Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : 25. 1. 2013 Název : VY_22_INOVACE_2.2.1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : 25. 1. 2013 Název : VY_22_INOVACE_2.2.1."— Transkript prezentace:

1 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : 25. 1. 2013 Název : VY_22_INOVACE_2.2.1 AJ6,7g_34 Téma : Budoucí čas Ročník : 6., 7. Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.3068

2 Anotace: Tento materiál je určen k vysvětlení a pochopení budoucího času prostého, jeho tvoření a použití. Prezentace obsahuje i překladové cvičení. Materiál je určen především pro žáky 7. tříd.

3 Budoucí čas

4 V budoucím čase používáme pomocné sloveso WILL I You He She It We You They will I You He She It We You They will not ´ll won´t

5 Kladná oznamovací věta Podmět + will + významové sloveso + ……. He will play football tomorrow. Zítra bude hrát fotbal. I will travel to Spain next year. Příští rok pojedu do Španělska.

6 Záporná oznamovací věta Podmět + won´t (will not) + významové sloveso + ……. I will not do your homework. Nebudu dělat tvůj domácí úkol. They won´t go to school tomorrow. Zítra nepůjdou do školy.

7 Otázka (Wh….) will + podmět + významové sloveso + …… ? Will you study with me? Budeš se učit se mnou? Yes, I will. No, I won´t. What will your brother do tomorrow? Co bude dělat tvůj bratr zítra?

8 slova, které používáme s časem budoucím In a year – za rok Next month, year, week.... Příští měsíc, rok, týden……. In the future – v budoucnosti In a couple of years – za pár let Tomorrow, the day after tomorrow – zítra, pozítří Probably – pravděpodobně, asi I think – myslím si Maybe - možná

9 Kdy budoucí čas použít? Náhlé rozhodnutí Wait, I will help you to carry these bags. Počkej, pomůžu ti nést ty tašky. Činnosti, které nemůžeme ovlivnit She will probably come back tomorrow. Vrátí se pravděpodobně zítra.

10 Sliby I will clean the bathroom tomorrow. Tu koupelnu uklidím zítra. Přepovědi I think you will have a big house. Myslím, že budeš mít velký dům. Kdy budoucí čas použít?

11 Translate: Myslím, že příští rok pojedu s rodiči do Německa. I think, I will go to Germany with my parents next year. Možná bude John hrát zítra hokej. Maybe John will play hockey tomorrow. Myslím, že tam nepůjdu. I think, I won´t go there. Pomůžeš mi upéct dort pro babičku? Will you help me to bake a cake for our Granny?

12 obrázky - http://office.microsoft.com/cs-cz/imageshttp://office.microsoft.com/cs-cz/images


Stáhnout ppt "Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : 25. 1. 2013 Název : VY_22_INOVACE_2.2.1."

Podobné prezentace


Reklamy Google