Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. – 16. 3. 2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. – 16. 3. 2012."— Transkript prezentace:

1 Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. – 16. 3. 2012

2 Kariérové poradenství na ZČU Cílem poradenských služeb je především rozvoj vědomostí, dovedností a návyků studentů, které jsou rozhodující pro úspěšné uplatnění na trhu práce:  samostatnost v práci a rozhodování,  plánování a organizaci práce,  schopnosti komunikovat a kooperovat se spolu pracovníky i klienty,  zvládat zátěž a stres,  umět reprezentovat i sebeprezentovat,  umět se orientovat se v informacích.

3 Kariérové poradenství na ZČU Výzkumy potvrzují, že české vysoké školy připravují své absolventy výborně po odborné stránce, ale pro úspěch v zaměstnání jsou často důležitější tzv. klíčové/měkké kompetence. Jedná se především o vědomosti, dovednosti a návyky, které jsou rozhodující pro úspěšné uplatnění na trhu práce a jejichž úroveň je často hodnocena jako nedostačující.

4 Kariérové poradenství na ZČU Cílovou skupinou jsou studenti všech fakult a pracovišť Západočeské univerzity v Plzni. Jedná se především o studenty vysokých škol a čerstvé absolventy škol, kteří bývají často znevýhodněni krátkou nebo žádnou pracovní zkušeností a nedostatkem relevantní praxe. Prostřednictvím kariérové poradny jim umožníme, aby brali nabízené aktivity jako běžnou součást výuky a s vědomím, že následně vstoupí na trh práce dostatečně vybaveni dalšími kompetencemi potřebnými k získání udržitelného zaměstnání.

5 Kariérové poradenství na ZČU Kariérová poradna ZČU Každou středu od 10.00 do 12.00 hod. v konzultační místnosti IPC ZČU v Jungmannově ul. 3 (mimo provozní dobu konzultace na základě e-mailové nebo telefonické dohody) Kontakt: tel.: 377 631 350-54 ipcentr@rek.zcu.cz

6 Kariérové poradenství na ZČU V rámci individuální konzultace nabízí poradna tyto služby:  informace potřebné pro správnou volbu povolání  hledání zaměstnání a orientace na trhu práce  životopis, motivační dopis  příprava na pohovor a jeho průběh  problematika Assessment center a psychologické diagnostiky Konzultace standardně trvá cca 30 minut. Doporučujeme proto předem se e-mailem objednat. Pro efektivní využití času je také vhodné zaslat při sjednávání termínu Váš životopis a motivační dopis.

7 Kariérové poradenství na ZČU http://www.zcu.cz/pracoviste/ipc/karierove-poradenstvi/ Stránky obsahují:  základní informace o kariérové poradně (místo, provozní doba, kontakt na jednotlivé poradenské pracovníky)  pravidelně aktualizovanou nabídku pracovních míst  pravidelně aktualizovanou nabídku aktivit poradny (semináře a workshopy tržně vyžadovaných znalostí a dovedností, přednášky odborníků z praxe, nabídku praxí a stínování)  praktické informace (návody na psaní životopisu, motivačního dopisu, informace, jak se připravit na pohovor, jak „přežít“ první dny v novém zaměstnání apod.)

8 Závěr Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v Plzeňském kraji (SyKaPo) CZ.1.07/2.2.00/07.0214

9 Užitečné odkazy Nabídka pracovních míst: www.ikariera.cz www.ejob.cz www.jobonline.cz www.jobmaster.cz www.jobpilot.cz www.jobs.cz www.prace.cz www.tvojekariera.cz www.uiv.cz www.uradprace.cz www.vzdelani.cz


Stáhnout ppt "Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. – 16. 3. 2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google