Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pracovní smlouva Po úspěšném absolvování pracovního pohovoru čeká uchazeče před nástupem další důležitý krok – podpis pracovní smlouvy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pracovní smlouva Po úspěšném absolvování pracovního pohovoru čeká uchazeče před nástupem další důležitý krok – podpis pracovní smlouvy."— Transkript prezentace:

1 Pracovní smlouva Po úspěšném absolvování pracovního pohovoru čeká uchazeče před nástupem další důležitý krok – podpis pracovní smlouvy.

2 Pracovní smlouva dokument, který stanoví současně povinnosti a práva zaměstnance a zaměstnavatele musí mít v každém případě písemnou podobu. je nutné před podpisem pořádně a v klidu přečíst , aby byla platná, musí splňovat náležitosti dané Zákoníkem práce

3 Pracovní smlouva musí obsahovat:
jméno zaměstnance a název a sídlo zaměstnavatele druh práce, který bude vykonáván místo, kde bude práce vykonávána den nástupu do práce datum podpisu smlouvy, podpis zaměstnance a podpis zaměstnavatele pokud smlouva některý z těchto bodů neobsahuje je NEPLATNÁ!!!

4 Pracovní smlouva může dále obsahovat
rozvrh pracovní doby délku dovolené dobu trvání pracovního poměru (doba určitá nebo neurčitá) délku zkušební doby konkurenční klausuli

5 Zkušební doba slouží zaměstnanci a zaměstnavateli, aby si ověřili, že jim bude prac. vztah vyhovovat. obě strany mohou zrušit pracovní poměr bez udání důvodu. doba maximálně tři měsíce, (lze i kratší, nelze ji dodatečně prodloužit. musí být sjednána nejpozději v den nástupu do práce a být součástí pracovní smlouvy, jinak je její sjednání NEPLATNÉ!!!

6 Pracovní poměr je základním a nejčastějším druhem pracovně-právních vztahů. Vzniká podepsáním pracovní smlouvy - ode dne, který je ve smlouvě uveden jako den nástupu do práce. existuje několik druhů pracovních poměrů

7 Pracovní poměr na dobu neurčitou
nejčastější je pracovní poměr na dobu neurčitou. tento druh pracovního poměru vzniká vždy, pokud není v pracovní smlouvě výslovně uvedena doba jeho trvání.

8 Pracovní poměr na dobu určitou
Pokud je v pracovní smlouvě výslovně uvedena doba trvání pracovního poměru, pak se jedná o pracovní poměr na dobu určitou. Pracovní poměr končí po uplynutí dohodnuté doby, poté je možné jej prodloužit uzavřením nové pracovní smlouvy.

9 doba určitá doba neurčitá
když i po uplynutí sjednané doby zaměstnanec pracuje pro zaměstnavatele i nadále a s jeho vědomím když pracovní poměr na dobu určitou přesáhne 2 roky stačí zaměstnavateli písemně oznámit, že zaměstnanec XYZ požaduje změnu pracovního poměru na dobu neurčitou


Stáhnout ppt "Pracovní smlouva Po úspěšném absolvování pracovního pohovoru čeká uchazeče před nástupem další důležitý krok – podpis pracovní smlouvy."

Podobné prezentace


Reklamy Google