Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_15.
Advertisements

Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Školení MS Excel 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, listopad-prosinec 2010 Vzdělávání v eGON centru.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Zoner Callisto Text Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Export tabulky z MS Excel 2010 do jiných formátů Co se všechno naučíme???
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Záhlaví a zápatí, Makro Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Práce se souborem Šablona 32 VY_32_INOVACE_3_2_MS Word - práce se souborem.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Tabulkový procesor Vytvoření a tisk štítků pro hromadnou korespondenci Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
Informatika – Úvod do MS Excel Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
9. Přenos programu z PC do stroje
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
TVORBA A UŽITÍ TABULKY Mgr. Alena Ščuková
Zoner Callisto Ostatní manipulace s objekty II.
Prezentace fotografií v Adobe Lightroom
Číslo v digitálním archivu školy
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
MS WORD 2010 – STYLY Název školy
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
Inf Tabulkový procesor - formátování
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Přehled pro vytvoření šablony
Převod souborů a kompatibilita
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Vytváření grafů, úpravy
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Ukládáme svoji práci VY_32_INOVACE_16
Nový dokument v Adobe Photoshop
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Zoner Callisto Úpravy objektů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Informatika – Základní operace s buňkami
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Transkript prezentace:

Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Jaké druhy sešitů můžeme otevřít v Excelu? příkazem Soubor – Nový můžeme otevřít prázdný sešit (obr. 1) nainstalované šablony (obr. 2) vytvořené šablony (obr. 3) naposledy použité šablony (obr. 4) šablony Microsoft Office Online (obr. 5)

obr. 1

(obr. 2)

obr. 3

obr. 4

obr. 5

Příkazem – Prázdný sešit – Vytvořit otevřeme čistý list sešitu můžeme vytvářet dokumenty dle svých návrhů prázdný sešit obsahuje tři listy listy můžeme přidávat nebo odebírat můžeme si nastavit vlastní formát buněk (obr. 6) vytvoříme si vlastní šablonu Jaké možnosti máme při otevření nového prázdného sešitu?

obr. 6

Jak si můžeme vytvořit vlastní šablonu v Excelu? vlastní šablonu můžeme vytvořit ze svého sešitu, nebo můžeme použít šablonu z aplikace Microsoft Office Online dokument – Uložit jako zadáme název souboru (obr. 7) Typ souboru – Šablona aplikace Excel (obr. 8) dokument se automaticky uloží do složky Šablony a je připraven k použití (obr. 9)

obr. 7 obr. 8

obr. 9

Chceme-li vytisknout vytvořený dokument, jaký zvolíme postup? nejdříve označíme oblast pro tisk na kartě Vzhled stránky vybereme Oblast tisku – Nastavit oblast tisku a nastavíme (obr. 10) tlačítkem Office zvolíme příkaz Tisk (obr. 11) označíme vlastnosti tištěného dokumentu zvolíme Tisknout – Výběr odsouhlasíme (obr. 12)

obr. 10 obr. 11

obr. 12

Můžeme propojit tabulky v Excelu s dokumentem ve Wordu? otevřeme tabulku v Excelu označíme tabulku – zkopírujeme do schránky (obr. 13) otevřeme Word vložíme tabulku ze schránky (obr. 14) z nabídky Možnosti vložení vybereme Zachovat formátování zdroje a propojit s aplikací Excel (obr. 15) tabulky jsou propojené, při změně čísla v Excelu se tato projeví i ve Wordu (obr. 16)

(obr. 13) (obr. 14)

(obr. 15)

(obr. 16)

Můžeme nastavit otevírání Excelu tak, aby se nám otevřel vždy určitý sešit? připravíme si sešit, který chceme spouštět – upravíme si list dle svých požadavků – firemní logo, formát buněk, nastavení oblasti tisku uložte takto vytvořený sešit – Uložit jako

jako Typ souboru vybereme Šablona a zvolíme Uložit do – složku XLStart nebo alternativní spouštěcí složku jako název složky zvolíme pro šablonu sešitu Sešit, pro šablonu listu List nebo vlastní název zvolíme Uložit a Zavřít (obr. 17)

obr. 17 výchozí sešit v Excelu

Ukládají se vytvořená data při ukončení sešitu automaticky? data můžeme ukládat průběžně, ukládání nastavíme: tlačítko OFFICE – Možnosti aplikace EXCEL (obr. 18) vybereme Uložit (obr. 19) Ukládat informace pro automatické obnovení po – doplníme po kolika min. (obr. 20) sešit se bude automaticky ukládat do zvoleného adresáře

obr. 18 obr. 19

obr. 20

automatické uložení a obnovení nenahradí pravidelné ukládání vaší práce klepnutím na tlačítko OFFICE otevřeme nabídku zvolíme Uložit můžeme pokračovat v práci bez uzavření sešitu (obr. 21)

obr. 21

pokud chceme uzavřít sešit, klepneme na tlačítko OFFICE vybereme Uložit jako zvolíme příslušnou aplikaci v případě nového sešitu (obr. 22) pokud ukládáme sešit, ve kterém jsme prováděli úpravy, klepneme na Uložit jako – otevře se okno Uložit jako v adresáři vybereme umístění sešitu, název sešitu, uložíme jako typ zvolíme Uložit (obr. 23)

(obr. 22) (obr. 23)

Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu MS Office Word a Excel 2007 a je zpracován autorkou textu.