ŠvP s EVVO. 8 denní pobyt s intenzivním environmentálním programem Během pobytu se děti podrobně seznámí s tématikou: biodiverzita, trvale udržitelný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Environmentální výchova pro základní školu
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
CK Topinka Cestovní kancelář, zabývající se dětskou rekreací již od roku 1991 Vám představuje.
DOVOLENÁ CB K. Vary PASEKY nad JIZEROU č
Den Země – svátek planety
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
1. Soukromá hotelová škola Ing. Věra Vyhnisová –
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
EVVO - magické slovo. Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř. 17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Ekologický pilíř – celkový přehled
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
I Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
Weidenberg I tento rok se naše škola ve spolupráci s gymnáziem v Saarbrücken zúčastnila semináře v německém Weidenbergu, na téma.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
EVVO v Plzeňském kraji.
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
MODERAČNÍ TECHNIKY brainstorming brainwriting free-wheeling
1 PROJEKT: „Podpora stavebních oborů“ VÝSTUPY PROJEKTU VÝSTUPY PROJEKTU ÚVODNÍ SEMINÁŘ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
Ekonomie & Ochrana vod Katedra životního prostředí Terénní stanice CHKO Kokořínsko - Kokořínský důl.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Poznáváme antickou kulturu „ „Vzdělanost má trpké kořínky, ale sladké plody“ Aristoteles.
Projekt dětská skupina MOTÝL
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
NÁRODNÍ ALOKAČNÍ PLÁN, OBCHODOVÁNÍ SE SKLENÍKOVÝMI PLYNY, DOPADY ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI NA PRŮMYSL Ing. Josef Bubeník Česká energetická agentura.
Projekt do Výchovy ke zdraví
Barbora Smetanová Kateřina Šauerová.  uměle připravený  směřující k získání dovedností a vědomostí  vázáný  krátkodobý  školní  společný  vícepředmětový.
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Ochrana přírody v České republice ochrana vod ochrana ovzduší ochrana rostlin.
PEČEME KOLÁČE Z jakých surovin se peče koláč? 2.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
LETNÍ ŠKOLY Zpracovala: Markéta Tischlerová. O CO SE VLASTNĚ JEDNÁ? 14-denní program pro děti ve věku od 14 – 18 let Zisk MINIMA III., VEDOUCÍHO II.
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Českomoravská myslivecká jednota (prezentaci mějte vždy spuštěnou v režimu prezentace, spustit ji můžete příslušným tlačítkem, či klávesou F5)
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Výtvarný tábor na koních
Reportáže Fotodokumentace
OBČAN Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola Heřmanův Městec
Škola v přírodě
Vzniklo z projektu: CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
Ekonomika životního prostředí
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ / /21
Biota ČR - Prezentace s výkladem
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
BABY PARK Olomouc
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_73
Mgr. Helena Hubatková Selucká VIKBB35 Podpora čtenářství – podzim 2013
Jméno a příjmení dítěte:……………………………………………………………………………………………………….
Recyklace plastu PŘÍRODA.
Ochrana životního prostředí
Škola v přírodě Přimda 1. třídy a 3. až 9. třída
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Transkript prezentace:

ŠvP s EVVO

8 denní pobyt s intenzivním environmentálním programem Během pobytu se děti podrobně seznámí s tématikou: biodiverzita, trvale udržitelný rozvoj, význam lesa a vody na naší planetě apod. Součástí programu jsou 3 exkurze. Veškeré aktivity probíhají formou zážitkové pedagogiky. Děti tráví co nejvíce času venku. Děti jsou do programu a aktivit uvedeny formou otázek, odpovědí, vlastních zkušeností, názorů apod. Tímto se aktivně podílejí na nastavení jednotlivých témat a úvodu do nich. Každá aktivita je ukončena tzv. „reflexí“ – shrnutí a porozumění formou společného rozebrání prožitého. Cílem celého pobytu je, aby si každé z dětí uvědomilo svůj vlastní podíl na vytváření ochraně životního prostředí a „jak na to“ Co je to ŠvP s EVVO?

1. den:odpoledne: hry na seznámení večer: tvořivé a tematické skupinové hry 2. den:téma voda 3. den:téma les + exkurze do KRNAP 4. dentéma les_2 + přednáška „Ochrana lesů v KRNAP“ 5. dentéma Odpady + exkurze do třídírny odpadů 6. dentéma Biodiverzita 7. dentéma Ochrana životního prostředí večer: karneval a diskotéka 8. densnídaně, balení věcí, odjezd Ukázka týdenního programu

odpoledne: hry na seznámení večer: Filmy o zvířatech/ vlk nosil boty Hra se zaměřením se na filmová a animovaná zvířata – jaké lidské schopnosti má dané zvíře/co dělá špatně oproti normálnímu zvířeti Výstup dne: Zjištění aktuálního stavu vědomostí dětí o přírodě 1. den

Dopoledne Koloběh vody, Balená voda, Problematika – balená vs. kohoutková voda - – řízená diskuse Odpoledne Stavba přehrady Krátký úvod o vodohospodářství Komunikační hra, kdy každá skupinka zaujme určitý postoj ke stavbě přehrady z jiného hlediska, a budou se muset všechny skupinky domluvit, zda je výhodnější přehradu postavit či nikoli Obnovitelné zdroje energie Problematika vodních, slunečních a větrných elektráren Večer Film o přehradách Osudy lidí ze zatopených vesnic kvůli stavbě přehrady – Orlík a Švihov Šetření vodou Pokus s mytím rukou (kdo kolik spotřebuje a potom to zprůměrovat) Desatero šetření s vodou – výstup za celý den (brainstorming) Výstup dne: Flipchart s desaterem šetření s vodou 2. den VODA

