Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MATEŘSKÁ ŠKOLA OLOMOUC Blanická 16. Charakteristika školy Jedná se o předškolní zařízení, jeho nosným programem a účelem je poskytování výchovy a vzdělání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MATEŘSKÁ ŠKOLA OLOMOUC Blanická 16. Charakteristika školy Jedná se o předškolní zařízení, jeho nosným programem a účelem je poskytování výchovy a vzdělání."— Transkript prezentace:

1 MATEŘSKÁ ŠKOLA OLOMOUC Blanická 16

2

3 Charakteristika školy Jedná se o předškolní zařízení, jeho nosným programem a účelem je poskytování výchovy a vzdělání dětí s postižením jako: mentální postižení autismus poruchy komunikace a chování kombinované postižení poruchy sociability

4

5 Jdeme do školy… Profil absolventů je v souladu se zdravě sebevědomým postojem k „životu“. Děti umí komunikovat, jsou samostatné a velmi kultivované v oblasti sebeobsluhy. Mají zde pevné zázemí a poznají základní principy učení a důslednost citlivě propojenou s láskou a bezpečím. Jejich připravenost na školní docházku je dobrá a děti jsou ve školách úspěšné.

6

7 …Naše terapie je život osobnostní přístup propracovaný program spolupráce s rodiči realizace prvků TEACCH programu pro děti s poruchou autistického spektra, který je zakomponován do rámcového vzdělávacího plánu individuální plány pro všechny děti rodinný charakter otevřený systém práce pro vstup studentů, odborníků i veřejnosti

8

9 Učební plány… Přehled učebních plánů: Záměrem bylo skloubení prvků strukturovaného systému TEACCH, programu s principy a metodami běžné předškolní pedagogiky. Tento záměr je realizován vzhledem k nesourodé skupině dětí, jak věkem, tak typem postižení. Je respektován Rámcový plán, ze kterého také vychází roční plán IVP. Cíle: Hlavním cílem je efektivní aktivizace a rozvoj všech složek osobnosti dítěte v přirozeném procesu jeho vývoje s respektováním jeho individuality.

10

11 Filozofie školy… Prioritou tohoto zařízení je osobnostní přístup. Ten zahrnuje postoj, že nikoliv postižení, ale zdravá osobnost je rozhodující pro další plnohodnotný život dítěte. Realizace se daří, k čemuž přispívá i charakter rodinného prostředí, které na tuto myšlenku navazuje. Tato filozofie je uplatňována i směrem k rodičům a všem pracovníkům školy. Nedílnou součástí je proto propracovaný systém spolupráce s rodinou, který je specifický pro toto zařízení

12 ředitelna

13 Prezentaci zpracovaly Aneta Tomeczková Petra Poláčková Jana Prokešová


Stáhnout ppt "MATEŘSKÁ ŠKOLA OLOMOUC Blanická 16. Charakteristika školy Jedná se o předškolní zařízení, jeho nosným programem a účelem je poskytování výchovy a vzdělání."

Podobné prezentace


Reklamy Google