Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MIMOŘÁDNÉ ZASTUPITELSTVO MĚSTA ORLOVÁ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MIMOŘÁDNÉ ZASTUPITELSTVO MĚSTA ORLOVÁ"— Transkript prezentace:

1 MIMOŘÁDNÉ ZASTUPITELSTVO MĚSTA ORLOVÁ
Bez faktů nejsou argumenty 29. května 2015

2 Mimořádné zastupitelstvo
Jako opoziční zastupitelé Města Orlová jsme požádali o svolání mimořádného zastupitelstva, na základě ověřených informací, které usvědčují dva zastupitele z Hnutí ANO z nepravdivých vyjádření na 5. zasedání zastupitelstva Města Orlová (ZZMO). Jednání Mgr. Bc. Renáty Potyšové a Ing. Josefa Hájka je mimořádně neetické a je důležité, abychom vyjádřili svůj nesouhlas s tímto jednáním.

3 Mimořádné zastupitelstvo Orlová
Než si zopakujeme co se událo na 5. ZZMO připomeňme si první zastupitelstvo ve volebním období a co nám tehdy řekl pan poslanec Hájek: „Nám v Praze vyčítají, že Ano nemá program. Babiš to říká jasně, máme program, který se skládá: Nebudeme krást, nebudeme lhát, budeme pro Vás pracovat. To je i motto hnutí ANO v Orlové“.

4 Mimořádné zastupitelstvo
Na 5. ZZMO vše začalo vystoupením hosta pana Bohdana Svorníka, který řekl: „ Jedna z našich pohnutek, která nás k tomu vede, že firma která projevuje zájem o stavbu tady tohohle toho záměru (stavba náměstí), je firma, která Vám pane poslanče pronajímá kancelář. Děkuji“.

5 Mimořádné zastupitelstvo
Reakce pana poslance Hájka byla: „Já jenom pro vysvětlení, mám kancelář pronajatou od bytového družstva Orlová. Bytové družstvo Orlová, tedy“. Pan Svorník doplnil svou řeč: „Podle informací z poslanecké sněmovny, kterou jsme žádali dle zákona 106, tak bytové družstvo Orlová, Vám kancelář nepronajímá“.

6 Mimořádné zastupitelstvo
K tématu se vyjádřila i paní místostarostka Potyšová: „Já bych si dovolila do toho vstoupit, protože jsem sama podepisovala smlouvu panu Hájkovi, ještě v pozici vedoucí správního oddělení a má opravdu pronajatou kancelář ve třetím nadzemním podlaží. Čtvereční metry si už dneska nepamatuji“.

7 Mimořádné zastupitelstvo
Veškeré proslovy jsou za sebou řazeny chronologicky. Záznam zastupitelstva najdete na . Inkriminované události se dějí v časovém rozmezí 1:33:35 až 1:35:45. Opoziční zastupitelé se dohodli na ověření daných údajů a požádali o vyjádření poslaneckou sněmovnu.

8 Mimořádné zastupitelstvo Orlová
Odpověď potvrdila slova pana Svorníka

9 Mimořádné zastupitelstvo
Smlouva mezi družstvem a panem Hájkem, nebo poslaneckou sněmovnou neexistuje! Potvrdilo se tedy, že pan poslanec Hájek a paní místostarostka Potyšová na 5. ZZMO lhali. Proč to udělali? Co za tím může být? A budeme tyto praktiky omlouvat a tiše tolerovat? Nebo se opravdu budeme držet hesel jako: „Více etiky, do politiky“?

10 Mimořádné zastupitelstvo
Připomínáme jedno z hesel z předvolebního letáku hnutí ANO Orlová – „Budeme prosazovat a kontrolovat: Přehled pronájmů k možnosti kontroly nakládání s pronajatými prostory“

11 Mimořádné zastupitelstvo
Jednou z možností proč nám nemluvili pravdu je, že majitel firmy Silexim, pan Břetislav Škuta, přispěl do pokladny hnutí ANO v roce 2014 částkou 9.753,- Kč.

12 Mimořádné zastupitelstvo
Pro jistotu výpis z rejstříku firem:

13 Závěrem – otázky pro Vás
Proč zapomněli lidé z hnutí ANO na své heslo, že nebudou lhát? Opravdu takové jednání vadí jen opozičním zastupitelům nebo i orlovským občanům? Jsme opravdu schopni pro zachování svých postů popřít etické normy chování? Co Vám příště nebude vadit?

14 DĚKUJEME ZA POZORNOST KSČM Orlová NEZÁVISLÍ Orlová „VOLÍM ORLOVOU“


Stáhnout ppt "MIMOŘÁDNÉ ZASTUPITELSTVO MĚSTA ORLOVÁ"

Podobné prezentace


Reklamy Google