Prezentace pilotního projektu Komplexní revitalizace veřejných prostranství a budov obce Holovousy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zásahy do investice Ústí nad Labem 25.září 2013 Mgr. Vladimír Skála 1
Advertisements

JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Doporučení pro přípravu žádosti;
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Projekt rekonstrukce sportovního zázemí TJ Janovice Prezentace pro zastupitelstvo obce Janovice dne
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Cíl - zajistit dlouhodobou kvalitu života obyvatel města Kladna prostřednictvím příznivého prostředí a dobře fungujících veřejných služeb 3 prioritní.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Výroční veřejné zasedání Pětihosty
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Evaluační aktivity Olomouckého kraje ve vztahu k vyhodnocení ROP SM Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
PŘIBLIŽME SE K SOBĚ – PD STUDIE CENTRA OBCE REG.Č.: CZ3.22/3.3.05/ Začátek spolupráce: Dne byla zástupci obou obcí Mosty u Jablunkova.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti projektu ROP Střední Morava.
Výroční konference prosince 2015 Přednášející: Ivo Grüner, Ing. Jaromír Slíva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc Zlín Podmínky pro dopracování projektu – 2.etapa (problémy,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Fórum pro příjemce Diskusní fórum pro příjemce dotací z ROP MS o dobré praxi a překážkách při realizaci podpořených projektů.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Název projektu: „ Rekonstrukce místních komunikací v Králově Dvoře „ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/1.1.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Rekonstrukce.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Výroční veřejné zasedání Pětihosty
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
RP02-17 Program na podporu obnovy venkova pro rok 2017
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
odbor politiky bydlení
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Stará Boleslav - kolébka české státnosti – Mariánský komplex
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Změny v soutěži Vesnice roku
RP02-18 Program na podporu obnovy venkova pro rok 2018
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
V. Setkání se starosty obcí
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Prezentace pilotního projektu Komplexní revitalizace veřejných prostranství a budov obce Holovousy

Název projektu:Komplexní revitalizace veřejných prostranství a budov Žadatel:Obec Holovousy Prioritní osa:2: Rozvoj městských a venkovských oblastí Oblast podpory:2.3. Rozvoj venkova Doba realizace:říjen 2009 až září 2011 Druh asistence:Při realizaci a administraci Celkové způsobilé výdaje: ,- Kč Komplexní revitalizace veřejných prostranství a budov obce Holovousy

- Historie a cíl projektu Projektový záměr schválený zastupitelstvem a dotazníkové šetření v obci Rozpracování záměru – projekční práce a vydání stavebních povolení 2009podána žádost o dotaci do ROP SV – prioritní osa předmětem projektu – komplexní revitalizace veřejných prostranství a budov obce Holovousy. V šesti lokalitách řeší vybudování odpočinkových míst, dětských koutků, obnovu kamenných památek, rekonstrukci komunikací, výsadbu a obnovu zeleně, rekonstrukci osvětlení, vybudování infrastruktury pro volnočas. aktivity - víceúčelové hřiště, skatepark; nové využití opuštěného kostela a jeho okolí (brownfields) pro kulturně společenské aktivity obyvatel; nástavbu budovy obecního úřadu s knihovnou a spolkovými mísnostmi Komplexní revitalizace veřejných prostranství a budov obce Holovousy

- Původní stav

Průběh asistence pilotnímu projektu Podpis Dohody o poskytnutí asistence pilotnímu projektu při jeho realizaci a administraci Uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace (v max. výši 92,5 % způsobilých výdajů) V průběhu projektu bylo podáno: 5 žádostí o platbu 15 oznámení o změnách projektu - z toho byly 5 x přesouvány finance mezi ukonč. VŘ, 3x zásadní nevynucené nepředvídatelné změny projektu – čerpání rezervy na vícepráce - nízká únosnost podloží hřiště, podloží skateparku a změna stropní konstrukce – nástavba OÚ

Celkové výdaje dle žádosti ,50 Kč Z toho dotace RR (EU + státní rozpočet) - plánovaná ,76 Kč Z toho dotace RR (EU + státní rozpočet) – skutečně proplacená ,85 Kč Z toho dotace EU ,61 Kč Celkové způsobilé výdaje ,- Kč Skutečné celkové náklady ,68 Kč Komplexní revitalizace veřejných prostranství a budov obce Holovousy - Přehled financování projektu

