Setkání KVC, Telč Michal Uhlař. Představení Ostravská univerzita v Ostravě – Pedagogická fakulta – Centrum dalšího vzdělávání – Metodické a evaluační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Cesta ke kvalitě v praxi
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
Výběrové řízení dodavatele manažerského vzdělávání pro ZENTIVA a.s.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Úspora času Větší interaktivita hodiny Větší názornost Univerzální nástroj – různá čidla Fyzika, chemie, biologie – mezipředmětové vztahy např. M, Inf.,
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Kvalita praktické výuky a masové vzdělávání: zkušenosti PdF Vlastimil Švec & Tomáš Janík Edukační praxe v éře masového vzdělávání 6. listopadu 2013.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Mgr. Lucie Holacká, Národní institut pro další vzdělávání
Zavedení systému řízení pracovního výkonu provázaného do systému odměňování a vzdělávání zaměstnanců ministerstva, rozvoj manažerských dovedností Dodavatel:
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
Práce s edlabem.
ROZVOJEM OSOBNOSTNÍCH A PROFESNÍCH KOMPETENCÍ UČITELŮ MŠ A ZŠ K VYŠŠÍ KVALITĚ VZDĚLÁVÁNÍ (CZ.1.07/1.3.00/ ) LUCIE CHALOUPKOVÁ PEDAGOGICKÁ FAKULTA.
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 1 Fyzikální vzdělávání
T ESTOVÁNÍ ŽÁKŮ Horní Bečva, Michal Uhlař EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLEČNĚ BEZ HRANIC 1 Metodické a evaluační centrum,
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Vysočina Education – projekt „Ředitel – manažer učící se organizace“  Smyslem projektu je skrze podpory lídrů škol podpořit školy (jako celky).  Projekt.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
INFORMACE O VÝSLEDCÍCH TESTOVÁNÍ ŽÁKŮ Trenčín, Michal Uhlař EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLEČNĚ BEZ HRANIC 1 Metodické.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Psát není tak složité, aneb pojďte tvořit Metodický portál.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Projekt VEKTOR Jihlava, Scio v oblasti českého školství a vzdělávání od roku na státu nezávislá a státem nefinancovaná společnost do.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Psát není tak složité, aneb pojďte s námi tvořit Metodický portál.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
MAP – Místní akční plán ORP RK
Strategické řízení a plánování
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Společenská odpovědnost a školy
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Komplexní systém hodnocení
Název operačního programu:
Hlavní manažér SP Kvalita I
Statutární město Ostrava
Název projektu Cesta k vědě poznáním všemi smysly II
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Rozvoj čtenářské a digitální gramotnosti ve výuce chemie
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Vítejte na třetí místní konferenci
Informace o projektu IKAP
Model intenzivní podpory
Intenzivní podpora škol
Základní škola a mateřská škola ANGEL V Praze 12
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Transkript prezentace:

Setkání KVC, Telč Michal Uhlař

Představení Ostravská univerzita v Ostravě – Pedagogická fakulta – Centrum dalšího vzdělávání – Metodické a evaluační centrum Společnost pro kvalitu školy, o.s.

Naše spolupráce – Mateřské, základní a střední školy na území ČR – PdF Trnavské univerzity v Trnavě – CEM Centre Durham (UK) – Univerzity Twente (NL) – Vysočina Education – Zlín, České Budějovice

Naše certifikáty ČSN EN ISO 9001:2009 Ochranná známka KVALITNÍ ŠKOLA

Historie Projektové aktivity od roku 2002 Evaluace a vlastní hodnocení školy (2006) Externí evaluace – projekt MSK (2006) Elektronické testování žáků základních a středních škol metodou Relativního přírůstku znalostí (2007) Koučování, mentoring (2009) Edlab (2009)

Evaluace Podpora škol v oblasti evaluace a vlastního hodnocení školy – IS Diagnostic (IS Autoeval) Metodika Vlastního hodnocení školy Centrální úložiště dat 10 evaluačních nástrojů (spolupráce s projektem Cesta ke kvalitě)

Testování žáků – Testování žáků 3., 5., 7., 9. ZŠ a 1., 3. SŠ metodou Relativního přírůstku znalostí žáků (ČR, SR) – Testujeme ročně více než 1000 škol Projekt Diagnostika stavu znalostí a dovedností žáků 5. a 9. tříd – 2011 – žáků, 960 škol – Čj, Ma, Aj, Nj, Fy, Che, Bi, OSP

5. ročník celkem

Co je pro tebe osobně překážkou, abys ve škole dosahoval lepších výsledků?

