Anorexie HANA Pešková, 8.A zš Chomutov, HORNICKÁ 4583.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ORGANISMY PROVÁZEJÍCÍ ČLOVĚKA BEZOBRATLÍ ŽIVOČICHOVÉ VERONIKA STRAKOVÁ.
Advertisements

Vypracoval: Pavel Krajčovič Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
ERIK Einsteini. ERIK Je mi 28 let. Jsem svobodný a bezdětný. Jmenuji se.
Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích mladšího školního věku a především změny v dospívání. Výukový materiál.
GRAVITAČNÍ SÍLA. GRAVITAČNÍ POLE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Inovace výuky prostřednictvím.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
1. Setkání (nejen) křesťanských pedagogů litoměřické diecéze Myšlenka a smysl setkávání pedagogů „Naši učitelé nesmějí být podobni sloupům u cest, jež.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO NOVÝ ŠKOLNÍ ROK 2016 / 2017 přihlášky na střední školu podáváme do přihlášky na Sš s talentovou zkouškou podáváme do
PhDr. Táňa Fikarová, Ph.D.. Literatura Vodáčková, D. (2012). Krizová intervence. Praha: Portál. Woodmanová, M. (2009). Těhotná panna. Brno: Nakladatelství.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_13_POSTNATÁLNÍ VÝVOJ JEDINCE.
Základy duševní hygieny. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název materiáluPoruchy.
Vypracoval: Veronika Vojáčková Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
VY_32_INOVACE_08_20_alkohol. Alkohol se vyznačuje různě vysokým obsahem ethanolu. Požití alkoholického nápoje způsobuje v menších dávkách (v závislosti.
Stres a jeho důsledky. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Konflikt Bc. Balonová Soňa.  Co znamená pojem konflikt ???  Zkus toto slovo nahradit jinými.
Spolupráce Policie ČR s Orgánem sociálně právní ochrany dítěte při řešení problematiky domácího násilí Krajské ředitelství Policie ČR Jihomoravského.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_15_Hygiena Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace.
Ochrana zdraví Bc. Balonová Soňa. Co je to zdraví? Co si představuješ pod tímto pojmem? Co pro Tebe znamená být zdráv?
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Šikana.
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová
Následky falešných nařčení ze sexuálního zneužití u dětí
Jak naše tělo reaguje na psychické násilí a psychickou bolest?
Filip Luňák Zš a Mš Stonava 9tř.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Sexual harassement, mobbing
Věcné učení VY_32_INOVACE_06_11_smysly člověka (sluch 2)
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Číslo v digitálním archivu školy
GRAVITAČNÍ SÍLA. GRAVITAČNÍ POLE
VYŽIVOVACÍ POVINNOST DĚTÍ K RODIČŮM
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název projektu: Moderní škola
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Poměr v základním tvaru.
DRAVÍ VAČNATATCI AUSTRÁLIE
9. Heterogenní a homogenní skupiny
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
FSS MUNI, katedra SPSP Kvantitativní výzkum x118 Téma 11: Korelace
Správa sociálního zabezpečení
Právo sociálního zabezpečení
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Životní cyklus.
PERSEFONA, o.s. Komplexní služby obětem domácího násilí
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
9. Rozlišování v modlitbě
phdr. Hana pazlarová, ph.d.
Právo sociálního zabezpečení
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Poměr v základním tvaru.
Naučil jsem se....
Diferencované stravování
Předškolní období - 3 až(6 – 7) let
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Slovní úlohy o společné práci − 3
Transkript prezentace:

Anorexie HANA Pešková, 8.A zš Chomutov, HORNICKÁ 4583

Poruchy příjmu potravy se vyskytují převážně u dívek a mladých žen. Jejich nejčastějšími formami jsou mentální anorexie nebo mentální bulimie. Jde o poruchy, které spočívají v tom, že pacientky jsou nepřiměřeným způsobem zaměřeny na své tělo, hmotnost a příjem potravy. Cílem obou syndromů je štíhlost. Hlavní příčinou je strach z tlouštky. V případech mentální anorexie jde především o extrémní omezování příjmu potravy, u mentální bulimie o extrémní přejídání spojené s vůlí vyvolávaným zvracením.

Odlišení determinujících rizikových faktoru od vlastních projevu poruchy, vázaných na malnutrici a specifickou psychopatologii, je nesnadné zejména u pacientek s delším trváním poruchy. Příčiny poruch příjmu potravy představují vzájemnou interakci biologických, psychologických, rodinných a sociokulturních faktoru. Rizikové faktory významné pro vznik poruchy mají kumulativní charakter.

