Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com."— Transkript prezentace:

1 Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com

2 Holdings Management je nový modul administrativního rozhraní EBSCOadmin, který umožňuje rozšířenou správu plnotextové kolekce Vaší knihovny pro prolinkování a přístup k plnému textu při hledání ve Full Text Finderu a EBSCO Discovery Service. V tomto tutoriálu se podíváme možnosti vytváření a editace poznámek a také na možnosti jejich propojení s konkrétními zdroji.

3 Poznámky umožňují koncovému uživateli sdělit doplňující informace vztahující se k danému zdroji. Například tak lze informovat o možnosti přistupovat ke zdroji z domova bez nutnosti autorizace, nebo o tom, že zdroj je dostupný pouze za určitých podmínek. Poznámky jsou propojovány na úrovni konkrétního titulu, balíku či vydavatele. Mohou být asociovány také k veškerým zdrojům ve Vaší kolekci naráz.

4 Pro vytvoření poznámky vyberte na obrazovce Overview odkaz Manage Your Notes nebo klikněte na odkaz Notes v pravém horním rohu okna.

5 V hlavním okně sekce Notes se zobrazují všechny již dříve vytvořené. Pro přidání nové poznámky postačí vybrat odkaz New Note. Pro editaci již existující poznámky klikněte na její název.

6 V okně pro vytvoření nové poznámky zadejte její název, pořadí pro zobrazování a také text poznámky.

7 Každá poznámka může být doplněna zobrazením ikony pod sekcí Icon Settings. Panel Display Settings ovlivňuje nastavení, jak se bude poznámka zobrazovat, respektive bude-li se zobrazovat v okně Full Text Finderu nebo Lokátoru publikací. Připojením ikony lze pomoci k jednodušší interpretaci významu poznámky. Můžete buď vybrat ikonu z výběru systémových ikon, případně může být přidána Vaše vlastní. Jakmile dokončíte požadované změny, potvrďte tlačítkem Save pro uložení.

8 Poznámka byla vytvořena. Nyní je ještě třeba ji připojit k nějakému zdroji, u kterého se bude zobrazovat. Takové nastavení lze provést přímo z okna Notes. Vpravo od záložky Details najdete další možnosti - Titles, Packages, Vendors a Root, u kterých je vždy uveden údaj, ke kolika položkám je ta která poznámka přiřazena. Zvolte úroveň, na které hodláte poznámku přiřadit.

9 Výchozí nastavení poznámky pro každý přidaný zdroj. Vyberte Find Vendors to Assign. Vyhledejte zdroj dle jeho názvu a následně vyberte možnost Not Assigned v pravém sloupci u konkrétního zdroje.

10 Tlačítko se po kliknutí změní na Assigned. Poznámka byla nyní přidána. Stejně tak počet poznámek v poli záložek se tímto aktualizuje.

11 Poznámky lze propojovat s konkrétními tituly, balíky či vydavateli hledáním napříč Vaší kolekcí a zobrazením detailního záznamu. Jakmile jste přidali daný zdroj, klikněte na ázložku Notes. Pro přidání existující poznámky jen vyberte ze seznamu již existující (je nutné vybrat filtr zobrazení Show: Notes not assigned). Pro kteroukoliv vytvořenou poznámku vždy stačí jen kliknout na tlačítko Not Assigned v pravé části obrazovky.

12 V případě nesnází lze také kliknout na odkaz Help v pravém horním rohu obrazovky pro zobrazení celého systému nápovědy dostupného pro administrativní rozhraní EBSCOadmin.

13 Pro více informací navštivte stránku podpory uživatelů EBSCO Support Site http://support.ebsco.com


Stáhnout ppt "Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com."

Podobné prezentace


Reklamy Google