Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření: 9. 5. 2013 Autor: Mgr. Pavel Navrátil Určeno pro předmět: Informační a komunikační technologie Tematická oblast: Práce se standardním aplikačním programovým vybavením textový editor Obor vzdělání: Masér sportovní a rekondiční (69-41-L/02) 2. ročník Název výukového materiálu: Úprava panelu nástrojů Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 15 minut VY_32_INOVACE_ICTM23560NAV

2 ÚPRAVA PANELU NÁSTROJŮ Motto: Aby se mi lépe pracovalo…

3 PŘÍKLADY z praxe Přizpůsobení počítače vlastním potřebám Rozmístění zástupců Složky Ikony programů Tapeta atd. Přizpůsobení programů vlastním potřebám Options Možnosti Nastavení Nejčastěji používané příkazy, jejich zpřístupnění a pořadí

4 Základní verze panelu nástrojů Rychlý přístup Rozbalíme si seznam příkazů Příkazy můžeme přidávat, nebo odebírat zatržítkem Nejdůležitější asi je volba Další příkazy Rychlý přístup JAK na to?

5 Nebudeme spoléhat na Oblíbené příkazy, ale rozbalíme si seznam Zvolíme si například kartu Vložení Výběr příkazu/ů JAK na to?

6 Na kartě Vložení Z abecedního seznamu si vybereme třeba Klipart Přidáme jej do seznamu Upravíme jeho pořadí v panelu Snadný přístup Přidání příkazu Klipart JAK na to?

7 ZÁKLADní verze Rychlý přístup k příkazu Klipart

8 NABÍDKY, upřesnění, volby Rychlý přístup můžeme umístit i pod karty Další cesta k úpravě WORDu je přes Soubor – Možnosti Zde můžeme měnit nejen Rychlý přístup, ale i samotné karty

9 Nová karta Vytvořím a Přejmenuji Zvolím si příkazy, které chci přidat Přidám, popř. upravím pořadí Nová karta JAK na to?

10 Výsledné nastavení můžeme Exportovat (uložit) třeba na FLASHku a přenést na jiný počítač Přenos na jiný počítač JAK na to?

11 FINÁLE Nově vytvořená karta Tabulky, která obsahuje mnou vybrané příkazy Rychlý přístup doplněný o Klipart, zařazený na třetí místo

12 SHRNUTÍ, opakování, dotazy WORD si můžeme přizpůsobit Nejčastější pokyny lze umístit do Rychlého přístupu Můžeme si vytvářet a přejmenovávat celé karty a programy (skupiny) v nich Výsledné nastavení můžeme Exportovat a přenést na jiný počítač

13 1) Vytvoř kartu Obrázky Umísti na ni příkazy * Klipart * Obrázek * Snímek obrazovky * Obrazce * SmartArt pozor na pořadí, je schválně změněno 2) Výsledek práce (nastavení počítače) ulož (vyexportuj) pod názvem panel_nastroju a zašli emailem vyučujícímu. ÚKOL(y)

14 CITACE a zdroje MS Office 2010. 2010.


Stáhnout ppt "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google