Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních."— Transkript prezentace:

1

2  V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních úkolů MV-GŘ HZS ČR pro rok 2015 se uskuteční vzdělávání starostů obcí zaměřené na přípravu na mimořádné události a krizové situace a jejich řešení  Provedení v termínu do 29. května 2015  Vyhodnocení školení v termínu do 26. června 2015  Školení starostů ORP provede MV-GŘ HZS ČR v součinnosti s ústředními orgány, pro náš kraj 10. března 2015 v IOO Lázně Bohdaneč  Prezentace ústředních orgánů k jednotlivým tématům jsou k dispozici na www.hzscr.cz v sekci „krizové řízení/vzdělávání v krizovém řízeníwww.hzscr.cz

3  bezpečnostní systém ČR, havarijní plánování, krizové řízení, ochrana obyvatelstva, vzdělávání a preventivně výchovná činnost - HZS  požární prevence - HZS  integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany - HZS  komunikační a informační systémy, geografický informační systém HZS ČR - HZS  řešení problematiky veřejného pořádku v působnosti obcí, spolupráce s Policií ČR, problematika práva shromažďovacího - PČR  financování opatření při řešení mimořádných událostí a krizových situací – KrÚ, ORP  systém hospodářských opatření pro krizové stavy – KrÚ, ORP  činnost povodňových orgánů obcí – KrÚ, ORP  místo a úloha resortu zdravotnictví při řešení mimořádných událostí a krizových situací, ZZS – KrÚ, ORP, ZZS  úkoly k zajišťování obrany – KVV  Všechna témata je třeba upravit na podmínky kraje a jednotlivých ORP (např. podle analýzy rizik)

4  školit se bude po jednotlivých správních obvodech ORP,  forma -jednodenní zaměstnání v rozsahu min. 6 hodin, absolventi získají osvědčení,  bude zpracován plán organizačního zabezpečení školení s okruhy přednášené problematiky, personálním zabezpečením a termíny,  starostům ORP byl zaslán dopis krajského ředitele s informací o celé akci a s žádostí o součinnost při organizačním provedení,  přednášky za HZS budou provedeny příslušníky územních odborů, obsah prezentací bude koordinován z úrovně kraje,  využívat se budou primárně prostory HZS a ORP,  financování vzdělávání – z MV GŘ HZS budou převedeny finanční prostředky na občerstvení (50 Kč/osobu, náš kraj 35 200 Kč),  vyhodnocení - lektorské zajištění, termíny, místa konání, program, počty obcí, počty zúčastněných starostů, počty dalších zástupců – provede HZS kraje, celostátní závěry bude projednávat výbor pro civilně nouzové plánování BRS.

5  Dotazy?  Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt " V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních."

Podobné prezentace


Reklamy Google