Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový software - přehled, komparace Jiří Tesař.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový software - přehled, komparace Jiří Tesař."— Transkript prezentace:

1 Výukový software - přehled, komparace Jiří Tesař

2 Výukový software - komparace Zaměřeno na běžně dostupné programy Stručný popis Ukázky Hodnocení

3 EDISON 4 Multimediální laboratoř. Elektronika. Elektrotechnika.

4 EDISON  Produkt společnosti DesingSoft - používá se cca ve 40 zemích (česká verze – fa. Terasoft),  sestavování virtuálních elektrických obvodů,  výrobce dodává více jak 100 pokusů,  hlavní výhody – interaktivnost, jednoduchost a názornost (3D animace).  žáci ztrácí „ostych“ z elektřiny,  výborná příprava pro reálný experiment  možnost užití na ZŠ, SŠ případně i VŠ.

5 EDISON Demonstrace elektrických obvodů a v nich probíhajících jevů, demonstrace předpřipravených pokusů a úloh, které lze velmi snadno a rychle modifikovat, umožňuje interaktivní tvorbu virtuálních obvodů, jejich testování či měření pomocí virtuálních přístrojů, více než 100 pokusů a úloh je distribuována přímo se systémem, úlohy je možné bez problémů vytvářet nebo stahovat z Internetu.

6 EDISON

7 Tvorba virtuálních elektrických obvodů. Výběr součástek z nabídky. Zobrazování schématu. Možnost zapnutí elektrického obvodu. „Zničení – poškození“ součástek při nesprávném zapojení.

8 Newton Nově v prodeji. Newton 2 – technické aplikace Newton 3 – klasická mechanika Produkt a lokalizace od stejných firem. Zaměřeno na mechaniku.

9 Další výukový software Produkce ČEZ

10 Další výukový software Produkce ČEZ

11 Další výukový software Produkce Pachner (na disketě):  Miniencyklopedie SVĚTLO  Pereme prádlo  Teplo a teplota

12 Physikus  Výuková adventura,  fyzikální rébusy a úkoly,  důraz na motivaci,  vtahuje do tajů fyziky,  česká lokace německého produktu.

13 Physikus První část:  procházíte různými oblastmi,  postup dále,  splnit určité úkoly,  problém - pomocí kladkostroje zvednete sud a dostanete se do domu.

14 Physikus Druhá část:  výklad teorie  animace  zvukový komentář

15 Physikus II Pokračování prvního dílu:  V nabídce Pachner  Přímo od firmy, která provádí lokalizaci  Jednodušší než 1. díl

16 FAMULUS  Do škol počátkem 90. let,  simulace a modelování,  dodávané modely,  tvorba vlastních modelů,  změna parametrů,  modely těles (matematika),  problém –MS Windows – myš.

17 FAMULUS

18 Shrnutí Většina programů - multimediální prezentace učiva + shrnutí + testy,… Při výuce je vhodné použít pouze určitou sekvenci: zajímavost, aplikaci, nedostupný experiment,…. Možnost doplnění zameškané výuky - nemoc. Rozšíření poznatků pro žáky s hlubším zájmem o fyziku.


Stáhnout ppt "Výukový software - přehled, komparace Jiří Tesař."

Podobné prezentace


Reklamy Google