Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pes domácí je potomkem vlka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pes domácí je potomkem vlka."— Transkript prezentace:

1 Pes domácí je potomkem vlka.
Pes přítel člověka Pes domácí je potomkem vlka.

2 Psi patří mezi šelmy, má výborný sluch a čich. Jsou to všežravci.

3 Psi se vyskytují v mnoha plemenech.
Pracovní plemena Lovecká plemena Společenská plemena

4 Pracovní plemena Psi byli po staletí obránci, strážci i válečná zbraň. Tahali a nosili náklady, hnali stáda skotu, ovcí i jiného dobytka, stopovali zločince a zachraňovali lidi, kteří se dostali do nesnází. Dnes se jejich role rozšířila a někteří psi se stali pomocníky policie a průvodci nevidomých, jiní čichem vyhledávají lanýže pro labužníky, drogy, unikající plyn a výbušniny. Známe dnes dokonce psy, kteří svým sluchem pomáhají hluchým lidem. Mezi „policejní" psy patří boxer, dobrman, pinč, rotvajler, německý ovčák, doga a velký knírač, tedy všechno plemena, která jsou cvičena pro strážní službu a obranu.

5 Pracovní plemena

6 Lovecká plemena Lovečtí psi, nazývaní v USA sportovní psi, zahrnují nejrůznější plemena. Všechna byla vyšlechtěna k tomu, aby nějakým způsobem pomáhala lovci; nejčastěji tím, že vyhledávají a přinášejí zvěř. Obvykle pracují s vysokým nosem, to znamená, že přijímají pachové vjemy unášené vzduchem.

7 Lovecká plemena

8 Společenská plemena V četných případech jsou společenští psi výsledkem snahy chovatelů miniaturizovat velká plemena, většinou však to jsou „od přírody" malí nebo přijatelně velcí a pohlední průvodci a přátelé člověka. Mnohdy hrají životně důležitou roli - lidem osamělým a starým, nemocným a těm, kdo jsou vázáni na život doma, poskytují společnost a zpříjemňují život. Jejich přítomnost přispívá k rychlejšímu uzdravení, zahání deprese a samotu. Když je hladíme, uklidníme se a sníží se nám krevní tlak. Tito psíci nám dávají velkou radost, celoživotní přátelství a oddanost a mnoho a mnoho dalšího

9 Společenská plemena


Stáhnout ppt "Pes domácí je potomkem vlka."

Podobné prezentace


Reklamy Google