Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Znečistěný vzduch, půda a voda

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Znečistěný vzduch, půda a voda"— Transkript prezentace:

1 Znečistěný vzduch, půda a voda

2 Znečištěná voda Znečištěná voda je jeden z největších problémů současného světa. Výrazně totiž omezuje přístup k určité části lidské populace k pitné vodě.

3 Znečištěný vzduch Znečištěný vzduch je celosvětovou příčinou řady úmrtí a např. dýchacích cest a výskytu rakoviny a srdečních onemocnění. Mezi největší zdroje nečistot v ovzduší stacionární zdroje ( teplárny , tepelné elektrárny i lokální topeniště v domech) mobilní zdroje ( především automobilová doprava, ale i železniční a lodní ).

4 Znečištěná půda nejen vzduch a voda, ale také půda může být znečištěná škodlivými látkami. Do půdy se škodlivé látky dostávají nejčastěji působením člověka nebo vzduchu a vody Někdy škodlivé látky v půdě zahubí rychle všechno živé. Rostliny hromadí jedovaté látky ve svém těle a ty se pak dostávají do těl živočichů. Důsledky tohoto znečištění se projeví až za několik let.

5 zápis Znečištěná voda je jeden z největšího problému světa.
Část lidské populace nemá pitnou vodu. Znečistěný vzduch je jednou z příčin úmrtí např. výskytu rakoviny. Někdy škodlivé látky v půdě zahubí vše živé. Důsledky znečistění se projeví až za několik let.


Stáhnout ppt "Znečistěný vzduch, půda a voda"

Podobné prezentace


Reklamy Google