Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Náměstí Grand Place v Bruselu, obklopené renesančními budovami je nepochybně jedno z nejkrásnějších v Evropě. Můžete obdivovat především impozantní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Náměstí Grand Place v Bruselu, obklopené renesančními budovami je nepochybně jedno z nejkrásnějších v Evropě. Můžete obdivovat především impozantní."— Transkript prezentace:

1

2

3 Náměstí Grand Place v Bruselu, obklopené renesančními budovami je nepochybně jedno z nejkrásnějších v Evropě. Můžete obdivovat především impozantní množství ozdobných vlámských a italských prvků. Radnice, palác vévodů Brabantských, Maison du Roi nebo dům Victora Huga, jsou stavby s velkou architektonickou hodnotou. Každé dva roky je na náměstí umístěn jiný koberec z květin. Zahradníci z Gentu, kteří se specializují na pěstování begónií, jsou odpovědni za jejich design. Begónie jsou umístěny přímo na chodníku, bez záhonů a jsou zavlažované během noci. Pro rozlišení barev se také používá trávy a kůry.

4

5 Květinový koberec na ploše Grand Place zabírá 110 m x 68m. Odhaduje se, že na metr čtvereční je použito přibližně 300 begónií. Je to velmi působivé. Pokud navštívíte tuto oblast, stojí za to si prohlédnout celou tuto nádheru a obdivovat barvy a zahradnické umění, které dodalo ještě více lesku tomuto náměstí. Nejlepší způsob prohlídky je z balkonu radnice. Z výšky je vidět podrobně úplný obraz květinového koberce, který je každý rok jiný. První koberec květů byl vytvořen v roce 1971 s cílem propagovat begónie.

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36


Stáhnout ppt "Náměstí Grand Place v Bruselu, obklopené renesančními budovami je nepochybně jedno z nejkrásnějších v Evropě. Můžete obdivovat především impozantní."

Podobné prezentace


Reklamy Google