Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Největší stavba světa v Pekingu se otevírá.. Za pouhé čtyři roky byl navržen a postaven na původním hlavním mezinárodním letišti v Pekingu nový Terminál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Největší stavba světa v Pekingu se otevírá.. Za pouhé čtyři roky byl navržen a postaven na původním hlavním mezinárodním letišti v Pekingu nový Terminál."— Transkript prezentace:

1 Největší stavba světa v Pekingu se otevírá.

2 Za pouhé čtyři roky byl navržen a postaven na původním hlavním mezinárodním letišti v Pekingu nový Terminál 3, který je díky své přibližné rozloze více jak milion čtverečních metrů pod jednou střechou novou největší stavbou na světě.

3 Nový terminál a přilehlé hlavní dopravní centrum čítá navíc dohromady rozlohu přibližně 1.3 milionu metrů čtverečních, což je přesně o necelý milion více než dosavadní největší budova na světě, kterou je továrna na letouny Boeing.

4 Poslední únorový den roku 2008 se poprvé oficiálně otevřela svou rozlohou největší stavba světa, kterou je zbrusu nový Terminál 3 na mezinárodním letišti v čínském Pekingu postavený především kvůli nadcházejícím olympijským hrám.

5 Na nejmodernějším letišti světa nabízí nový terminál pasažérům nejen viditelný technologický pokrok, který umožní rychlejší odbavení, ale také komfort a dostatek přírodního osvětlení.

6 Interiér je laděn do typických čínských barev jako zlatá a červená ze známého Zakázaného města nebo oranžová a žlutá evokující čínskou architektonickou tradici.

7 Umístění třetího terminálu, který by měl výhledově na 12 let průměrně ročně odbavit až 50 milionů pasažérů oproti současným 20 milionům, připadlo hned vedle původního východního terminálu a plánované třetí přistávací dráhy.

8 Toho je docíleno díky částečně prosklené aerodynamicky tvarované střeše, která má díky špičatým oknům připomínat draka.

9 O jeho návrh se postarala londýnská architektonická kancelář Foster + Partners, kterou vede světoznámý architekt Sir Norman Foster. Ta už má na svém kontě tak velké stavby jako plánované nové budovy World Trade Center v New Yorku nebo první komerční kosmodrom v USA.


Stáhnout ppt "Největší stavba světa v Pekingu se otevírá.. Za pouhé čtyři roky byl navržen a postaven na původním hlavním mezinárodním letišti v Pekingu nový Terminál."

Podobné prezentace


Reklamy Google