Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: září 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: září 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací."— Transkript prezentace:

1 Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: září 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Chemie Tématický okruh: Obecná chemie Téma: Laboratorní nářadí Anotace: Prezentace slouží žákům jako osnova probíraného učiva. Obsahuje základní údaje k tématu. Obrázky jsou shodné s pracovním listem – laboratorní nářadí. V první části vyučování žáci pracují s pracovním listem, při kontrole správnosti řešení je využita prezentace s názornou ukázkou dané chemické pomůcky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Majerčáková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 LABORATORNÍ NÁŘADÍ

3 ZKUMAVKA

4 KÁDINKA

5 TITRAČNÍ BAŇKA

6 VARNÁ BAŇKA

7 KUŽELOVÁ BAŇKA

8 FILTRAČNÍ NÁLEVKA

9 DĚLÍCÍ NÁLEVKA

10 STŘIČKA Z PLASTU

11 TŘECÍ MISKA S TLOUČKEM

12 KRYSTALIZAČNÍ MISKA

13 ODPAŘOVACÍ MISKA

14 HODINOVÉ SKLO

15 PIPETA

16 BYRETA

17 ODMĚRNÝ VÁLEC

18 CHLADIČ

19 PINZETA

20 Zdroje: Chemie pro 1.ročník gymnázií – Prof. RNDr. Jiří Vacík, DrSc., RNDr Milan Antala, RNDr. Hana Čtrnáctková, CSc., Doc. RNDr. Pavel Petrovič, CSc., RNDr. Bohuslav Strauch, CSc., RNDr. Jana Šímová, RNDr. František Zemánek, vydalo SPN v Praze roku 1989, ISBN Seminář a praktikum z chemie – RNDr. Marta Klečková, CSc., RNDr. Petr Los, CSc., vydalo nakladatelství SPN 2003, ISBN


Stáhnout ppt "Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: září 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací."

Podobné prezentace


Reklamy Google