Můj komunikační pas Jmenuji se Martin Krtek. Osobní informace  Narodil jsem se 7. 10. 2005.  Oslovujte mne Martine.  Jsem žákem Základní školy speciální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím příjde...
Advertisements

Nejprve si Přečtěte pozorně text
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Řazení událostí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
RODINA Maminka a tatínek jsou mí rodiče.
KDYŽ RODIČE ZESTÁRNOU 8 Clickar.
Příběh o smutném pejskovi. Příběh, který rád vyprávím, aby jste věděli, že i lidé mohou být krutí na své mazlíčky… Nepamatuji si toho moc o místě, kde.
Přídavná jména přivlastňovací
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Rodina TÉMA: Příbuzenské.
Co a proč Radka Mužíková. Co stojí v centru mého zájmu? Co hýbe mým srdcem? To je tím CO, tím hlavním CO v mém životě: Život, bytí, existence Člověk jako.
PSYCHICKÉ STAVY.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Něco, co mohou napsat jen děti 2. třída ZŠ. „Muslimská Bible se jmenuje Kodak.“
Jak jsem uvedla na první stránce, jmenuji se Gábina a ještě doplním příjmení Urválková. Tak tedy, neznáte mě. A protože se vzájemně nevidíme a nemůžete.
Rok se nám nachýlil ke svému konci a je čas opět po roce vinšovat šťastné a veselé Vánoce a v novém roce, ale to už vám ukážou následující obrázky.
PŘÍBUZENSKÉ VZTAHY Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Svět mýma očima Názor – základ osobnosti. Obsah jak stránek, tak hlavy Co se u mě dočtete? Co uvidíte? Na co se připravit? A na co raději zapomenout?
Dopisy učitelům.
Klára Ligocká Slunečný server…. Bez elektroniky v naší době by jsme se neobešli… Je to dobře nebo špatně ??? Ukážeme si dobré ale i špatné stránky Bez.
Prezentace třídy Jsme akční, máme rádi vše nové a zajímavé.
Nebezpečí na internetu Nikola Zámečníková
Pro Miláčka JÁJU …….. Pro Miláčka JÁJU ……. Jsi poupátko mého štěstí, co nikdy neuvadá, jsi studánka všech neřestí, co nikdy nevysychá. Jsi zlaťoučké.
,,Marcelko,jak ti dnes dařilo v autoškole?“ ptá se jedna přítelkyně druhé.,,Skvěle! Zítra to zkusím s otevřenýma očima.“
Králíček Sam Ester Chytilová. O mně Jmenuji se Sam Je mi 9 měsíců Narodil jsem se Pocházím z vesničky Zaječov.
Každý den jsme trochu starší…
Dopis od Boha.
Jak ovlivňuje můj život současná technika. Televize V dnešní době je zcela pravděpodobné, že 2 % ze 3 % lidí mají doma televizi. Já si myslím, že televize.
MUŽSKÝ MANIFEST (JEDNOU PRO VŽDY).
1. Pokud mě někdo na chatu požádá o sdělení adresy a telefonu  Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje 
Psí Svět.
Rodokmen - věk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Chtěl/a bych být jako… Jsme skupina kamarádů a každý z nás má přání být někým. Teď vám řekneme kým…
Moje Rodina Sára Bolacká.
ANOTACE CZ. 1.07/1.5.00/ Já a moje rodina VY_52_INOVACE_87_96
Rodokmen - jména Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
MOJE RODINA Josef Novák.
Jezevčí vrch 2.díl.
Moje záliby Přemýšlení Kateřina Veverková
Martin Jirásko Já a moje rodina Martin Jirásko
Křížovka – příbuzenské vztahy
Rodokmen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Halóóóó… … slyšíte mě někdo? … … potřebuju Vás …
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_11 _Moje rodina TÉMA:
Narodila se v roce 1926 Daniel Brandl a Michael Verner.
Co je to domov? DOMOV Domov je máma, táta a sourozenci … Domov je můj pokoj, hračky, knížky … Domov je náš dům, byt, obývák, kuchyň, ložnice,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Dobrý den, děti, jsem skřítek Lesánek. Zde bydlím. Starám se o lesní zvířata a mám velkou radost, když se jim dobře daří. Ale často jsem smutný. To když.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
DUM I. / 20. zvířata v naší přírodě
Čím chci být až vyrostu…
Věta dvojčlenná, věta jednočlenná, větný ekvivalent
Něco, co mohou napsat jen děti
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
Něco, co mohou napsat jen děti
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
Něco, co mohou napsat jen děti
Každý den jsme trochu starší…
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
VY_32_INOVACE_19 19 Vím, co čtu IV. autor: Mgr. Jana Kobylková
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Tajemství internetu Minule jsme si společně ukázali karty jednotlivých zařízení a říkali jsme si, že některá z nich se umí připojit na internet. Vzpomenete.
MOJE RODINA.
Transkript prezentace:

