Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kalendář – červenec a srpen Petr Machala. Co červenec neupeče, to již září nedopeče 13. 7. Sv. Markyta vede žence dožita. 26. 7. – Sv. Anna – chladna.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kalendář – červenec a srpen Petr Machala. Co červenec neupeče, to již září nedopeče 13. 7. Sv. Markyta vede žence dožita. 26. 7. – Sv. Anna – chladna."— Transkript prezentace:

1 Kalendář – červenec a srpen Petr Machala

2 Co červenec neupeče, to již září nedopeče 13. 7. Sv. Markyta vede žence dožita. 26. 7. – Sv. Anna – chladna z rána. Víte, kolik má červenec a srpen dnů? Znáte některé pranostiky na tyto měsíce?

3 Když v srpnu hřímá, bude na sníh bohatá zima. 10. 8. – Jak Vavřinec navaří, tak se podzim podaří. 29. 8. – Na sv. Jana stětí – vlaštovka od nás letí.

4 ČERVENEC je známý svými poutěmi pouť sv. Prokopa a sv. Anny Co se vám všechno vybaví, když se řekne - prázdniny? kníže Oldřich s Prokopem v lesích sázavských

5 Sv. Antoníček u Blatnice Znáte některá naše poutní místa?

6

7

8 SRPEN je známý svými perseidy (v noci z 9. na 10. srpna) – prý slzy sv. Vavřince sběr borůvek,hub, koupání… ?

9 Významné dny: 5. 7. – Státní svátek r. 863 přichází na Moravu Konstantin a Metoděj Víte, proč se slaví zrovna v tento den?

10 6. 7. – Státní svátek v tento den byl r. 1415 upálen Mistr Jan Hus Víte, proč se slaví zrovna v tento den?

11 21. 8. – vpád vojsk Varšavské smlouvy do ČSSR r. 1968

12 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Kalendář – červenec a srpen Petr Machala. Co červenec neupeče, to již září nedopeče 13. 7. Sv. Markyta vede žence dožita. 26. 7. – Sv. Anna – chladna."

Podobné prezentace


Reklamy Google