Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření:12.7.2012 Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Mléčná pěna Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření:12.7.2012 Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Mléčná pěna Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis."— Transkript prezentace:

1 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření:12.7.2012 Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Mléčná pěna Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu TOS dle ŠVP. Jedná se o prezentaci v programu PowerPoint, která slouží k předvedení činností baristy a seznámení se všemi informacemi, které barista potřebuje. Druh učebního materiálu:Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě:HŠ2.A 1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_353

2 Další způsoby přípravy kávy viz. domácí úkol -cappuccino (latte art) -latte -vídeňská / alžírská -irská -pravá turecká -mokka -ristretto

3 Mléko – mléčná pěna mléko – ideál přímo na cappuccino nebo plnotučné (musí být vychlazené!) nalijeme do konvičky po začátek „hubičky“ (cca 1/3, u rovných konviček výše) důležitý je i tvar a materiál konvičky „odfoukneme“ páru uchopíme konvičku mezi palec a ukazováček vložíme trysku pod hladinu mléka a pustíme páru na maximum!

4 Mléko – mléčná pěna trysku držíme těsně pod hladinou, tak aby se do zvířeného mléka „přisrkával“ vzduch a pomalu uhýbáme konvičkou dolů, abychom tím mléko napěnili – nikoli však do něj nafoukali velké bubliny! jakmile dosáhne teplota cca 40°C ponoříme trysku pod hladinu a ohříváme mléko na 60 - 70°C 70°C nesmíme přesáhnout! (tukové časti v mléce popraskají a pěna nebude elatická)

5 Mléko – mléčná pěna po vypnutí páry odložíme konvičku a okamžitě očistíme trysku od zbytků mléka kroužíme konvičkou, aby se pěna spojila s mlékem mléčná pěna musí být hladká, lesklá, bez větších bublin bušením konvičkou o pult pěnu bublin nezbavíme (pouze tím rušíme hosty a dáváme jim najevo, že neumíme správně připravit mléko na různé druhy kávy)

6 Křížovka

7 Řešení křížovky

8 Zdroje Literatura: VESELÁ, P. Kniha o kávě. Smart Press 2000. ISBN: 978-80-87049-34-1 Obrázky: každý obrázek má hypertextový odkaz na zdroj Video: www.greenplantation.cz Pozadí:


Stáhnout ppt "Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření:12.7.2012 Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Mléčná pěna Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis."

Podobné prezentace


Reklamy Google