Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Drtič kuchyňského odpadu a jeho vliv na životní prostředí Alena Vaňková 2008.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Drtič kuchyňského odpadu a jeho vliv na životní prostředí Alena Vaňková 2008."— Transkript prezentace:

1 Drtič kuchyňského odpadu a jeho vliv na životní prostředí Alena Vaňková 2008

2 Statistické parametry drtiče odpad Co je zjištěno: Čistírny odpadních vod Dle několika studií nedošlo po instalaci drtičů k podstatnému zvýšení nákladů na odstraňování kalů v čističkách odp. vod. Přestože vzroste obsah pevných látek v odpadních vodách, provoz čističek tím není ovlivněn, neboť tyto látky jsou organického původu. Hlodavci, hmyz, bakterie Instalace drtičů sníží výskyt hlodavců, obtížného hmyzu a bakterií ve všech místech, kde běžně dochází ke koncentraci biolog. odpadu.. Odpad třídění Z ekologického hlediska představuje používání drtičů tzv. třídění odpadků ve zdroji. Dochází k oddělení vlhké a suché frakce odpadu. Zápach Okamžité odstranění biologického odpadu znemožňuje rozkladné procesy v nádobách na odpadky a tím snižuje zápach v kuchyni. Ucpávání odpadu Zkouškami bylo prokázáno, že kanalizace osazená drtičem má příznivější podmínky pro průtok vody než kanalizace bez drtiče. Naopak drcené kosti nebo skořápky mají uvnitř kanalizace čistící funkci.

3 Co je to drtič kuchyňského odpadu Vaše bezedná popelnice Malý, tvrdě pracující pomocník, který se stará o likvidaci vzniklých odpadů. Jeho majitelé nemusí tak často vynášet koš. Moderní a praktický přístroj, který Vás zbaví veškerého kuchyňského odpadu organického původu. Drtič odpadu ušetří Vaše peníze i Váš čas a udržuje odpadní potrubí v čistotě.

4 Drcení odpadků V procesu drcení se uvolňuje voda, jež je v odpadu obsažená. Protože voda představuje až 85% objemu potravinového odpadu, drtič odpadu snižuje celkové množství odpadu, který z domácnosti odchází. Nepatrné částečky potravinového odpadu jsou posléze snadněji zpracovatelné v rozkladných biologických procesech v úpravnách vod, septikových nádržích nebo v přírodě. Používání drtiče pozitivně ovlivňuje životní prostředí. Na miniaturní částečky rozdrcený odpad se v čistírnách odpadních vod daleko lépe rozkládá, výrazně se také snižuje výskyt hlodavců v kanalizacích, protože tato forma nadrcených odpadků je pro hlodavce nepoživatelná.

5 Proč si pořídit drtič Aby se smetí vynášelo "samo" a odpadkový koš nezapáchal Pohodlí, komfort a čistota příprava jídla probíhá bez složité likvidace špíny po potravinových surovinách vaření je rychlejší a snadnější, protože zbytků se okamžitě zbavíte v drtiči úklid po jídle je snadný, pouze shrnete zbytky z talířů přímo do dřezu jednoduchá likvidace nejhůře skladovatelného odpadu snižuje se četnost vynášení odpadkového koše odpadkový koš zůstane čistý a o polovinu méně zaplněný odpadá nepříjemná likvidace potravinového odpadu do WC odpadají problémy s ucpáváním sifonů v kuchyňském dřezu odpadkový koš zůstane suchý - pouze papír, plasty a kovy příjemnější domov bez nepříjemných pachů a obav z hmyzu či hlodavců

6 Zlepšení zdravotních a hygienických podmínek Každé omezení tradičního způsobu skladování a pouličního sběru odpadků zmenšuje míru znečištění našeho životního prostředí. Z hygienického hlediska pak drtiče snižují četnost výskytu obtížného hmyzu, hlodavců a dalších škůdců, zamezují šíření bakterií a plísní, které vznikají na kazících se potravinách a ohrožují tak naše zdraví, způsobují alergie, astmatické potíže, ekzémy a nemoci, což samozřejmě prospívá jednotlivým domácnostem i městským celkům a nepřímo snižuje náklady na zdravotní péči. Drtič v průběhu drcení dokonale pročišťuje odpadní potrubí. Rozdrcené miniaturní částečky tvrdých a ostrých materiálů (kosti, skořápky) jsou společně s vodou tlakem vháněny do odpadního potrubí, narážejí do starých usazenin, uvolňují je a odnášejí sebou. S drtičem Vám tak navždy odpadne problém s ucpaným odpadem nebo slabým odtokem vody. Drtič kuchyňského odpadu pomáhá plnit náročné požadavky na moderní kuchyň. Zapáchající odpadkový koš se tak stane minulostí.

7 V drtiči kuchyňských odpadků můžeme drtit slupky z brambor a celé brambory odřezky masa, včetně šlach a kloubů slupky z melounů, banánů, pomerančů veškeré ovoce, zeleninu kuřecí kosti rybí kosti, rybí hlavy skořápky ořechů a vajec košťály staré pečivo pecky z ovoce zvadlé květiny kávovou sedlinu společně s filtrem z překapávače použité čajové sáčky zbytky z talířů včetně ubrousků, párátek cigaretové nedopalky a popel papírové kapesníčky a utěrky

8 Do drtiče odpadků nepatří Sklo, porcelán, plasty, kovy, igelitové sáčky, hliníkové fólie, kožené předměty, plátno, provázky, guma, kameny, drátěnky, mycí houbičky, ale také mořské škeble, listy artyčoku, suché slupky cibule, kukuřičné slupky apod. Obecně však platí, že do drtiče odpadků nepatří nic, co není organického původu a v přírodě se volně nerozloží. Odpadky z domácnosti jsou tvořeny nejméně ze 40% odpadky organického původu. Tento odpad můžete rychle a velmi levně likvidovat v drtiči kuchyňských odpadků a snížit tak náklady na množství odpadků ve Vaší domácnosti.

9 Zdroj: http://www.drticeodpadu.cz/


Stáhnout ppt "Drtič kuchyňského odpadu a jeho vliv na životní prostředí Alena Vaňková 2008."

Podobné prezentace


Reklamy Google