Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/02.0013 Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/02.0013 Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR."— Transkript prezentace:

1 PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/02.0013 Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.

2 ZÁKLADNÍ ÚDAJE NÁZEV : Profesní rozvoj pedagogů předškolního vzdělávání (,,Mateřinky‘‘) ŽADATEL : Národní institut pro další vzdělávání PARTNER : Gymnázium Sokolov a Krajské vzdělávací centrum DÉLKA PROJEKTU: 1. 12. 2012 – 31. 8. 2014 (21 měsíců) SCHVÁLENÁ DOTACE: 2 010 755,40 Kč CÍLOVÁ SKUPINA: pedagogičtí pracovníci mateřských škol POČET ÚČASTNÍKŮ:450 osob Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.

3 CÍLE PROJEKTU zvýšení kvality počátečního vzdělávání v souladu s probíhající kurikulární reformou prostřednictvím pedagogů předškolního vzdělávání zvýšení kompetencí pedagogických pracovníků předškolního vzdělávání Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.

4 DÍLČÍ CÍLE PROJEKTU VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY Klíčová aktivita 1 - ICT PRO MŠ Klíčová aktivity 2 - OSOBNOSTNÍ ROZVOJ PEDAGOGA Klíčová aktivita 3 - PSYCHOLOGIE DÍTĚTE PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU A JEHO VÝCHOVA Klíčová aktivita 4 - ZÁŽITKOVÁ PEDAGOGIKA V MATEŘSKÉ ŠKOLE VYTVOŘENÍ METODICKÉ PŘÍRUČKY Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.

5 KLÍČOVÁ AKTIVITA 1 PODPORA V OBLASTI ICT -3 NOVÉ AKREDITOVANÉ VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY (využití PC pro vlastní hodnocení a prezentaci školy, tvorba školních dokumentů o dítěti, vyhledávání a zpracovávání informací a materiál do výuky v MŠ, digitální fotografie) -Místo konání seminářů: Karlovy Vary, Sokolov, Cheb VÝSTUP KA 1 -3 AKREDITOVANÉ VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY -90 PODPOŘENÝCH PEDAGOGŮ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.

6 KLÍČOVÁ AKTIVITA 2 OSOBNOSTNÍ ROZVOJ PEDAGOGA -5 NOVÝCH AKREDITOVANÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ (rozvoj komunikačních a prezentačních dovedností, asertivita, sebepoznání a možnost seberealizace, time-management, psychohygiena učitele a prevence syndromu vyhoření) -Místo konání seminářů: Karlovy Vary, Sokolov, Cheb VÝSTUP KA 2 -5 AKREDITOVANÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ -130 PODPOŘENÝCH PEDAGOGŮ

7 KLÍČOVÁ AKTIVITA 3 PSYCHOLOGIE DÍTĚTE PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ A JEHO VÝCHOVA -5 NOVÝCH AKREDITOVANÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ (specifické potřeby dětí, příprava rodičů na povinnou školní docházku, všestranný rozvoj dítěte, hyperaktivní dítě a dítě s hraničním chováním) -v rámci této klíčové aktivity budou na semináře přizváni i rodiče -Místo konání seminářů: Karlovy Vary, Sokolov, Cheb VÝSTUP KA 3 -5 AKREDITOVANÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ -150 PODPOŘENÝCH PEDAGOGŮ

8 KLÍČOVÁ AKTIVITA 4 ZÁŽITKOVÁ PEDAGOGIKA V MŠ -4 NOVÉ AKREDITOVANÉ VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY (se zaměřením na využití zážitkové pedagogiky v MŠ a zároveň se zapojením pohybové výchovy a jiných výchov s využitím přírody ve vzdělávacím procesu – jednotícím tématem seminářů budou jednotlivá roční období a účastníci se seznámí s významem učení prožitkem pro dětskou psychiku a osvojení světa v předškolním věku s konkrétními zážitkovými metodami) -Místo konání seminářů: Karlovy Vary, Sokolov, Cheb VÝSTUP KA 4 -4 AKREDITOVANÉ VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY -80 PODPOŘENÝCH PEDAGOGŮ -METODICKÁ PŘÍRUČKA (250 ks)

9 VÝSTUPY PROJEKTU 450 PODPOŘENÝCH PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NOVÉ AKREDITOVANÉ VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY METODICKÁ PŘÍRUČKA (250 ks) Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.

10 REALIZAČNÍ TÝM PROJEKTU Hlavní manažer projektu: Mgr. Dana Chmelová (e-mail: chmelova@nidv.cz, 775 755 035)chmelova@nidv.cz Manažer aktivit:Bc. Martina Krumpolcová (e-mail: krumpolcova@nidv.cz, 775 755 038)krumpolcova@nidv.cz Asistentka projektu: Bc. Martina Krumpolcová (e-mail: krumpolcova@nidv.cz, 775 755 038)krumpolcova@nidv.cz Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.

11

12 zdroj: www.fotodarecky.cz Děkujeme za pozornost. Chmelová Dana a Krumpolcová Martina


Stáhnout ppt "PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/02.0013 Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google