Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ERD - příklad Pojistné smlouvy. Zadání Pojišťovna nabízí klientům různé produkty (např. životní pojištění, povinné ručení, cestovní pojištění, úrazové.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ERD - příklad Pojistné smlouvy. Zadání Pojišťovna nabízí klientům různé produkty (např. životní pojištění, povinné ručení, cestovní pojištění, úrazové."— Transkript prezentace:

1 ERD - příklad Pojistné smlouvy

2 Zadání Pojišťovna nabízí klientům různé produkty (např. životní pojištění, povinné ručení, cestovní pojištění, úrazové pojištění). Rozhodne-li se klient pro určitý produkt, uzavře s pojišťovnou pojistnou smlouvu. K uzavřeným pojistným smlouvám pak pojišťovna přiřazuje evidenci plateb sjednaných pojistných částek a dále evidenci pojistných událostí a jejich vyřízení.

3 Entity Pojišťovna – údaje o pojišťovně Typy pojištění Klient Smlouvy Platby klienta v rámci pojistné smlouvy Pojistné události v rámci pojistné smlouvy

4 Postup K entitám sepíšeme jejich atributy Jaké jsou vztahy mezi jednotlivými entitami? – Jaký je vztah mezi pojišťovnou a klientem? – Jaký je vztah mezi pojišťovnou a smlouvou? – Jaký je vztah mezi pojišťovnou a platbami klientů? – Jaký je vztah typu pojištění k ostatním entitám? – Platby klientů – souvisí s klientem nebo se smlouvou? (1:N) – Jak s tím souvisí pojistné události? Vazba na smlouvu nebo na klienta?

5 Analýza vazeb Pojišťovna má několik typů pojištění – 1:N Pojišťovna má několik klientů – 1:N Klient může mít více smluv – 1:N Smlouva má jeden typ pojištění – 1:1 Určitý typ pojištění může být obsažen ve více smlouvách – 1:N (typ:smlouva) V rámci smlouvy může být realizováno několik plateb (1:N) a několik pojistných událostí (1:N)

6 ERD Pojišťovna Typy pojištění 1:N Smlouvy 1:N Platby 1:N Pojistné události 1:N Klient 1:N N:1


Stáhnout ppt "ERD - příklad Pojistné smlouvy. Zadání Pojišťovna nabízí klientům různé produkty (např. životní pojištění, povinné ručení, cestovní pojištění, úrazové."

Podobné prezentace


Reklamy Google