Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V zaměstnání I. Petr Machala. zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V zaměstnání I. Petr Machala. zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném."— Transkript prezentace:

1 V zaměstnání I. Petr Machala

2 zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném výběrovém řízení?

3 zákoník práce Listina základních práv a svobod hlavní právní vztah = PRACOVNÍ POMĚR a)uzavřením smlouvy b)jmenováním Kde byste hledali potřebné informace?

4 a)Druh práce b)Místo výkonu práce c)Datum nástupu do práce d)Délka pracovního poměru – doba určitá (max. 2 roky) a neurčitá e)Zkušební doba Víte co musí písemná smlouva obsahovat?

5 hlavní povinností zaměstnance je vykonávat práci podle pokynů zaměstnavatele hlavní povinností zaměstnavatele je poskytovat za tuto práci mzdu Jaká jsou práva a povinnosti účastníků pracovněprávních vztahů?

6 je to doba práce zaměstnance pro zaměstnavatele nejvýše 40 hod týdně mladší 18 let nejvýše 33 hod (nesmí pracovat 8 hod denně) Víte, jak dlouhá je zákonem stanovená pracovní doba? Kdo je to workoholik?

7 Doba odpočinku minimálně 30 minut denně Pracovní klid víkend (neděle 50% příplatek) svátky (100% příplatek) Máme právo na přestávku? Co když musím do práce v e státní svátek? Které dny máme státní svátky?

8 nárok vzniká – pokud v roce odpracujeme 60 dnů základ jsou 4 týdny + 1 týden převod musí se vybrat další rok, jinak se proplácí Kdy mám právo na dovolenou?

9 Děkuji za pozornost, příště pokračujeme.


Stáhnout ppt "V zaměstnání I. Petr Machala. zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném."

Podobné prezentace


Reklamy Google