Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

2. Zvolte právní formu Vašeho podnikání Pracovní úkol č. 5: A) - vyhledejte na internetu pojmy FO a PO a objasněte rozdíl mezi nimi. B) - co je právní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "2. Zvolte právní formu Vašeho podnikání Pracovní úkol č. 5: A) - vyhledejte na internetu pojmy FO a PO a objasněte rozdíl mezi nimi. B) - co je právní."— Transkript prezentace:

1

2 2. Zvolte právní formu Vašeho podnikání Pracovní úkol č. 5: A) - vyhledejte na internetu pojmy FO a PO a objasněte rozdíl mezi nimi. B) - co je právní forma vašeho podnikání? www.google.cz

3 * Musíme se zamyslet nad následujícími otázky: * - počet zakladatelů( samostatně nebo se * společníky) * - způsob a rozsah ručení(neomezené nebo * omezené) * - velikost základního kapitálu * - oprávnění k řízení * - administrativní náročnost založení podniku * - finanční možnosti * - daňové zatížení * - povinnosti dané zákonem

4 * Obchodní firma: * - název, pod nímž podnikatel jedná při své * podnikatelské činnosti * - podnikatel činí právní úkony pod svou firmou * (uzavírá a podepisuje smlouvy) * - ve všech obchodních písemnostech je povinen * uvádět údaje o své firmě * FO: - obchodní firmou je jméno a příjmení, tento * název může mít i dodatek pro odlišení * př. Ilona Vyskočilová, kadeřnictví * PO: - obchodní firmou je název, pod kterým je podnik * zapsaný v obchodním rejstříku a právní forma * podnikání, př. Kaufland v. o. s.


Stáhnout ppt "2. Zvolte právní formu Vašeho podnikání Pracovní úkol č. 5: A) - vyhledejte na internetu pojmy FO a PO a objasněte rozdíl mezi nimi. B) - co je právní."

Podobné prezentace


Reklamy Google