Manažerské programy Manažerský program navazující na FSII pro vedoucí pracovníky ZŠ a SŠ – 100 hodinové vzdělávací kurzy pro vedoucí pracovníky ZŠ a SŠ Trvalá obnova školy (akreditované MŠMT) Učící se škola (akreditované MŠMT) – Development centra – Mentoring, Koučink – Krátkodobé tréninky

Koučování, mentoring Projekt KURICULUM G – 100 vedoucích pracovníků (50 hodin koučování) Projekt - Podpora pedagogů v MSK Projekt - Mentor

Pět principů učící se školy OSOBNÍ MISTROVSTVÍ SDÍLENÍ MENTÁLNÍCH MODELŮ - PARADIGMAT SDÍLENÁ VIZE TÝMOVÉ UČENÍ SYSTÉMOVÝ PŘÍSTUP

Fotogalerie

Reflexe na vzdělávání „Strašně se mi to všechno líbí, řeším velký problém – jak to udělat, aby to fungovalo – jak nakazit další“, „sebereflexe“, „inspirace, máme čím nastartovat“, „Václave, mluvíš mi z duše“, „ráda bych Vám poděkovala za smysluplné dva dny, které mě osobně donutily se dívat na některé věci z jiného pohledu. Opravdu jsem odjížděla s dobrým pocitem“.

Podpora rozvoje přírodních věd Podpora rozvoje vzdělávání v oblasti přírodních věd – EDLAB – Educational Laboratory Board – – Řídící a měřící zařízení podporující rozvoj přírodovědné gramotnosti žáků

Fotografie EdLaB

Úspora času Větší interaktivita hodiny Větší názornost Univerzální nástroj – různá čidla Fyzika, chemie, biologie – mezipředmětové vztahy např. M, Inf apod. Výhody měřícího zařízení

Grafický záznam – nová verze SW Dynamometr – síla stisku ruky

Návrhy experimentů Elektrolýza: Pomůcky: PC, řídicí jednotka, čidlo ampérmetr DCP-BTA, čidlo voltmetr DVP-BTA, regulovatelný zdroj napětí 0 V až 6 V, vodiče, nádoba s elektrodami (Cu), roztok modré skalice. Vzorkovací perioda: 0,1 s Počet vzorků: 200 R = 1OO Ω

Fotografie Žáci ZŠ Hradec nad Moravicí

Tání krystalické látky Název úlohy: Urči teplotu tání thiosíranu sodného Pomůcky: PC, EdLaB, 2 ks teploměru, kádinka, zkumavka, sada stojan

Problémová úloha Úkol: Ve které kádince roztaje dříve kostka ledu? – A) Kádinka s vodou z kohoutku – B) Kádinka s vodou se solí Brainstorming k úloze: Realizace úlohy: PC, EdLaB, zelené teploměry, voda, sůl, kostky ledu, 2 kádinky,

Grafický záznam úlohy Voda u hladiny Voda u dna Sůl u hladiny Sůl u dna Závěr: dříve roztaje led ve slané vodě ….

Hlukoměr Čidlo se nemusí připojovat k PC, ukazuje okamžitou hodnotu intenzitu hluku

Budoucnost Diagnostika Vzdělávání Projekty Certifikace „kvalitní škola“

Nabízíme Spolupráce při přípravě projektů Spolupráci v oblasti zavádění koučování, mentorování Spolupráce v oblasti přírodních věd a ještě něco k tomu …

Děkuji za pozornost Tel: