkového počtu 11 osob Plavbyschopnost Přepravitelnost vzduchem vybranými transportními letouny (IL-76, optimálně C-130 Hercules) Aplikovatelnost speciálních nástaveb Výzbroj – tři kategorie věžových kompletů:   Věžový komplet dvoumužný s kanónem ráže 30 mm a PTRK nebo bezosádkový, dálkově ovládaný s kanónem ráže 30 mm a PTRK   Dálkově ovládaný věžový komplet s externí lafetací kulometu 12,7 mm   Minomet ráže 120 mm lafetovaný ve věžovém kompletu Hlavní požadavky AČR na obrněné transportéry

8 Požaduje se pořídit následující skupiny vozidel se Požaduje se pořídit následující skupiny vozidel se společným konstrukčním základem: společným konstrukčním základem: 1. skupina: vozidla se základní výškou korby; s VK(velký) s kanónem ráže 30 mm 2. skupina: vozidla se základní výškou korby; s dálkově ovládaným VK (malý) s externí lafetací kulometu 3. skupina: vozidla se zvýšenou korbou v prostoru speciální nástavby; bez lafetované výzbroje 4. skupina: vozidlo se základní výškou korby; speciální minometná nástavba věžového typu (120 mm KShM) 5. skupina: vozidlo se základní výškou korby; speciální dílenská nástavba doplněná o vyprošťovací prostředky (KOT-DV) Pět základních skupin vozidel z hlediska konstrukčního řešení

9 Souhrnné počty obrněných transportérů (bez opce)

10 Souhrnné počty obrněných transportérů (opce)

11 Způsob zadání zakázky DVĚ ZÁKLADNÍ ETAPY ZADÁNÍ ZAKÁZKY - Výběrové řízení na výběr poradenské společnosti 1) Předkvalifikační etapa: - výběr uchazečů splňujících technická, právní a ekonomická kvalifikační kritéria 2) Etapa výběru nejvýhodnější nabídky: - posouzení a vyhodnocení nabídek předložených uchazeči, kteří byli vybráni v předkvalifikační etapě - rozhodnutí o přidělení zakázky vybranému uchazeči - uzavření smlouvy s vybraným uchazečem

12 Časový harmonogram postupu 1. etapa - předkvalifikační  Uveřejnění oznámení o zadávacím řízení - zadání do tisku (HN, Obch. věstník, Jane's Defence, Internet) (HN, Obch. věstník, Jane's Defence, Internet)  Žádosti uchazečů o účast v zadávacím řízení až  Přijetí vyplněných předkvalifikačních dotazníků i s požadovanými přílohami až i s požadovanými přílohami až  Konečná zpráva o vyhodnocení předkvalifikace až  Schválení zprávy Meziresortní komisí a Zadavatelem  Oznámení uchazečům o výsledcích předkvalifikace  Konečná verze zadávací dokumentace po schválení  Vydání zadávací dokumentace uchazečům

13  Výzva k podání nabídky uchazečům, kteří postoupili do druhé etapy zadávacího řízení etapy zadávacího řízení  Přijetí nabídek od uchazečů  Vydání změnového dokumentu č. 1 k Zadávací dokumentaci  Přijetí upravených nabídek od uchazečů  Vyhodnocení nabídek  Projednání vítězné nabídky ve vládě ČRdo  Vyjednávaní konečné verze smlouvy s uchazečem únor až duben 2006  Informace pro vládu v souladu s usnesením vlády č. 103/  Stanoviska MPO ČR, MZV ČR a MF ČRbřezen až duben 2006  Podpis Smlouvy na dodávky a Smlouvy o PPSčerven 2006  Uveřejnění oznámení o uzavření smlouvy červen 2006  Dodávky vozidel Časový harmonogram postupu 2. etapa – výběr nejvýhodnější nabídky

14 Postup hodnocení nabídek uchazečů v souladu „Postupy pro vyhodnocení nabídek“, č.j /2005/DP-5888 Nabídky uchazečů zadávacího řízení byly hodnoceny v 8 krocích:   1. krok – formální kontrola úplnosti nabídek a hodnocení závazných parametrů jednotlivých druhů zboží   2. krok – hodnocení technických aspektů nabídek   3. krok – hodnocení nákladů na pořízení   4. krok – hodnocení ostatních nákladů životního cyklu   5. krok – hodnocení právních aspektů   6. krok – hodnocení finančních (nenákladových) aspektů   7. krok – celkové hodnocení offsetů   8. krok - celkové hodnocení nabídky