Některé rizikové faktory mohou být společné pro všechny formy poruch příjmu potravy (např. sociokulturně podmíněné zaměření na tělo, štíhlost a diety), jiné rizikové faktory mohou být specificky vázané na odlišné formy poruch příjmu potravy (např. rozdílné osobnostní a rodinné vzorce u anorektických nebo bulimických pacientek). Rizikovým faktorem jsou traumatické zážitky, spojené s tělem, jídlem a sexualitou. Tyto zážitky mohou působit v koincidenci s vývojovým obdobím, kdy např. nevhodný sexuální zážitek může být v mladším školním věku potlačený a v nastupující adolescenci se začne připomínat s obnoveným traumatizujícím dopadem na prožívání těla a jeho sexuálních projevů.

Odmítáním udržovat svou tělesnou hmotnost na či nad minimální váhou vzhledem k věku a výšce, klesne pod 17,5. Nízkou hmotnost si nemocný způsobuje sám - odmítáním jídla, cvičením, zvracením či užíváním projímadel. Odmítáním udržovat svou tělesnou hmotnost na či nad minimální váhou vzhledem k věku a výšce, klesne pod 17,5. Nízkou hmotnost si nemocný způsobuje sám - odmítáním jídla, cvičením, zvracením či užíváním projímadel. Intenzivní strach z přírůstku hmotnosti navzdory podváze. Intenzivní strach z přírůstku hmotnosti navzdory podváze. Popírání tělesné podváhy, narušené vnímání svého těla - navzdory podváze si připadá nemocný normální či tlustý. Popírání tělesné podváhy, narušené vnímání svého těla - navzdory podváze si připadá nemocný normální či tlustý. Tělesná hmotnost či stavba těla má nepatřičný vliv na sebevědomí. Tělesná hmotnost či stavba těla má nepatřičný vliv na sebevědomí. U dívek a žen ve fertilním věku amenorhea - nepřítomnost nejméně tří po sobě jdoucích menstruačních cyklů. U dívek a žen ve fertilním věku amenorhea - nepřítomnost nejméně tří po sobě jdoucích menstruačních cyklů.

Tato dívka byla kdysi velice šikovná modelka v Kanadě, kde se modelingu věnovala 10 let. Tato dívka byla kdysi velice šikovná modelka v Kanadě, kde se modelingu věnovala 10 let. Poté co začala mluvit o tom že musí zhubnout, když začala vypadat opravdu zle, musela odejít z práce. To jí bylo asi 21 let. Teď po 6 letech vypadá takhle a její stav se jen zhoršuje. Jestli se z toho někdy dostane ? Tak to ona sama neví.

Začalo to v mých 14-ti letech, kdy jsem si řekla, že už dál přibírat nechci. Nedošlo mi, že právě to k dospívání patří. Prostě jsem nechtěla být tlustá jako celá moje rodina. Začalo to v mých 14-ti letech, kdy jsem si řekla, že už dál přibírat nechci. Nedošlo mi, že právě to k dospívání patří. Prostě jsem nechtěla být tlustá jako celá moje rodina. Mívala jsem 160 cm a 45 kg... do té doby relativně spokojená, ale jakmile váha začínala jít k prostě tragédie. Mívala jsem 160 cm a 45 kg... do té doby relativně spokojená, ale jakmile váha začínala jít k prostě tragédie. Začala jsem víc myslet na to,co jím, jestli dostatečně cvičím... a skončilo to tak, že momentálně- v 19-ti letech nemyslím na nic jiného. Padají mi vlasy, lámou se mi nehty, zuby se tak nějak začínají pomalu ale jistě drolit... a menstruaci nemám už asi půl roku vůbec... Padají mi vlasy, lámou se mi nehty, zuby se tak nějak začínají pomalu ale jistě drolit... a menstruaci nemám už asi půl roku vůbec... Prošla jsem obdobím, kdy jsem vyrostla a zároveň zhubla na 42 kg při výšce a také obdobím, kdy jsem se nenáviděla ještě o něco víc, jestli to jde... přejídala jsem se a zvracela... váha šla až na šílených 52 kilo... strávila jsem hodiny s hlavou nad záchodovou mísou, abych dostala všechno ven... moje mládí se opravdu doslova ztrácelo v hajzlu.... Prošla jsem obdobím, kdy jsem vyrostla a zároveň zhubla na 42 kg při výšce a také obdobím, kdy jsem se nenáviděla ještě o něco víc, jestli to jde... přejídala jsem se a zvracela... váha šla až na šílených 52 kilo... strávila jsem hodiny s hlavou nad záchodovou mísou, abych dostala všechno ven... moje mládí se opravdu doslova ztrácelo v hajzlu....

Mít anorexii a dožit se více jak 50 let je velice vzácné ale, ne nemožné a nemožné není ani ubránit se ji nebo dokonce nad ni zvítězit, mysli na to až se ráno podíváš do zrcadla : D Mít anorexii a dožit se více jak 50 let je velice vzácné ale, ne nemožné a nemožné není ani ubránit se ji nebo dokonce nad ni zvítězit, mysli na to až se ráno podíváš do zrcadla : D