Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V Britské Kolumbii - Kanada,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V Britské Kolumbii - Kanada,"— Transkript prezentace:

1 V Britské Kolumbii - Kanada,
je skupina květinových zahrad - Butchart, v blízkosti Victorie na Vancouver Island. Jedná se o mezinárodně známou turistickou atrakci, která každoročně přiláká, více než milion návštěvníků..

2 Buchartovy zahrady - Victoria BC, Kanada
Nemusíte být zahradník, abyste chtěli navštívit Butchartovy zahrady ve státě Victoria BC (Kanada). Tyto zahrady jsou opravdu umělecké dílo, a neměli byste si nechat ujít jejich návštěvu – alespoň v podobě prezentace. Není to opravdu jen jedna zahrada, nicméně je to skupina zahrad, vše na jednom místě. Je to jedna z nejpopulárnějších atrakcí ve státu Viktoria. Zahrady, rozkládající se na 50 akrech jsou propojeny jemným pletivem stezek. Jsou tam prostorné trávníky s potoky a rybníky. Kdysi tomu tak nebylo. Věřili byste, že toto místo byl původně vápencový lom? Po vytěžení tohoto velikého lomu (v létech kolem roku 1900) manželka majitele navrhla vytvořit první japonské zahrady u svého domu. Později původní tenisový kurt přeměnili na zahradu v italském stylu, a pak ze zelinářské zahrady udělali velkou růžovou zahradu. Někteří zahradníci, když mají dost prostoru - ale hlavně finančních prostředků, nemohou skončit! Celý tento veliký areál je stále ve vlastnictví jedné rodiny, která zahrady provozuje – dnes již nejen jako „zahradu k potěšení“, ale i jako podnikatelský subjekt v oblasti turistického ruchu. Také původní dům rodiny Buchartů vzrostl během těch let, dnes je zde jídelna, restaurace, i kanceláře.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 V každém ročním období je na zahradách co vidět, co obdivovat
V každém ročním období je na zahradách co vidět, co obdivovat. Zahrady mohou sloužit i zahrádkářům k inspiraci pro jejich další činnost. Například - Buchartovy zahrady Vás měsíc co měsíc (i na stránkách časopisu) upozorní na to, co můžete v tuto dobu očekávat v plném květu. „Podnik Buchartovy zahrady“ tvrdí, že u nich mají pět sezón! Na jaře se listy stromů a cibule probudí ze zimy. V létě můžete zůstat déle v zahradách, a dokonce se dívat na ohňostroje - zábavní pyrotechniku v noci na sobotu. Říká se, že japonská zahrada je nejlepší – nejhezčí na podzim. V zimním období je k disposici velká zimní zahrada s historickými obrazy ve starém rodinném domě. Pátá sezóna je kolem Vánoc, samozřejmě, když všude svítí mnoho barevných světel, upozorňujících na keře, kvetoucí i v zimě. . Existuje dokonce i kluziště, které je hojně využíváno.. Relaxovat můžete v jedné kavárně nebo v jedné ze dvou restaurací. Vzhledem k tomu, že jsou všechny uvnitř zahrady, bohužel, před vstupem musíte zaplatit za vstup do zahrad , potom už můžete využívat kteroukoli z nich. Jsou k dispozici i stoly pro pikniky v blízkosti parkoviště. Buchartovy zahrady mají bezbariérový přístup, je povoleno přivést i domácí mazlíčky – tedy hlavně psy, ale musí být vedeni na krátkých vodítcích. Kromě prohlídky je tu i obchod se suvenýry, prodává se osivo a dárkové předměty. Najdete zde řadu suvenýrů, stejně jako zahradní oblečení a dokonce i .šperky ke koupi. Podle nás je to však zejména osvědčené osivo, které, když přinesete svým blízkým, bude oceněno.. Semena ze zahrad jsou stále připravena k prodeji.

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31 editace JS www.jkk.estranky.cz
Je tu dokonce možno organizovat i výlet lodí - samozřejmě v letních měsících a zajet až na přítok říčky Tod. Jsou k dispozici zasvěcené výklady o počátcích vápencovém lomu a zahrady, a můžete vidět i některá – v zahradě volně žijící zvířata. Pokud byste zahrady navštívili – tedy nikoli jen virtuálně - ujistěte se, že máte fotoaparát s sebou, Je toho tolik k vidění, že budete „mačkat spoušť aparátu“ za každou zatáčkou. Bude Vám „vrtat v hlavě“ jak mohou docílit, že jim tady všechny ty květiny tak krásně kvetou? Pravděpodobně zjistíte, (a to již po „virtuální návštěvě“) – že byste rádi navštívili tyto Butchartovy zahrady v každé sezóně, abyste mohli obdivovat změny v průběhu roku.. Přejeme Vám šťastnou cestu (aby se Vám povedla reálná návštěva) a pokud zakoupíte semena – aby se Vám na Vaší zahradě vedlo jako u „Buchartů“. Happy zahradničení! český překlad Milan Č. editace JS


Stáhnout ppt "V Britské Kolumbii - Kanada,"

Podobné prezentace


Reklamy Google