Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ICT HV – Realizace písně ve 3/4 taktu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ICT HV – Realizace písně ve 3/4 taktu"— Transkript prezentace:

1

2 ICT 2-3-12 HV – Realizace písně ve 3/4 taktu
Anotace: Prezentace slouží k realizaci písně ve 3/4 taktu. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení písně a hudebních pojmů. Je prezentována interaktivně na tabuli. Autor: Zuzana Kulaxidisová DiS. Jazyk: Český jazyk Očekávaný výstup: Zpívá na základě svých dispozic intonačně čistě a rytmicky přesně v jednohlase. Specifické vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: píseň, 3/4 takt Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – 1.stupeň, první období Typická věková skupina: let Celková velikost: kB, soubor ppt

3 O VEČ SLA KY

4 PÁSLA OVEČKY Pásla ovečky v zeleném háječku, pásla ovečky v černém lese. Já na ni dupy, dupy, dup. Ona zas cupy, cupy, cup. Houfem, ovečky, seberte se všecky, houfem, ovečky, seberte se.

5 ☻Umíš text písničky? Doplň:
Pásla v zeleném háječku, pásla ovečky v černém Já na ni dupy, , dup. Ona zas , cupy, cup. Houfem, , seberte se všecky, houfem, ovečky, seberte se.

6 PÁSLA OVEČKY

7 ÚKOLY: ☻ Vytleskej rytmus písničky ☻ Zazpívej písničku ☻ Najdi noty půlové

8 3/4 VALČÍK ☻ V jakém taktu je písnička?
☻ Jaký tanec je ve stejném taktu? VALČÍK ☻ Na kolik je dob? NA 3 DOBY

9 OVCE: OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Tráva : OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Květiny:OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Stromy: OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "ICT HV – Realizace písně ve 3/4 taktu"

Podobné prezentace


Reklamy Google