Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:"— Transkript prezentace:

1 BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 CO VIDÍŠ? POJMENUJ TVARY A URČI JEJICH BARVY.

3 ČTVEREC

4 OBDÉLNÍK

5 KRUH

6 TROJÚHELNÍK

7 KAŽDÝ TVAR MÁ JINOU BARVU. POJMENUJ TVAR A URČI JEHO BARVU.

8

9

10

11 Z JAKÝCH TVARŮ SE SKLÁDAJÍ NÁSLEDUJÍCÍ OBRÁZKY?
JAKOU BARVU MAJÍ JEDNOTLIVÉ TVARY?

12

13

14

15

16

17

18

19 POJMENUJ JE A ŘEKNI, JAKOU MAJÍ BARVU.
NAJDI 2 STEJNÉ TVARY. POJMENUJ JE A ŘEKNI, JAKOU MAJÍ BARVU.

20

21 JAKOU BARVU MÁ NEJMENŠÍ OBRAZEC A JAK SE NAZÝVÁ?

22 JAKOU BARVU MÁ NEJVĚTŠÍ OBRAZEC A JAK SE NAZÝVÁ?

23 JAKÝ TVAR MAJÍ TYTO VĚCI?

24 ÚKOLY NA ZÁVĚR: Jmenuj věci ze svého domova, které jsou ve tvaru čtverce, obdélníku, trojúhelníku či kruhu. 2. Jaký tvar má tvoje peřinka a tvůj polštářek na spaní? 3. Máš nějakou hračku ve tvaru čtverce nebo obdélníku? 4. Která velmi oblíbená sladkost má tvar obdélníku? 5. Máš ve svém pokojíčku něco ve tvaru kruhu či obdélníku?

25 ZDROJE Všechny uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: str. 23: < < < < Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:"

Podobné prezentace


Reklamy Google