Daňové aspekty využívání zaměstnaneckých výhod Autor: Frederik Frey Vedoucí: Ing. et Ing. Pavel Semerád, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční gramotnost Fynanční gramotnost
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_246.
HOMEWORKING V Praze Práce z domova Přednášející: Jana Malá předsedkyně představenstva Moravská ústředna Brno, d.u.v.
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_UCE139 Jméno autora:Ing. Alena Urešová Třída/ročník:3. a 4. r. Datum vytvoření: Výukový materiál zpracován.
Vážení obchodní partneři, V souvislosti se zákonem č. 261/2007 Sb., o stabilizaci veřejných rozpočtů si Vám dovolujeme ukázat přehled dopadů tohoto zákona.
Zaměstnanecký benefit
Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště
Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_MZDA_S.P.
126FIP Bod zvratu 3. týden.
ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ
ZÁLOHY NA DAŇ Z PŘÍJMU. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1271Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Záloha na daň z příjmu.
DAŇOVÁ SOUSTAVA. Daňová soustava  Členění na přímé (z příjmu a majetkové) a nepřímé  Kdo je plátce a poplatník?  Daně přímé  Daň z příjmu FO a PO.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
Odměňování za práci Ing. L. Hřibová, Únor Mzda Odměna za vykonanou práci Peněžité plnění poskytované zaměstnavatelem za vykonanou práci Výrobní.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_399.UCE.34 Sociální pojištění.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Důchodové pojištění. 2 Důchodové pojištění v roce 2012 Důchodové pojištění musí mít každý občan ČR Sociální pojištění se skládá ze tří složek: - důchodové.
Řízení vztahu se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu se sportovními potřebami Autor bakalářské práce: Daniel Baumruk (147.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie Daňové a odvodové zatížení podnikatelů v ČR Autor bakalářské práce:Lucie Minaříková Vedoucí.
Autor bakalářské práce: Ondřej Netík Vedoucí bakalářské práce:Ing. Romana Píchová, DiS. Oponent bakalářské práce:Mgr. Stanislav Křída České Budějovice,
Vysoká škola technická a ekonomická Bakalářská práce Daňové a odvodové zatížení podnikatelů ČR Autor: Radka Přibylová Vedoucí práce : Ing. Marta Hortová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor práce: Jana Svitáková, UČO: Vedoucí práce: Ing. Romana.
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu s potravinářských zbožím Autor: Veronika Janáková Vedoucí práce: Ing.
Autor bakalářské práce:Martin Šíma Vedoucí bakalářské práce:Ing. Marta Hortová Oponent bakalářské práce:Mgr. Hana Bartošová DAŇOVÉ A ODVODOVÉ ZATÍŽENÍ.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
DAŇOVÁ SOUSTAVA.
České Budějovice, červen 2016
Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
VŠTE v Českých Budějovicích Bakalářská práce
ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Marketingový plán podniku
Autor bakalářské práce: Simona Marešová
Obhajoba bakalářské práce
Zdanění provozu motorových vozidel v České republice
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Zaměstnanecký benefit
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Digitální učební materiál
Autor bakalářské práce: Dominika Ješová
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování ve vybraném podniku
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Analýza marketingového mixu ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
ÚČTOVÁNÍ VÝROBKŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ing. Veronika Dostálková MBA
Benefity.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Cestovní kancelář DAEN
Transkript prezentace:

Daňové aspekty využívání zaměstnaneckých výhod Autor: Frederik Frey Vedoucí: Ing. et Ing. Pavel Semerád, Ph.D.

strana 2 Cíl bakalářské práce Cílem bakalářské práce bylo navrhnout nový systém odměňování zaměstnanců vybrané společnosti s využitím vhodných zaměstnaneckých výhod. Ty byly posuzovány z hlediska optimalizace daňového základu společnosti a dále byl posuzován dopad jejich využívání na celkové příjmy zaměstnanců.

Metodika bakalářské práce V teoretické části byla použita metoda deskripce. V praktické části byl analyzován současný systém odměňování vybrané společnosti. Dále byla posuzována vhodnost a daňová výhodnost zvolených zaměstnaneckých výhod. V závěru práce byl navrhnut nový systém odměňování společnosti. strana 3

Představení společnosti Malá společnost. Založena v roce Zabývá se výrobou a prodejem septiků, jímek, bazénů a dalších produktů z plastu. 7 pracovníků. strana 4

Stávající systém odměňování pracovníků Řidič společnosti – hrubá měsíční mzda Kč. Výrobní dělníci – svářeči – hrubá měsíční mzda Kč. Obchodní zástupce – hrubá měsíčná mzda Kč + provize z prodeje (průměrná mzda za rok činila Kč). strana 5

Vybrané zaměstnanecké výhody k posouzení: Stravenky. Příspěvek na penzijní připojištění a soukromé životní pojištění. Poskytování dovolené nad zákonný nárok. Využívání firemního vozidla pro soukromé účely pracovníka. Poskytování darů zaměstnancům. Možnost nákupu podnikového zboží za zvýhodněné ceny. strana 6

Nová struktura odměňování Poskytování stravenek v hodně 80 Kč (příspěvek zaměstnavatele 55 %). Příspěvek na penzijní připojištění a soukromé životní pojištění v hodnotě 1000 Kč. Možnost nákupu podnikové zboží se slevou 25 %. Poskytnutí firemního vozidla k využívání pro soukromé účely obchodního zástupce. strana 7

Celkové náklady zaměstnavatele Obr.: Celkové náklady zaměstnavatele při poskytování zaměstnaneckých výhod a navýšení hrubé mzdy Zdroj: vlastní zpracování strana 8

Děkuji za pozornost! strana 9