DOMOV PRO SENIORY SE ZLÁŠTNÍM REŽIMEM ve VSETÍNĚ - zkušenosti s podáním žádosti a realizací ROP 2.2.2 Tento stavba je realizována v rámci projektu CZ.1.12/2.2.00/06.00562.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Mateřská školka - Zlonín
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
MS2014+ Modul CBA Ekonomika projektu
Villa Martha Hrušovany u Brna n prezentace projektu financovaného ze strukturálních fondů EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji. Koncepce paliativní péče v Libereckém kraji  Koncept spolu s časovým harmonogramem vzniku jednotlivých.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Rotary Club Karlovy Vary Předkládá: Petr BENEŠ, prezident RC Karlovy Vary 2011/2012 Vybudování zahradního pavilonu - DOP – HC s.r.o., Dolní Rychnov.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Fórum pro příjemce Diskusní fórum pro příjemce dotací z ROP MS o dobré praxi a překážkách při realizaci podpořených projektů.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
1 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.
GENEZE PŘÍPRAVY PROJEKTU IOP EU
Zpracování CBA v MS2014+ Ing. Petr Halámek, Ph.D..
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Snídaně starostů , Jedlí
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
odbor politiky bydlení
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Výsledky auditu OVAK-A
Transkript prezentace:

DOMOV PRO SENIORY SE ZLÁŠTNÍM REŽIMEM ve VSETÍNĚ - zkušenosti s podáním žádosti a realizací ROP Tento stavba je realizována v rámci projektu CZ.1.12/2.2.00/ hrazeného z dotace RR Střední Morava

Výchozí stav Hlavní budova dokončena v roce 1936 jako „Městský chudobinec na Vsetíně“. – probíhá rekonstrukce V roce 1967 byla vybudována Přístavba „Střední zdravotní školy Vsetín“. Dnes čp rekonstrukce je ve fázi záměru Diakonie Vsetín (roční náklady cca na všechny služby15 mil) v pronájmu u města Vsetín na 10 let Na investici jsme měli 0 Kč (formálně 400 tis!)

Cíl projektu Vybudování Domova se zvláštním režimem - domova pro seniory se speciální péčí pro osoby s poruchami paměti a orientace s 20 lůžky (během cca 1 roku) Vznik 4 pracovních míst v rámci denního stacionáře Zlepšení kvality poskytovaných služeb v okrese Vsetín a ve Zlínském kraji Uleví se pečujícím rodinám Využije se nevyužitá budova

Aktivity 1.Přípravná fáze - Vypracování PD – studie, PD pro umístění stavby, PD pro územní řízení - Studie proveditelnosti a Žádost o dotaci - DP pro stavební řízení, PD pro provádění stavby - Výběrové řízení na dodavatele stavby 2.Realizační fáze - Realizace stavby - Stavební dozor - Autorský dozor - Publicita projektu (neuznatelné náklady!!!) - Administrace projektu - Výběrová řízené - závěrečné zhodnocení – závěrečná monitorovací zpráva 3.Provozní fáze a způsob udržení projektu - Přijetí nových zaměstnanců - Zahájení provozu - Pojištění majetku….

Rekonstruovaná budova čp. 26

Postup prací Rok 2006 – architektonická studie (150 tis.) 2007 – 2008 územní rozhodnutí (450 tis.) – na celý areál tj. obě budovy. Červen 2008 – podána žádost o dotaci z ROP – žádost zpracována ve spolupráci s externí firmou (Více než 130 tis.) + po několika měsících vyjednán příslib úvěru z banky (v průběhu změna úvěrových podmínek + 1% z nečerpané částky) + partnerství Prosinec 2008 – neoficiální informace na webu o přidělení 25,5 mil dotace Navýšení původního rozpočtu 30,9 mil na 34,7 mil Zahájení shánění 15% spoluúčasti + neuznatelné náklady cca 9,2 mil. Leden 2009 – oficiální oznámení o přidělení dotace – 66 dnů na zpracování podkladů – zvl. získání stavebního povolení (zpracování stavební projektová dokumentace 550 tis. vč. výběrového řízení) + prováděcí dokumentace (hlavně položkový rozpočet 570 tis. - ) – dopracováno 4 dny před posledním termínem. Ještě 8 dnů před tímto termínem jsme řešili náhlé navýšení rozpočtu z 34,7 mil na 52,5 mil!!!) Posun termínu zahájení z původního duben 2009 na červenec 2009 – přepracování finančního harmonogramu – zvýšení max. limitu na čerpání Změna pravidel pro výběrová řízení – vyvěšování výběrových řízení na web.

Zdroje financování stavby Celkové odhadované náklady stavby včetně DPH …34,7 mil. Kč Počet lůžek …. 20 Kapacita denního stacionáře… 12 Získané zdroje z EU - Regionální operační programu…. 25,5 mil. Kč. Potřebné vlastní zdroje celkem 9,2 mil. Kč Termín realizace: červenec 2009 – červenec 2010

Zdroje financování - podrobněji -- dobročinná aukce uměleckých předmětů výnos pro Domov: tuzemské dary na investici byly dány žádosti o dotaci do USA (20 tis USD) – výsledek v roce 2010 naděje velmi malá, Francie (odhad 5 tis USD) – výsledek v roce 2010 – naděje malá, Německa (odhad 500 tis. korun) – výsledek na podzim 2009 – naděje slušná - připravujeme sponzorský prodej perníčků v Holandsku a Německu zaměstnali jsme fundraisera, který intenzivně shání prostředky dotace z EU z ROP Rekapitulace dosavadní finanční spoluúčasti města Vsetín dar- budova Strmá čp. 26 vč pozemku pod budovou (odzim 2009) Příjmy celkem k Náklady celkem k Chybějící prostředky k

Postřehy (na co si dát pozor) Přípravná fáze - lépe 2 roky než 2 měsíce - mít územní rozhodnutí - (byť by nebylo podmínkou) dejte tam více než méně - obec partner projektu - ihned předjednávat financování (obec, KÚ, banka…) - cash flow rozložit rovnoměrně a pokud možno pokrýt 2 monitorovací zprávy - stále jednejte – vy musíte točit koly - vyberte si kvalitní tým zvl. zpracovatele podání žádosti (zjistěte si spolehlivě jeho úspěšnost) - studie proveditelnosti: 1. Finanční zdraví žadatele!!!! 2. Hodnocení ekonomické efektivnosti projektu zvl. socioekonomická efektivnost - časová harmonogram s rezervou min. 2 měsíců - pozor na kritéria při výběrovém řízení na zhotovitele!!!! Doporučení 90% cena 10 % záruky s tím, že se stanoví strop - smlouvy platí až jsou podepsány!!! (byť máte smlouvu o smlouvě budoucí) Realizační fáze - kvalitní stavební dozor!!! - vícepráce vykazovat měsíčně - stále promýšlejte možné úpravy - sami si promyslete (navrhněte interiér) – zaplaťte svým lidem – u méně obvyklých zařízení. P.S.: V důležitějších věcech jednejte vždy osobně

Vizualizace přestavby celého areálu

Trochu humoru závěrem „Z důvodu globální krize bude světlo na konci tunelu zhasnuto. Srdečně Váš, Bůh.“

Děkuji za pozornost Ing. Dan Žárský Diakonie Vsetín Strmá 34, VSETÍN Tel: ,