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,7 Výsledné bodové hodnocení bylo získáno součinem dílčích bodových hodnocení za jednotlivé oblasti hodnocení a váhových znaků pro tyto oblasti Vyšší bodové hodnocení nabídky uchazeče znamená lepší hodnotu za vynaložené prostředky Celkové hodnocení nabídek

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,7 Celkové hodnocení nabídek pro kritéria 1. stupně

17 CELKOVÁ CENA ZA ZBOŽÍ A ŠKOLENÍ SMLUVNÍ (pro 199 ks vozidel)

18 CELKOVÁ CENA ZA ZBOŽÍ A ŠKOLENÍ v případě, že Ministerstvo uplatní opci

19 Požadavek MO v zadávací dokumentaci byl stanoven na zabezpečení min. 100% offsetů z celkové nabídkové ceny, z toho min. 25% přímých offsetů.Požadavek MO v zadávací dokumentaci byl stanoven na zabezpečení min. 100% offsetů z celkové nabídkové ceny, z toho min. 25% přímých offsetů. Nejvýhodnější nabídka zabezpečuje offsety ve výši 150%, z toho 40% přímých offsetů, tzn.:Nejvýhodnější nabídka zabezpečuje offsety ve výši 150%, z toho 40% přímých offsetů, tzn.: CELKOVÁ HODNOTA OFFSETOVÉHO PROGRAMU celkové offsety bez opce … 26,295 mld. Kčcelkové offsety bez opce … 26,295 mld. Kč z toho přímé offsety… 7,012 mld. Kčz toho přímé offsety… 7,012 mld. Kč celkové offsety při uplatnění opce… 29,818 mld. Kčcelkové offsety při uplatnění opce… 29,818 mld. Kč z toho přímé offsety… 7,951 mld. Kčz toho přímé offsety… 7,951 mld. Kč

20 PROGRAM PRŮMYSLOVÉ SPOLUPRÁCE (OFFSETOVÝ PROGRAM)

21 STRUKTURA SMLOUVY A PŘÍLOH  SMLOUVA 1) Text smlouvy47 listů  Přílohy: Příloha A: Seznam jednotlivých druhů Zboží a Školení listů Příloha B: Technické Parametry Zboží a Školení 66 listů Příloha D: Budoucí smlouva 8 listů Příloha E: Výzva k uzavření Budoucí smlouvy 1 list Příloha F: Budoucí služby a ceny vybraných budoucích služeb 53 listů

22 Příloha G: Termíny pro zaslání výzvy a realizaci služby 2 listy Příloha H: Smlouva o PPS 42 listů Příloha I: Cena 36 listů Příloha J: Požadavky na místa dodání simulátorů2 listy Příloha K: Průvodní dokumentace2 listy Příloha L: Změna Zboží a Školení11 listů Příloha M: Záruční podmínky a záruční doby3 listy STRUKTURA SMLOUVY A PŘÍLOH

23 Příloha N: Záruka mateřské společnosti 1 list Příloha O1: Zkoušení Zboží 18 listů Příloha O2: Ověřování jakosti 4 listy Příloha O3: Katalogizační doložka7 listů Příloha O4: Systém managementu konfigurace4 listy Příloha P: Údaje o Dodavateli 1 list Příloha Q: Jednací a kontrolní mechanismy 5 listů Příloha R: Seznam Subdodavatelů1 list STRUKTURA SMLOUVY A PŘÍLOH

24 Příloha S: Přímá dohoda 21 listů Příloha T: Zástupci stran 1 list Příloha U: Náklady životního cyklu 353 listů Příloha V: Uschovaný software 1 list CELKEM: listů STRUKTURA SMLOUVY A PŘÍLOH

25 I. Záruky mateřských společností poskytnutých ručitelem STEYR-DAIMLER-PUCH SPEZIALFAHRZEUG GmbH GENERAL DYNAMICS CORPORATION GENERAL DYNAMIC ELCS GmbH ELCS-CZ, s.r.o. II. Přímé dohody MO ČR a DEFENDIA CZ, s.r.o. s VOP-026 Šternberk, s.p. VOP 025 Nový Jičín, s.p. RAFAEL Ltd. STEYR-DAIMLER-PUCH SPEZIALFAHRZEUG GmbH III. Vydaná Rozhodnutí o účasti státního rozpočtu na realizaci projetků/akcí MF ČR STANOVENÉ PODMÍNKY SMLUVNÍHO VZTAHU