Problémy při realizaci projektu Původní VŘ na generálního dodavatele bylo zrušeno – vyšší cena než byl předpoklad Rozpad na 23 výběrových řízení – náročná a dlouhá administrace - množství přesunů v rozpočtu, vyšší možnost provedení chyb Konečná cena však byla nakonec nižší, než byl předpoklad – úspora v projektu Vynucené nepředvídatelné změny – nízká únosnost podloží hřiště, skatepark, strop v OÚ Naštěstí byla v projektu dostatečná rezerva finanční – vysoutěžilo se méně než byl předpoklad. Rovněž byl dobře nastaven harmonogram projektu - byla časová rezerva – dřívější ukončení projektu (původní předpoklad ukonč. fyz. real. listopad 2011)

Bylo regenerováno a revitalizováno celkem 3,8 ha plochy v obci - revitalizovány návsi v obci (na Chloumkách, v Chodovicích a v Holovousích), prostranství okolo hřbitova, v okolí kostela sv. Bartoloměje v Chodovicích a v okolí sportovního areálu Byla provedena obnova rybníčku na návsi na Chloumkách, vč. jeho přítoku a odtoku. Byl osazen nový mobiliář po celé obci - odpadkové koše, lavičky, nová autobusová zastávka. Bylo rekonstruováno veřejné osvětlení v Chodovicích a nově byla nasvícena socha sv. Jana Nepomuckého na návsi v Holovousích. Došlo k vybudování nového víceúčelového hřiště a skateparku. Ve všech částech obce byla vybudována dětská hřiště (dětské koutky) s posezením pro rodiče. Na budově obecního úřadu byla provedena nástavba - nové úřadovny obecního úřadu, v přízemí - centrum setkávání občanů – slouží i jako klub seniorů; bezbariérové zpřístupnění, vč. bezbariérového WC. ; pořízeno nové vybavení, vč. nové ústředny obecního rozhlasu. Po celé obci byly zrekonstruovány kamenné památky (pomníčky, kříže a křížky, studánka na Chlumkách a různá sousoší). Byla rekonstruována kamenná márnice na hřbitově v Chodovicích a kamenná zeď u hřbitova, sousedící s márnicí; byla rovněž rekonstruována kamenná zeď u kostela, kované oplocení okolo kostela, kamenné schodiště a odvodnění Výstupy, současný stav projektu, přínos účasti v PAAK

Opuštěný kostel sv. Bartoloměje v Chodovicích (brownfield) byl nově zapojen do dění v obci - rekonstruovány varhany - pořádání koncertů vážné hudby, rekonstruovány oltářní obrazy a kazatelna – vše památkově chráněné. Bylo pořízeno nové vybavení. Kostel nyní slouží jako kulturně společenské centrum obce. Vzniklo 1 nové pracovní místo – 1 pracovnice, která se bude starat o majetek nabytý projektem, řídit pracovníky na údržbu veřejných prostranství, zajišťovat provoz sportovního areálu, bude zajišťovat kulturní a společenské akce a povede klub seniorů, který vznikl v rekonstruované budově OÚ. Projekt byl ukončen dne vydán kolaudační souhlas. Slavnostní uvedení do provozu proběhlo za účasti zástupců obce, KHK a dalších hostů - dne (Slavnosti sv. Bartoloměje) V současné době je celý projektu v provozu a v udržitelnosti – 1 MZ bude podána v září letošního roku. Projekt PAAK byl přínosem prostřednictvím odborného vedení, poradenství a metodiky při zpracování a administraci nepředvídatelných změn stavby. Výstupy, současný stav projektu, přínos účasti v PAAK

Zpětná vazba, přínosy asistence  Projekt PAAK byl pro nás velkým přínosem. Asistence našemu projektu byla velmi prospěšná. ulehčení složité administrativy znalost pravidel ROP SV komunikace s ÚRR konzultace a poradenství podmínek výběrových řízení, která jsme si prováděli sami příprava monitorovacích zpráv zpracování ŽOP V rámci asistence PAAK jsme získali jistotu, že probíhající administrativa projektu je plně v souladu s nastavenými pravidly. Velkou pomocí byla i zkušenost projektové manažerky v oblasti stavebnictví.

Komplexní revitalizace veřejných prostranství a budov obce Holovousy Slavnostní otevření

Komplexní revitalizace veřejných prostranství a budov obce Holovousy – Náves Holovousy

Komplexní revitalizace veřejných prostranství a budov obce Holovousy – Hřiště a skatepark

Komplexní revitalizace veřejných prostranství a budov obce Holovousy – Kostel a hřbitov Chodovice

Komplexní revitalizace veřejných prostranství a budov obce Holovousy – Náves Chloumky

Komplexní revitalizace veřejných prostranství a budov obce Holovousy Děkuji za pozornost!