Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní části obličeje

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní části obličeje"— Transkript prezentace:

1 Základní části obličeje
Prezentace slouží k nácviku alternativní komunikace s dítětem a k upevnění si určení a pojmenování jednotlivých částí obličeje. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Pojmenujeme je, ukážeme je v obličeji.
1. Vystřihneme kartičky s částmi obličeje (viz předposlední list prezentace). Pojmenujeme je, ukážeme je v obličeji. OČI PUSA NOS VLASY UŠI Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 2. Dítě pojmenuje nebo ukáže na kartičkách zobrazené části obličeje.
Poté ze souboru karet vyhledá shodnou s obrázkem v prezentaci. - další variantou je, že dítě může části obličeje ukazovat zároveň jak na kartičce, tak i samo na sobě, popř. na druhé osobě nebo panence Kliknutím na „repráček“ se ozve zvuková nahrávka slova. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 OČI Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 PUSA Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 NOS Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 VLASY Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 UŠI Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 Na dalších obrázcích prezentace vždy v obličeji jedna část chybí.
3. Dítě si prohlédne obrázek obličeje v prezentaci a s pomocí kartiček určí jednotlivé části. Na dalších obrázcích prezentace vždy v obličeji jedna část chybí. Na otázku: „Co chybí na obrázku?“, dítě danou část vyhledá na kartičce, ukáže samo na sobě, popř. pojmenuje. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

10

11

12

13

14

15

16 4. Vytiskneme pracovní list (viz poslední strana prezentace).
Dítě pomocí pastelky spojí obrázek s fotografií. Správnost kontroluje na monitoru. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

17 PUSA OČI NOS VLASY UŠI OČI VLASY NOS UŠI PUSA

18 PUSA OČI NOS VLASY UŠI OČI VLASY NOS UŠI PUSA

19 PUSA OČI NOS VLASY UŠI OČI VLASY NOS UŠI PUSA

20 PUSA OČI NOS VLASY UŠI OČI VLASY NOS UŠI PUSA

21 PUSA OČI NOS VLASY UŠI OČI VLASY NOS UŠI PUSA

22 PUSA OČI NOS VLASY UŠI OČI VLASY NOS UŠI PUSA

23 5. Děti dokreslí chybějící části obličeje.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

24

25

26

27 Kartičky k vystřihnutí
NOS VLASY Kartičky k vystřihnutí OČI PUSA UŠI

28 PUSA OČI NOS VLASY UŠI OČI VLASY NOS UŠI PUSA

29 Ucho – http://www.wpclipart.com/people/bodypart/ear.png.html
Autor ostatních obrázků, fotografií a zvuků © Věra Gošová Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Základní části obličeje"

Podobné prezentace


Reklamy Google