Dopoledne Matice přírody Hra s přiřazováním obrázků stromů s listy (jehlicemi), názvů a plodů Přírodní a hospodářské lesy interaktivní přednáška v powerpointu zaměřená na monokultury smrků a proč, kde a proč najít přírodní les Přístupy k ochraně – ochrana stavu lesa nebo ochrana procesu růstu lesa Odpoledne Exkurze do KRNAPu Venkovní programy o lese pro skupiny na 3 hodiny, v okolí Strážného Večer Myšlenková mapa k exkurzi Cílem je vcítit se do postavy a hájit její zájmy týkající se stavby lanovky v KRNAPU a zjistit, že různí lidé mají různé pohledy na problematiku Výstup dne: Myšlenková mapa z exkurze 3. den LES

Dopoledne Kůrovcova smrt Aktivizační běhací hra Na začátku děti informovat, co je kůrovec a co způsobuje Hospodaření v lese a zpracování dřeva Přednáška v ppt Kolik ha lesa uživí člověka Kácení Zákon Kolik je 500 ha = 675 fotbalových hřišť + malé interaktivní aktivity Odpoledne Pokračování v tématu les Oceňování lesa Řízená diskuse Muž, který sázel stromy – animovaný film Večer Přednáška KRNAPU Výstup dne: Uvědomit si význam lesa pro člověka 4. den LES

Dopoledne Video o Černobylu – návrat přírody po havárii – video Děti shrnou v 1 větě nejdůležitější podstatu celého videa (ve dvojicích - trojicích) Diskuse o tom, co viděli a jaký na to mají názor Tématické hry Odpoledne Ekosystémy akčně-strategická týmová hra týkající se fungování různých živočišných a rostlinných druhů v průběhu celého roku Večer Opuštěné pole Ekologická hra o tom, jak se pomalu osidluje opuštěné pole nejprve rostlinami a až posléze stromy, a o tom, že každá rostlina potřebuje jiné podmínky Kartičková hra s umisťováním na hrací plán o pochopení vztahu mezi stanovištěm a rostlinnými druhy O vlcích – video na dobrou noc Výstup dne: -Iideální živočichové adaptovaní na určité klimatické podmínky a zasazení do mapy světa 5. den BIODIVERZITA

dopoledne Popelnice – třídění odpadků - krátká a úderná hra na roztřiďovaní klasického tříděného odpadu Brainstorming Kolik odpadu vyprodukujeme za 1 den, 1 měsíc, 1 rok a kolik to znamená v kg Řízená diskuze Lidské třídění + hra na třídičku odpadků Pohybová hra, která má za úkol připravit děti na odpolední exkurzi odpoledne Exkurze do třídičky odpadů ve Vrchlabí ve Vrchlabí Večer Co se dělá z recyklovaného odpadu Vyhledat a vypsat věci, které se vyrábí z tříděného odpadu (hlavně papír, plast, tetrapak) Recyklodílna Rukodělná činnost 6.den ODPADY

dopoledne Udržitelný rozvoj přednáška v ppt o udržitelném rozvoji příběh jedné věci - co vše je potřeba ke vzniku jednoho výrobku + malé aktivity + malé aktivitky odpoledne Myšlenková mapa – založená na životní prostředí – moderovaná a psaná instruktorem Velký společný projekt - Jak můžu já osobně přispět a ovlivnit ochranu OŽP Rozděleno na skupinky K dispozici budou mít různé články, informace a obrázky večer Dokončení projektu (grafická podoba) - výstup – Velký plakát vytvořený z dílčích částí Prezentace projektu Disco Výstup dne: – Velký společný plakát vytvořený z dílčích projektů 6.den OCHRANA ŹIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

Penzion Kozel – Krkonoše Poloha: Penzion Kozel se nachází NP Krkonoše v bezprostřední blízkosti rekreačních center Strážné (2 km), Herlíkovice (5 km) apod. Ubytování: komfortní ubytování ve lůžkových pokojích s vlastní sprchou a WC. Vybavení: 2 plně vybavené učebny, venkovní multifunkční hřiště, prosklená terasa, velká jídelna apod. Místo a termín realizace termín – cena Kč Díky získání grantu „My a příroda kolem nás“, je tento pobyt spolufinancován Státním fondem Životního prostředí Česká republika. Celková cena na jednoho žáka je Kč, z toho Fond přispívá každému žáku Kč. Cena zahrnuje: dopravu, ubytování a stravu 5x denně vč. pitného režimu, celodenní a večerní intenzivní environmentální program vč. materiálního vybavení, proškolené lektory na vedení výuky, noční hlídání, zdravotníka vč. plně vybavené lékárničky, exkurze, pojištění na storno pobytu v případě nemoci s plněním do výše Kč

Chceme být vašimi partnery Název společnosti:Sportlines s.r.o. Sídlo společnosti: Květnového vítězství 938/79, , Praha 4 Země: Česká republika IČ: DIČ:CZ Jednatel společnosti:David Kurtz Kontaktní osoba:Mgr. Kateřina Srpová, tel: Bc. Martin Havrlík, tel: