Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sluchová paměť I. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sluchová paměť I. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem."— Transkript prezentace:

1

2 Sluchová paměť I. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Prezentace slouží v první řadě k trénování sluchové paměti a v druhé řadě k nácviku alternativní komunikace.

3 Vystřihneme kartičky na poslední straně prezentace. 1. Seznámení s obrázky Žák pojmenuje nebo ukáže na kartičkách zobrazené obrázky. Poté ze souboru karet vyhledá tu, která je shodná s obrázkem v prezentaci.

4 MÍČ

5 KOČKA

6 DEŠTNÍK

7 HODINY

8 BOTA

9 HRNEČEK

10 2. Fixace zvuku Žák vybírá ze souboru karet tu, které odpovídá příslušný zvuk, po té si kontroluje správnost obrázku na obrazovce.

11 HODINY

12 HRNEČEK

13 KOČKA

14 MÍČ

15 DEŠTNÍK

16 BOTA

17 3. Sluchová paměť - dva obrázky Žák vybírá ze souboru karet dvě kartičky, kterým odpovídá příslušný zvuk, po té si kontroluje správnost obrázku na obrazovce. Pozn. Žáka necháme vybrat kartičky až po odeznění obou zvuků.

18 MÍČDEŠTNÍK

19 BOTA KOČKA

20 HODINY HRNEČEK

21 BOTA DEŠTNÍK

22 MÍČ HRNEČEK

23 HODINYKOČKA

24 4. Sluchová paměť - tři obrázky Žák vybírá ze souboru karet tři kartičky, kterým odpovídá příslušný zvuk, po té si kontroluje správnost obrázku na obrazovce. Pozn. Žáka necháme vybrat kartičky až po odeznění všech zvuků.

25 BOTA DEŠTNÍK HRNEČEK

26 HODINYKOČKAMÍČ

27 BOTA MÍČHODINY

28 HRNEČEK KOČKADEŠTNÍK

29 MÍČ KOČKA DEŠTNÍK HODINY BOTA HRNEČEK Kartičky k vystřižení

30 http://www.wpclipart.com/toys/balls/beachball_v0.1.png.html http://www.wpclipart.com/clothes/footware/boot.png.html http://www.wpclipart.com/time/wall_clocks/analog_wall_clock_roman_numerals.png.html http://www.wpclipart.com/food/beverages/tea/herbal_tea.png.html http://www.wpclipart.com/animals/cats/cat_3/cat_1.png.html http://www.wpclipart.com/clothes/accessories/umbrella_outline.png.html Obrázky použité v prezentaci: Zvuky použité v prezentaci: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cs-bota.ogg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cs-de%C5%A1tn%C3%ADk.ogg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cs-hrne%C4%8Dek.ogg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cs-hodiny.ogg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cs-ko%C4%8Dka.ogg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cs-m%C3%AD%C4%8D.ogg


Stáhnout ppt "Sluchová paměť I. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem."

Podobné prezentace


Reklamy Google