Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŽONGLOVÁNÍ V JEDNOM DNI

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŽONGLOVÁNÍ V JEDNOM DNI"— Transkript prezentace:

1 ŽONGLOVÁNÍ V JEDNOM DNI

2 Historie žonglování Historie žonglování sahá poměrně hluboko do minulosti. První zmínky o žonglování pochází ze starověkého Egypta. V nástěnných malbách v hrobce Beni Hassana jsou znázorněny ženy žonglující se dvěma míčky. Žonglovalo se i ve starověkém Řecku a Římě. V Číně má žonglování asi třítisíciletou tradici, a to především jako součást meditací. Ve středověku měla většina kočovných divadel žongléry a akrobaty. V dnešní době zažívá žonglování renesanci, a to převážně v USA a západní Evropě. K rozšiřování tohoto umění výrazně napomáhá internet. Médium, pomocí něhož si mohou žongléři vyměňovat videa a různé návody, jak na to.

3 Proč právě žonglování? Žonglování je skvělou cestou, která zábavnou a hravou formou podporuje u dětí koncentraci na konkrétní činnost a disciplínu. Posiluje odolnost vůči stresu a díky svým vlastnostem pomáhá i k rozvoji schopnosti koordinace pohybů a spolupráce mozkových hemisfér. Podle posledních výzkumů je žonglování doporučováno jako pomocná terapeutická metoda i pro děti trpící dislexií. Ovládnutí základních žonglovacích dovedností pak především zvyšuje sebevědomí a podporuje radost z pohybu. A to nejpodstatnější: žonglování se stává u dětí v posledních letech velmi populární, takže se dá předpokládat jeho přijetí s výrazně pozitivní zpětnou vazbou od dětí samotných. Žonglování je samozřejmě oblíbené hobby i dospělých.

4 Jak se vyrábí žonglovací míčky
Žonglovací míčky si může každý vyrobit sám. Co je potřeba koupit: Kroupy Nafukovací balónky Sáčky Dále budete potřebovat: nůžky, skleničku na odměřování krup

5 Postup výroby Do mikrotenového sáčku nasypte potřebné množství krup (odměříte ve skleničce, aby všechny balónky byly stejné), sesypte do jednoho rohu, zakruťte a sáček přetáhněte vícekrát dokola.

6 Z nafukovacího balónku ustřihněte hrdlo a balónek přetáhněte přes sáček s kroupy. Pokud je v sáčku vzduch, propíchněte ho nůžkami a vzduch se vypustí.

7 Natáhněte takto na míček ještě dva balónky, aby byl pevnější a lépe držel tvar.
Míček je hotov 

8 Fámy o žonglování Žonglovat, je ten nejtěžší způsob jak dělat nepotřebné..

9 Jak na to? Pro začátek si vezměte jen jeden míček a přehazujte si ho z pravé ruky do levé a zase zpět. Snažte se, aby se míček každým hodem dostal zhruba do výše očí. Až už Vás to bude nudit, vezměte si i druhý míček. Každý míček si dejte do jedné ruky. Pravou rukou vyhoďte první míček, a až bude na vrcholu své dráhy (ve výšce očí), vyhoďte druhý míček tak, aby letěl pod prvním. A teď pozor - i tento druhý míček by měl vyletět opět zhruba do výše očí! Většina lidí si druhý míček jen podá z ruky do ruky - to je špatně.Také si dejte pozor, abyste nevyhazovali míčky současně! Potom oba míčky chyťte a začněte znova. Můžete začínat jednou pravou, podruhé zase levou rukou.

10 Kaskáda A přišel čas na tři míčky. Od kaskády (což je základní žonglérský prvek) Vás dělí už jen poslední mezikrok. V pravé ruce držte dva míčky a v levé jeden. Začít se musí tou rukou, která drží dva míčky. Vyhoďte třikrát - tedy pravou, levou, a zase pravou a míčky pochytejte. Teď držíte dva míčky v levé ruce. Postup zopakujeme: levá, pravá, levá a chytit.

11 Obrácená kaskáda Když nahrajete první trik (kaskádu) na video, a poté pustíte pozpátku, dostanete reverzní kaskádu. Rozdíl mezi triky spočívá pouze v tom, že ruce se při vyhazování míčků točí ven, jak je vidět na animaci.

12 Tenis Pokud Vám uniká, jak se tento trik provádí, prozradím Vám, že dva míčky se pohybují ve stylu kaskády a nad nimi si pak třetí míček přehazujete z jedné ruky do druhé a zpět.

13 Tohle budete umět po chvíli trénování 

14 Trénovat můžete při domácích pracech…

15 … i při večírku 

16 Zdroje a odkazy, kde se dozvíte více:
cs.wikipedia.org/wiki/Žonglování


Stáhnout ppt "ŽONGLOVÁNÍ V JEDNOM DNI"

Podobné prezentace


Reklamy Google