Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Studené pokrmy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Studené pokrmy."— Transkript prezentace:

1 Studené pokrmy

2 Chlebíčky, jednohubky, chuťovky, kanapky
Chlebíčky- jsou obvykle na více soust nebo jako samostatná svačina jednohubky Kanapky – by měly být na dvě sousta Chuťovky – jedno sousto

3 kanapka chlebíčky

4 Na přípravu chlebíčků chuťovek, kanapek používáme různé druhy pečiva a
chleba, které krájíme do úhledných tvarů a nanášíme na ně potraviny a výrobky ve vhodných chuťových i barevných kombinacích Pokud  připravujeme chlebíčky v kombinacích se studenými saláty, jsou tyto saláty více vázány majonézou či marinádou a tedy i hustší konzistence Důležitá je účelnost - nejen musí vypadat hezky, ale host je musí dokázat sníst, po uchopení chlebíček se nesmí rozpadnout.

5 Chlebíčky masové - s uzeným jazykem - s rostbeafem - se šunkovou pěnou
- se šunkou - se šunkou a ananasem - s čabajkou (křenové máslo)

6 Chlebíčky salátové - s vlašským salátem - s vajíčkovým salátem - salátové s humrem - s krevetovou majonézou - s bramborovým salátem

7 Chlebíčky sýrové - s olomouckými tvarůžky
- tvarohové (mohou být kombinované s ovocem) - s nivou - se sýrovou pěnou - lázeňský (hermelín, šunka,krémový sýr)

8 Ostatní chlebíčky - s uzeným úhořem - vegetářské se sleďem
- s uzeným lososem - s pěnou z kambaly - s kaviárem - s tresčími játry

9 - chléb s vaječnou smaženkou - obložená houska turistickým salámem
Svačinové chlebíčky - plněné briošky - chléb s vaječnou smaženkou - obložená houska turistickým salámem

10 Na kanapky používáme velice podobná, ne-li stejná
složení, méně používáme jako podkladovou vrstvu saláty . Chuťovky - se žloutkovou fáší a olivami - se sardelovým očkem - s čabajkou - s kaviárem - s hermelínem…..

11 JÍDLA Z VAJEC - ruská vejce Zdobená vejce - ruská vejce s kaviárem
vejce se šunkou na francouzském salátě (zdobené olejovkou) vejce plněné pěnou z husích jater (Štrasburská vejce) myslivecká vejce (zastřená vejce obalená plátky anglické slaniny, položený na plátcích veky s bramborovým salátem. Přelité majonézovým přelivem

12 Chlebíček s ruským vejcem
Ruská vejce

13 Plněná vejce - vejce se žloutkovou pěnou - lososová vejce
- kaviárová vejce - vejce s pažitkovým krémem a chřestem - vejce se šunkovou pěnou a ořechem - plněná vejce s karotkou a matjesem

14 Galantiny, pečená masa, rolády, paštiky
Používáme maso jatečních zvířat, ryb, drůbeže, zvěřiny, vnitřnosti, plníme fášemi s různou kombinací, marinujeme, kořeníme Galantina rozdíl proti roládě (pečené) – náplně stejné (maso + žloutky + smetana  + další suroviny), vkládáme do vroucí vody  a při 80 – 85 stupních táhneme, poté prudce zchladíme ledem

15 Paštiky používáme prvotřídní, špičkové suroviny. Správná paštika je většinou pečená v těstě, po vychladnutí do ní přiléváme aspik - galantina z telecího masa - anglický rostbeaf - kuřecí galantina s masovou náplní a ovocem - paštika z divoké kachny - zaječí paštika - paštika z husích jater - rybí paštika

16 Rolády v různých kombinacích z různých mas, nezapomenout specifika české kuchyně – pečené koleno podávané nastudeno, selátko, bůčková roláda

17 saláty Na jejich tvorbu používáme různé vhodné kombinace mas, luštěnin, obilovin, těstovin, zeleniny, ovoce, bylinek, koření, destilátů…. Saláty v drtivé většině připravujeme následujícím způsobem: v nádobě smícháme marinádu a přidáváme stejnoměrně nakrájené suroviny od nejtvrdších po nejjemnější.

18


Stáhnout ppt "Studené pokrmy."

Podobné prezentace


Reklamy Google