Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Víš o nás vše ?. Obecně Morče si bohužel nemůže vybírat,dojakých rukou se dostanou. Po celý život jsou odkázány na přízen člověka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Víš o nás vše ?. Obecně Morče si bohužel nemůže vybírat,dojakých rukou se dostanou. Po celý život jsou odkázány na přízen člověka."— Transkript prezentace:

1 Víš o nás vše ?

2 Obecně Morče si bohužel nemůže vybírat,dojakých rukou se dostanou. Po celý život jsou odkázány na přízen člověka.

3 Seno Granule Zelenina Bylinky Větve Ovoce Pamlsky Seno Granule Zelenina Bylinky Větve Ovoce Pamlsky

4 V Jižní Americe obývají divoká morčata skalnaté oblasti, savany, lesní okraje, a bažiny Kolumbie, Venezuely, jižní Brazílii a severní Argentinu. Žijí ve skupinách do 10 jedinců a obývají nory, které jsou si sami vyhrabou či obydlí dříve opuštěné nory jiných zvířaty. Nejvíce aktivní jsou v noci, kdy shánějí potravu. V divočině se morčata páří po celý rok. Samice obvykle rodí dvakrát ročně, mívají 1-4 mláďata. Srst divokých forem je obecně hrubší a delší než u zdomácnělých hladkosrstých morčat (ale většinou je kratší a rovnější než u dlouhosrstých plemen). Barva je u volně žijících populací mnohem méně variabilní, než u zvířat šlechtěných. Většinou je šedavá nebo nahnědlá, nejlépe připodobnitelná některým varietám solid aguti. Morče divoké

5 Mor č e domácí V podmínkách domácího chovu dosahují morčata hmotnosti 700 až 1.200 g. Morčeti domácímu se narodí 1 až 6 mláďat. Ty samice odstaví ve stáří 4 - 6 týdnů. Délka života bývá 5 až 10 let, ale může dosáhnout až 15 let. Stavba těla je u všech morčat stejná - široká oblá hlava, krátký krk, ramena a předhrudí široké, ne moc dlouhý, ale široký hřbet. Končetiny krátké rovné - přední se 4 prsty, zadní se 3.

6

7 Mnoho lidí si pod morčetem představí malé lenošné kulaté stvoření ležící v králikárně. Ovšem i morčátka se umí ledasčemu naučit. Pokud jim věnujeme více času a pozornosti je to velice živé zvířátko, společník který umí pobavit. Určitě záleží i na povaze každého morčete (někdo je od přírody lenošnější a někdo naopak divočejší). Avšak každé morče má sklony běhat, skákat a pobíhat. Zásadní chybou je zavřít morče do klece a celý den se na něj ani nepodívat, nepodrbat ani jinak být s ním v kontaktu.

8 DlouhosrstáKrátkosrstá ŠeltieHladké CoronetAnglický crested TextelAmerický cerested MerinoAnglický rex PeruánecAmerický teddy AlpakaŠvýcarský teddy Lukaria: peruánec

9

10


Stáhnout ppt "Víš o nás vše ?. Obecně Morče si bohužel nemůže vybírat,dojakých rukou se dostanou. Po celý život jsou odkázány na přízen člověka."

Podobné prezentace


Reklamy Google