Můj komunikační pas Jmenuji se Martin Krtek

Osobní informace  Narodil jsem se  Oslovujte mne Martine.  Jsem žákem Základní školy speciální v Novém Jičíně.  Bydlím v rodinném domku v Hostašovicích s maminkou, tatínkem a mladší sestrou Sárou.  Užívám ráno pravidelně léky na epilepsii.

Jak komunikuji  Komunikuji pomocí komunikačních tabulek, které obsahují množství symbolů.  Můžu s vámi mluvit tak, že budu ukazovat na symboly a tím vám něco sdělím.  Pokud budu chtít otočit stránku, ukážu na symbol „otočit stránku“.  Jestliže už nechci mluvit vůbec, otočím hlavu.

Jak se mnou mluvit  Jestli chcete, mluvte na mne.  Mluvte na mne jasně, stručně, rozumím.  Prosím, nekřičte na mne, slyším dobře.  Prosím, postavte se přede mne, abyste viděli, na co ukazuji na mé tabulce a já abych vás viděl.

Lidé, které mám skutečně rád a jsou pro mne důležití maminka tatínek babička a dědeček sestra Sára

Co mám rád  Poslouchám, když mi někdo čte příběhy o zvířatech a přírodě.  Poslouchám hudbu, kterou mám ve svém iPODu.  Když je má rodina blízko.  Čokoládu a jahody, ale jen malé kousky.

Nemám rád  Být sám, to mne skutečně děsí.  Když je tma, vždy chci mít malé světlo na noc.  Špenát a lilek.  Jsem velmi smutný, když mi lidi nerozumí; prosím, buďte trpěliví a zkuste porozumět tomu, co vám chci říct.

Co je důležité, abyste o mne věděli  Nosím brýle; prosím, ujistěte se, že mi nekloužou z nosu a pokud ano, prosím, zvedněte mi je. Je pro mne obtížně bez nich vidět.  Pokud se mnou chcete něco dělat, upozorněte mne na to, často se lekám.  Jsem alergický na arašídy a nesmím je jíst!!!  Neumím kousat velké kusy jídla, nedávejte mi je.

Jak mne polohovat  Nejraději sedím na svém invalidním vozíku.  Pokud ležím na zádech, prosím, podložte mi nohy a pod hlavu dejte malý polštář.  Nedávejte mne do polohy na břicho, špatně se mi dýchá.

V případě nutnosti  Volejte mého tatínka Milana  Nebo volejte mou maminku Annu  Můj pediatr je MUDr. Nováková Jana - Jičín –

Nejnovější zprávy  Babička s dědou mají nového psa Bena, moc se mi líbí a jsem rád, když mi sedí na klíně.  Líbí se mi ve škole má spolužačka Iveta a já ji také - řekli jsme si to.  Příští týden jedeme s rodiči a sestrou na výlet do ZOO – moc se těším, nejraději pozoruji opice.  Mám novou zimní bundu a vybral jsem si ji sám.