Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programuCZ. 1. 07 Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programuCZ. 1. 07 Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost."— Transkript prezentace:

1 SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programuCZ. 1. 07 Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy21 Název výzvyŽádost o fin. podporu z OP VK - IP obl. podpory 1.4 - unit costs Číslo prioritní osy7. 1 Název prioritní osyPočáteční vzdělávání Číslo oblasti podpory7. 1. 4 Název oblasti podporyZlepšení podmínek pro vzdělávání na zákl. školách Typ projektuIP - ostatní Název projektuInovace výuky na základních školách Datum zahájení projektu13. 09. 2010 Datum ukončení projektu12. 03. 2013 Rozpočet projektu celkem948 677, 00 Kč AnotaceDUM k seznámení žáků s předmětem Informatika Určeno pro výukuInformatika AutorJirotka Pavel Očekávaný výstupŽák se seznámí podrobně s PC a se vším souvisejícím Spec. vzdělávací potřebyPočítač Stupeň a typ vzděláváníII. stupeň – speciální vzdělávání – lehké mentální postižení Typická věková skupinaod 11 let Časový harmonogramvýklad 20 minut, upevnění učiva 10 minut

2 E-MAIL Zdroj všech obrázků: http://www.obrazky.cz

3 Co je to e-mail … O = elektronická pošta O je to způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes internet O poštovní schránku pro elektronickou poštu si může pořídit úplně každý

4 Poskytovatel O serverů, které nám zdarma poskytnou e- mailovou schránku, je dost a máme tedy z čeho vybírat: O Seznam.cz O Centrum.cz O Atlas.cz O Volny.cz O Tiscali.cz O Sms.cz O Google.cz Existuje jich pochopitelně víc, nejoblíbenější je Seznam.cz.

5 Používání e-mailu 1. Registrace je jednoduchá, stačí kliknout na odkaz typu "registrovat nový e-mail" a vyplnit pár údajů 1. Pak můžeme do své schránky přistupovat kdykoli chceme, můžeme provádět různá nastavení schránky (přesměrování na jinou adresu, upozornění na novou zprávu SMSkou, …)

6 E-mailová adresa O každý uživatel musí mít pro příjem zpráv svoji e-mailovou adresu O adresa musí mít svoji určitou podobu: prezdivka@poskytoval.cz - přezdívku či jméno si volíme sami při registraci - @ = zavináč, odděluje jméno od internetového serveru - na místě poskytovatele bude název serveru, na kterém jsme si e-mail založili např.: pepanovak@seznam.cz

7 Obsah e-mailové zprávy O HLAVIČKA - předmět zprávy - stručný popis obsahu zprávy - odesílatel - příjemce - další informace o e-mailu – datum a čas odeslání O TĚLO - pozdrav - samotná zpráva - podpis

8 Obsah e-mailové zprávy O k e-mailu je můžeme přikládat PŘÍLOHY – uložené soubory z našeho počítače, např.: obrázky, fotografie, dokumenty, písničky, … O stačí kliknout při psaní zprávy na „Připojit přílohu“ O příloha nesmí být příliš velká, odesílání by trvalo, nebo by se zpráva vůbec nemusela odeslat (většinou velikost souboru by neměla přesáhnout 10 MB)

9 Spam O = nevyžádaná pošta O jsou to reklamy, nabízející služby, inzeráty, formuláře a většinou obsahují přílohy O ve většině případů jsou to cizí adresy, nepsané česky O spamu se hodně využívá pro šíření virů a jiného škodlivého softwaru, nikdy tedy neotevírejte přílohy, které nám s e-mailem od neznámého člověka přijdou !!!!!!!

10 Co už vím … 1. Jaké znáte poskytovatele elektronických schránek? 2. Jak se nazývá tento znak @ ? 3. Jak se nazývají soubory, které můžeme připojit k e-mailu?


Stáhnout ppt "SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programuCZ. 1. 07 Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost."

Podobné prezentace


Reklamy Google