Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN"— Transkript prezentace:

1 MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN

2 Proč právě MGV? Možná mát stejný problém jako jsem měla já v 9. třídě, a to ten že jsem absolutně nevěděla kam půjdu na střední školu. Nakonec jsem se rozhodla že půjdu zkusit příjmací zkoušky na gymnázium a dostala jsem se. Pokud po maturitě chcete jít na vysokou škola je pro vás tato škola ideální, žádná jiná střední škola vás nepřipraví na vysokou školu tak dobře jako právě gymnázium.

3 Sice jsem na této škole teorve měsíce, ale už se mi tu líbí
Sice jsem na této škole teorve měsíce, ale už se mi tu líbí. Je to obrovská změna proti základní škole, jednak nároky na znalosti, ale také přístup učitelů je uplně jiný. Na základce mi stačilo přečíst si o přestávce, před hodinou, látku a uměla jsem to. Tady se ale musíte připravovat i doma. Doporučený čas přípravy jsou 2 hodiny.

4 Třídy Každá třida má svou kmenovou třídu, do této třídy můžete chodit o velkých přestávkách, aby jste nemuseli čekat na chodbě, na další hodinu. Jinak na každou hodinu se prěmišťujete do jiné třidy, do speciálních učeben, které jsou specializovány na konkrétní předmět.

5 Cizí jazyky Každý má povinný anglický jazyk plus jeden volitelný. Máte na výběr ze 4 cizých jazyků, a to španělština, francouština, ruština a němčina. Na jazyky jsou třídy rozděleny na poloviny, aby byla výuka efektivnější.

6 Isic karta Nově je na škola zavedena isic karta, díky ní se dostanete ráno do školy, vydají vám oběd, taky si můžete na ní nabít kderit na tiskárnu. Při předložení této karty ve vybraných obchodech máte slevu, nebo zvýhpodněnou nabídku. Při jízdě autobusem máte slevu 25%.

7 Bakaláři Škola zavedla nový komunikační systém, díky kterému mohou jak rodiče, tak sludenti komunikovat se školou. Rodiče mouhou psát omluvenky a kontrolovat klasifikaci svých dětí. Studenti se zde dozví své známky, rozvrh hodin, suplované hodiny nebo taky absemci. Někteří učitelé jim tu píší i domácí úkoly.

8 Jídelna Ve školní jídelně máte na výběr ze 3 jídel. Jedno je vždy vegetariánske, většinou je jedno sladké a to poslední bývá masité. Obědy si musí studenti navolit, buď přes internet nebo vedle jídelní jsou přístroje na volbu obědů. Když si student zapomene navolit oběd je mu automaticky přiřazen oběd č. 1. Jsou tady super židle, na kterých se dobře točí.

9 Skříňky Když máte štěstí dostanete nové, prostorné a hezké skříňky, když ne tak budete mít malé, úzké a staré jako mám třeba já. Ale i tak jsou dobré, protože si v nich můžete nechávat svoje osobní věci.

10 Bufet Ve škole máme i bufet, ve kterém najdete všechno co ve škole potřebujete, přes jídlo po sešity. Nebo si můžete zajít do automatu na kávu.

11 Mimoškolní aktivity Na vsetínském gymnáziu jsou tyto mimoškolní aktivity: - divadelní soubor - pěvecký sbor - basketbal - volejbal


Stáhnout ppt "MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN"

Podobné prezentace


Reklamy Google