Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření: 9. 4. 2013 Autor: Mgr. Pavel Navrátil Určeno pro předmět: Informační a komunikační technologie Tematická oblast: Práce se standardním aplikačním programovým vybavením textový editor Obor vzdělání: Masér sportovní a rekondiční (69-41-L/02) 2. ročník Název výukového materiálu: Rovnice a symboly Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 15 minut VY_32_INOVACE_ICTM22460NAV

2 ROVNICE A SYMBOLY Motto: Ani zápis vzorečku nemusí být katastrofa….

3 PŘÍKLADY z praxe Občas (často) potřebujeme napsat matematický výraz rovnici speciální znak fyzikální chemický vzorec

4 Začneme psát "normálně" a až dojdeme k matematickému výrazu, tak tato speciální část je na kartě Vložení. My budeme často vkládat Novou rovnici. Vložení rovnice nebo symbolu JAK na to?

5 Výběr vhodné skupiny symbolů JAK na to? Při vkládání Nové rovnice se nám objeví panel nástrojů Rovnice, kterým lze zapsat většinu vzorců a symbolů. Je nutno si jednotlivé nabídky rozkliknout a prozkoumat…

6 ZÁKLADní verze Pomocí mocnin, horního a dolního indexu lze zapsat řada chemických sloučenin a vzorců V kombinaci se symboly a řeckou abecedou Rovnici / vzorec můžeme formátovat

7 FINÁLE – složitější výrazy

8 PŘÍKLADY

9 SHRNUTÍ, opakování, dotazy Rovnice, symboly a značky do textu Vkládáme. Pokud nějaký vzorec používáme častěji, je dobré si jej uložit. Je třeba si uvědomit „logiku“ zápisu vzorečků a postupovat krok za krokem. Někteří uživatelé jsou zvyklí na starší verzi Editoru rovnic, kterou najdeme na kartě vkládání jako Vkládání objektu – Editor rovnic.

10 ÚKOL(y)

11 CITACE a zdroje MS Office 2010. 2010.


Stáhnout ppt "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google