Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pávi jsou odnepaměti chováni pro nevšední krásu. Dnes se s nimi můžeme setkat převážně v zámeckých parcích. Jsou krásní, zvídaví a dokonce hlídají!

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pávi jsou odnepaměti chováni pro nevšední krásu. Dnes se s nimi můžeme setkat převážně v zámeckých parcích. Jsou krásní, zvídaví a dokonce hlídají!"— Transkript prezentace:

1

2

3

4

5

6

7 Pávi jsou odnepaměti chováni pro nevšední krásu. Dnes se s nimi můžeme setkat převážně v zámeckých parcích. Jsou krásní, zvídaví a dokonce hlídají! Dominantní páv je ochráncem pávic, oznamuje tudíž každou cizí návštěvu. Jako první vzlétne na strom a začne hlasitě upozorňovat na nebezpečí.

8 Pávi i přes poměrnou velikost a hmotnost, slušně létají. Ulétnou až dvě stě metrů, a také dobře běhají. Ale protože ve svém teritoriu dostávají potravu, nemají k létání mnoho důvodů. Let a běh jsou jejich obranou před dravci. Najít pak cestu domů je jejich přirozený instinkt. Málokdo ví, že pávi jsou chováni již tisíce let. Lze je držet ve velmi prostorných voliérách, parcích a zahradách.

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26


Stáhnout ppt "Pávi jsou odnepaměti chováni pro nevšední krásu. Dnes se s nimi můžeme setkat převážně v zámeckých parcích. Jsou krásní, zvídaví a dokonce hlídají!"

Podobné prezentace


Reklamy Google