Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HONOLULU - HARBOUR HONOLULU - AIRPORT Honolulu je hlavní a největší město Havaje, státu USA. Název města pochází z domorodého jazyka, kde honolulu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HONOLULU - HARBOUR HONOLULU - AIRPORT Honolulu je hlavní a největší město Havaje, státu USA. Název města pochází z domorodého jazyka, kde honolulu."— Transkript prezentace:

1

2

3

4 HONOLULU - HARBOUR HONOLULU - AIRPORT

5 Honolulu je hlavní a největší město Havaje, státu USA. Název města pochází z domorodého jazyka, kde honolulu znamená zátoka mušlí. Město leží na ostrově Oahu.

6 Liliuokalani b bb byla v letech 1891-1893 poslední královnou Havajských ostrovů. Tento palác byl jejím posledním sídlem. Je přístupný veřejnosti.

7 Divadélko pro turisty – královská garda. Jako bezpečnostní agentura je majetkem nějakého penzionovaného policisty.

8 Kamehameha Veliký dobyl Havajské ostrovy a formálně založil království Hawaii.

9 Jedna z četných, dnes už vyhaslých sopek

10 Hotelová laguna

11 Waikiki, nejznámější pláž na světě

12 Elvis

13

14

15 Ananas, zahradní bludiště byla postaveno z 11.400 havajských rostlin..Má plochu asi 0,8 ha a nabízí 1,7 mil. možností cest.

16 Sopka Kilauea

17 Havajský ostrov Maui má z celého souostroví nejvíce pláží, velký počet slunečních dnů umožňuje koupání v létě i zimě.

18 MAUI

19 Iao Valley je údolí na západním Maui. Vzhledem k jeho přírodním krásám, bujné vegetaci i historickému významu se stalo populární turistickou lokalitou.

20 Tyrkysové laguny

21 Vodopády Rainbow Falls leží na řece Wailuku, nejdelší řece (26 mil) na Havaji. Nejsou největší, ale nejlépe přístupné. V jeskyni pod vodopádem prý s ss sídlila krásná bohyně Hina.

22

23


Stáhnout ppt "HONOLULU - HARBOUR HONOLULU - AIRPORT Honolulu je hlavní a největší město Havaje, státu USA. Název města pochází z domorodého jazyka, kde honolulu."

Podobné prezentace


Reklamy Google