Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SKLADBA PC 10 OP VK VYT 2.10 Řadiče Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SKLADBA PC 10 OP VK VYT 2.10 Řadiče Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz,"— Transkript prezentace:

1 SKLADBA PC 10 OP VK VYT 2.10 Řadiče Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Řadiče

3 Řadiče jsou karty, které rozšíří počítač či notebook v případě, že má nedostatek portů (například USB) nebo nějaký jiný port zcela chybí. Řadič tedy obecně slouží k rozšíření portové výbavy počítačů.

4 Řadiče existují v různých provedeních – externí, interní, a dělí se také dle rozhraní, do kterého je lze připojit, případně dle toho, jakým rozhraním ve výsledku disponují.

5 Základní dělení spočívá na adaptéry, PCIe/PCI adaptéry, ATA/RAID, SATA/RAID, SAS/SATA RAID (serverové), USB a FireWire a paralelní a sériové porty.

6 Otázky Jaké typy adapterů mohou rozšířit PC? Jaké porty můžeme přidat pomocí řadičů? K čemu jsou používány v PC řadiče? Jaké je základní rozdělení řadičů?

7 Použité zdroje V prezentaci jsou použity obrazové a textové zdroje f. T.S. BOHEMIA s jejím souhlasem.T.S. BOHEMIAsouhlasem Koláže a fotografie z archivu autora.


Stáhnout ppt "SKLADBA PC 10 OP VK VYT 2.10 Řadiče Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz,"

Podobné prezentace


Reklamy Google